Meniu Închide

De ce să participi într-o tabăra pentru femei

Tabara pentru femei

Se implinesc 13 ani de când am dezvoltat tabăra pentru femei SENS – iar gândul mă poartă către acele începuturi, când femeile erau mult mai dornice să se informeze corect în legătură cu ele însele și cu viața lor – tocmai pentru că erau femei care înțeleseseră cât de importantă este informația corectă în viața lor, dupa ani si ani de suferinta, deruta si relatii in care s-au fost chinuit. Si pentru că au realizat, lucrând împreună cu mine, cât de important este un aspect al vieții noastre la care nimeni nu ne ajută să ne uităm pentru a ni-l crește: inteligența relațională, puternic legată de inteligența corpului.

Contexul romanesc de atunci nu mai este valabil, însă, în prezent – din păcate. Observând modul în care femeile continuă să se chinuie în situații și relații care nu doar că nu li se potrivesc, ci le și îmbolnăvesc, SENS este o chemare la actiune, este un semnal de alarmă pentru fiecare femeie si este un semnal pentru societatea in care traim.

Vei afla, în cele ce urmează, de ce este foarte important și ce avantaje vei avea dacă participi la o tabăra de feminitate SENS.

Această tabăra pentru femei pe care o organizez în fiecare an reprezintă un răspuns curajos și responsabil la ceea ce se întâmplă atât în educația esențială a fetelor și a femeilor, cât și în viața lor de familie sau de cuplu, în viața lor socială sau în viața lor profesională.

Tabăra pentru femei SENS reprezintă un răspuns construit în afara sistemului de educație/invatamant, un răspuns construit cu mare considerație și responsabilitate pentru ceea ce reprezintă viața femeilor, încă de când sunt fetițe – de la primele experiențe trăite, de la primele emoții și primele relații din viața lor (relațiile cu părinții și cu alte persoane semnificative) până la gânduri, comportamente, situații de viață concrete ce au loc pe parcursul etapelor lor de creștere și dezvoltare.

În urmă cu 13 ani am pornit la acest drum cu dorința de a oferi un viitor mai bun, prin informații relevante și corecte, cât mai multor femei din România. Cu dorința de a oferi femeilor un context valoros de învățare, care să le ajute să își înțeleagă problematica vastăa sufletului lor, să se întoarcă spre sine în manieră sănătoasă, pentru a face ce trebuie cu viața lor: iar a face ce trebuie cu viața ta, presupune cunoaștere, înțelegere și învățare, înseamnă pregătire pentru sine, înseamnă grijă față de sine și apoi fațăde cei din jur.

Există un văl foarte gros al ignoranței când vine vorba de viața femeilor – mai exact, de problematica sufletului feminin, de abuz și de violența domestică. O parte din noi refuză să admită că asa ceva poate să aibă loc, mai ales când se confundă cu anumite norme culturale și prejudecati moștenite din vremuri trecute.

Modelul meu de feminitate completă îl reprezintă – așa cum unii dintre cititorii mei știu – Regina Maria. O latură prea puțin spre deloc cunoscută a Reginei Maria este latura sa de organizator al multor tabere pentru adolescente, tabere în care tinerele fete erau integrate într-un program foarte complex ce viza învățarea aspectelor esențiale pentru viața lor.

Istoria am preluat-o de la Buni care, timp de patru ani, a participat, ca adolescenta, în tabăra organizată în fiecare vară de Asociația patronată de Regina Maria și coordonată cu minuțiozitate de doamnele sale de încredere. Destinele fetelor de atunci au fost marcate de experiențele de învățare prin intermediul activităților de dezvoltare personală și pregătire pentru viață. DA – Regina Maria a pregătit pentru viață – prin intermediul doamnelor sale de încredere, doamnele din lumea bună a acelor vremuri – un număr impresionant de adolescente din toată țara.
Programul acelei tabere era foarte complex – iar caietul care mi-a rămas de la Buni cuprinde activitățile pe care fiecare grupă le avea. Buni făcuse parte din grupa ‘’Viorele’’. Este vorba despre o tabăra (colonie era denumirea de atunci) numai pentru fete și se organiza pe parcursul vacanței de vară. Asociația promova rolul moral și spiritual al femeii în viața cotidiană – într-un timp în care prejudecățile față de condiția femeii în familie și societate puteau constitui bariere de nedepasit. Dar pentru Regina Inimilor Noastre nimic nu părea imposibil!

Contextul SENS, în zilele noastre, urmărește, pe lângă conștientizarea rolului moral șispiritual al femeii, orientarea femeilor către tot ce înseamnă prioritar în viața lor – și intenționez să îl dezvolt și pentru adolescente.

Contextul SENS le ajută pe femei să își dezvolte capacitatea de a avea grijă de sine și le ajută, totodata, să își dezvolte o latură specială atât de necesară fiecăreia dintre noi: inteligența relațională.  Aceasta este cea care le va salva pe femei de la suferință, derută și abuz – este singurul tip de inteligență care nu ne este dezvoltat – în rest, suntem ”smart” și foarte dezvoltați pe toate planurile, mai puțin în ceea ce privește inteligența relațională.

Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor femeilor care au crezut în mine și în acest program plin de conținuturi interesante și dinamice!

La fel, le mulțumesc tuturor părinților care au crezut în cursurile mele pentru părinți (Pas în Trei – curs pentru părinți aflați la prima sarcină, Atelierul Părinților Fascinați – atelier pentru părinți de copii mici și adolescenți, cât și acelor părinți care și-au lașat pe mâinile mele copiii și adolescenții, la Scoala Emoțiilor. Sunt bucuroasă pentru că părinții înțeleg nevoia de a se raporta la educația corectă – pe care nu întotdeauna o găsesc în incinta școlii la care învață copiii – și pentru că, în acest sens, au ales să lucrăm împreună.

SENS este un program foarte complex și complet și este despre a schimba vieți

Mai exact, a schimba calitatea vieții femeilor care participă, în fiecare an, la acest program. Tuturor, le-am promis un restart sănătos, un refresh cu consecințe pozitive pe țoată durata vieții și regenerarea psihică pe care vor ști să o păstreze ca pe ceva foarte sacru, la care se vor raporta în permanență – pentru femeile care înțeleg nevoia reală de a se înscrie în program, toate acestea sunt promisiuni îndeplinite.

Eu cred foarte mult in energia grupurilor formate din femei care au aceleasi interese. Am vazut cum, an de an, femeile care lucreaza in grup cu alte femei care aleg sa mearga pe calea deschisa la SENS – calea Feminitatii Complete – reusesc sa isi largeasca orizonturile  aduca in viata lor schimbari extraordinare si sa devina foarte valoroase pentru cei din viata lor.

Dezvoltarea personală feminină ajuta femeile să își aducă aminte cine sunt, iar SENS este un program de bază pentru fiecare femeie.

Grupurile SENS reprezintă o oportunitate unică pentru femei de a se retrage din viață cotidiana și din rutina zilnică, departe de stimulii familiari și de a începe să creeze o noua realitate, noua lor poveste adevărată. Din prima până în ultima zi, tot ceea ce se întâmplă la SENS face parte dintr-un proces amplu șifoarte complex. Grupul trece printr-o serie de exerciții/aplicații interactive zilnice, discuții și mai multe tehnici profunde care contribuie la procesul de schimbare și evoluție. Toate acestea se intampla odata cu emotiile noastre, cu exploziile noastre de ras (se rade mult, in grupurile mele, odata ce ne dam voie sa fim Impreuna) sau cu lacrimile care ne umezesc ochii atunci cand ceea ce lucram atinge adevaruri din noi.

A fi împreună cu femei diferite de tine – si totusi ca tine, femei care își doresc schimbări, femei care sunt permanent conectate una la cealaltă, te ajută foarte mult să atingi cea mai înaltă stare: a trăi în armonie cu tine și cu cei din jur, a trăi cu dorința de a învăța lucruri esențiale despre tine, a trăi în plăcere și satisfacție tinzând către tema taberei – aceea de PUTERE INTERIOARĂ FEMININĂ!

Dacă vrei să-ți recuperezi echilibrul emoțional, dacă vrei să-ți refaci conexiunea cu corpul tau si cu gandurile tale, dacă vrei să dobândești claritate și să-ți recuperezi încrederea în tine, dacă vrei să înveți să comunici mai bine pentru a-ți regla relațiile importante din viața ta și dacă vrei să înveți Feminitatea Completă, atunci este suficient să îți faci timp doar 4 zile pentru a face din urmatoarea toamnă o Toamnă de neuitat!

Combină utilul cu plăcutul și fă din urmatoarea Toamnă cea mai frumoasă și utilă Toamnă de până acum!

SENS este un program complex și complet ce oferă o dezvoltare personală feminină de excepție. Îți garantez că după această Școală de Toamnă vei deveni și tu autoarea propriei tale vieți – nu folosesc acest termen, însă, în scop de marketing – acesta reprezintă adevărul despre fiecare participantă care a devenit, cu ajutorul SENS, autoarea propriei sale vieți. Ce este minunat după SENS: odată ce și-a consolidat propria structură interioară cu ajutorul SENS, fiecare femeie continuă să găsească în interiorul său puteri nebănuite pentru tot ceea ce își propune să facă.

Sigur că, dincolo de toată această organizare și de efortul meu concret, în sala de curs, oboseala mea își spune cuvântul, atunci când revin acasă după fiecare ediție. Dar acest lucru este total nesemnificativ – prin comparație cu ceea ce am reușit să fac în sală, prin tot ce am adus în viața fiecărei femei care va duce mai departe, și mai departe, și mai departe, tot ceea ce a preluat de la mine. După fiecare ediție, în mine se lasă o liniște sacră ce îmi permite să prelungesc, cumva, momentele din tabăra și să fiu recunoscătoare pentru că în fiecare an femeile vin către mine pentru a se putea întoarce, cu adevărat, către ele. Bineinteles, ma refer la toate acele femei care s-au implicat, cu adevarat, in tot ce presupune lucrul in grup – de la respectarea programului comunicat in prima zi, continuand cu participarea concreta la activitatile de grup, cu atentia la informatiile primite, la aplicatiile, instrumetenele si tehnicile folosite si continuand cu maniera in care au inteles ca grupul inseamna IMPREUNA.

Desigur, există uneori – ca în orice grup foarte eterogen – și neînțelegeri cu unele cursante – deși toate participantele au primit aceleași materiale, toate au fost informate despre aceleași condiții de participare și toate s-au înscris în baza aceluiași anunț pe care l-au găsit pe site sau pe rețelele de socializare. Însă, cum spuneam, nici măcar ”neînțelegerile” generate de astfel de persoane (care nu aveau 5 ani, ci peste 30) nu mai contează – atât timp cât pentru 99% dintre femei munca mea este foarte semnificativă și ne înalta spiritul.

De tabăra pentru femei SENS merită să beneficieze cât mai multe femei

Distribuie acest material și femeilor din viața ta: mama ta, alte mame pe care le cunoști, surori, prietene, fiice adulte, colege, cliente.

Fiecare dintre femeile pe care tu le cunoști face eforturi considerabile despre care, cel mai probabil nu vorbește:

 • efortul de a rezista într-o relație abuzivă cu partenerul său (care poate fi chiar tatăl tău sau fratele tău)
 • efortul de a se preface că este o femeie fericită – că să nu destabilizeze dezvoltarea copilului, să nu se îngrijoreze pentru ea copilul său – sau prietenii, sau părinții
 • chiar efortul de a se ridica din pat, în fiecare zi, pentru a o lua de la capăt în relația să abuzivă

Lupta tăcută pe care cele mai multe femei din România o duc este între vulnerabilitate și putere interioară manifestată greșit în exterior – este doar manifestarea unei măști cu ajutorul căreia femeile încearcă să supraviețuiască. Însă nu asta înseamnă Viață.

SENS va deveni semnătura vieții tale – dacă participi la ediția din acest an.

Vino împreună cu celelalte femei din viața ta.

 

 

Femeile cu care am lucrat la cele douăsprezece ediții m-au impresionat prin determinarea pe care au avut-o pentru a aduce în viața lor INTELIGENȚA RELAȚIONALĂ care le-a format reperele sănătoase ale feminității complete – o feminitate de care femeile din România sunt, la acest moment, văduvite.

De-a lungul timpului, în fiecare dintre rolurile mele – dezvoltator al programului pentru femei – SENS, psiholog clinician, consilier pentru probleme de violență domestică, consilier de dezvoltare personală, consilier NLP integrativ, consultant HR, trainer – am avut ocazia să lucrez cu problematica sufletului feminin și am putut face o radiografiere a problematicii feminine.

Indiferent cum am lucrat și lucrez cu femeile – în mediul corporate, în consultații individuale, de cuplu sau în grupurile SENS, indiferent ce vârstă au femeile care ajung la mine, indiferent cu ce se ocupă, indiferent dacă se află într-o relație sau sunt singure, problematica este, în general, aceeași. Diferă contextele profesionale și de viață, dar problematica este aceeași.

SENS: un program Esențial pentru fiecare femeie care vrea să înceapă, cu adevărat, să își rescrie povestea vieții, în toată complexitatea sa: corp – minte – suflet.

CUM TE AJUTĂ TABARA PENTRU FEMEI – SENS
ȘI
DE CE ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ PARTICIPI LA ACEASTĂ TABĂRA

În baza experienței de organizator pentru 12 ani consecutiv al bootcamp-ului de psihologie, educație relațională și dezvoltare personală pentru femei am avut onoarea să asist un număr impresionant de femei.

Fiecare femeie care s-a implicat 100% în propriul sau demers de schimbare a reusit să își îmbunătățească viața cu ajutorul meu – mai exact, cu ajutorul informațiilor corecte și complete care ar trebui să ajungă la orice femeie care dorește să se regândească pe sine, să își regândească viața, relațiile și prioritățile.

DETALII PENTRU PARTICIPARE, AICI:

SENS – RETREAT PENTRU FEMEI [15-18 AUGUST, SNAGOV]

Ce te învață tabăra pentru femei SENS, pornind de la problemele sufletului feminin

Te învață să refaci conexiunea dintre minte, suflet și corp – lipsa acestei conexiuni este cauzată de traumele și micro-traumele trăite la începutul vieții, înainte de crearea primelor amintiri și se reflectă în problemele sufletului feminin, probleme ce se activează în viață de zi cu zi, în relațiile noastre.

Așadar, în tabăra pentru femei SENS:

 • înveți să localizezi trăiri arhaice care reverberează în prezent în corpul tău
 • afli ce înseamnă trauma și vei putea identifica tipurile de traumă cu care te confrunți
 • afli cum se explorează trecutul – regulile și instrumentele unei explorări cu adevărat folositoare pentru tine, care te vor ajuta să integrezi acele întâmplări, în mod autentic
 • afli mecanismele pe care trauma le-a declanșat în psihicul tău, indepartandu-te de tine
 • afli instrumentele esențiale cu ajutorul cărora vei putea lucra chiar tu pe trauma ta
 • afli cum trauma afectează identitatea de sine și cum poate fi reconstruită această identitate feminină
 • înveți să legi amintirile cu aceste trăiri, astfel încât să nu îți mai afecteze prezentul
 • înveți cum să vindeci locurile din corpul tău, în care aceste trăiri care reverberează până astăzi au ajuns, producandu-ți somatizari vei avea, astfel, o ‘’busolă interioară’’ pe care o vei utiliza oricând vei avea nevoie, de-a lungul vieții, o busolă ce îți va indica cu precizie ceea ce ai nevoie să faci și ceea ce trebuie să faci
 • vei știi să separi grâul de neghină, fară ezitare îți dezvolți intuiția și vei avea încredere atunci când iți da semnale, în loc să o mai ignori

SENS te învață să te uiți la tine:

 • cum stabilești relații, din ce motive reale intri în relații, din ce motive false intri în relații (cum ar fi trauma) ce fel de relații alegi și de ce le alegi în defavoarea echilibrului tău emoțional, în defavoarea sănătății tale mintale și în defavoarea calității vieții tale
 • îți indică foarte clar ce resurse îți lipsesc: abilitați de comunicare, abilități de relaționare
 • îți arată ce trebuie să schimbi: simțire, gândire și comportament îți arată care sunt valorile tale și cum îți poți ‘’îndrepta coloana vertebrală a valorilor’’
 • te susține să iți dezvolți discernământul față de alegerile pe care le faci, astfel încât nu vei mai face sacrificii unilaterale și nici compromisuri nedorite

SENS te învață să îți dezvolți abilitați de relaționare și de comunicare:

 • înveți să ai așteptări realiste și să ți le comunici fară ezitare înveți să refuzi, să spui NU ori de cate ori trebuie să spui foarte clar și foarte răspicat acest scurt și minunat cuvânt: NU
 • înveți să accepți în anumite condiții, ceea ce oamenii iți propun: pui condiții care trebuie să îți fie acceptate; în caz contrar, nu accepți – indiferent câte presiuni se fac pe tine
 • înveți să nu mai spui Da abuzului psihologic, verbal, fizic, sexal, financiar, economic, spiritual – pentru că ai ajuns în situația îngrijorătoare în care te afli azi, tocmai pentru că ai spus de nenumărate ori Da abuzului, de toate felurile și în toate felurile
 • nu te vei mai înfuria pe tine și nu te vei mai pedepsi pentru că nu știi să comunici și pentru că, din această cauză, trebuie să suferi și să faci compromisuri nedorite
 • DACĂ EȘTI ÎN CĂUTAREA UNUI PARTENER DE CUPLU: TE INFORMEZI CORECT PENTRU DATING, ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU CAZI ÎN CAPCANELE ȘI CURSELE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ

SENS te învață să îți crești nevoia de autonomie emoțională și, astfel, problemele sufletului feminin vor sta departe de tine:

 • nu vei mai ajunge niciodată în relații de de abuz si de dependență
 • nu vei mai fi niciodată pe rol de Persecutor, Victimă sau Salvator
 • vei face alegeri bazate pe gândirea ta critică și pe așteptările realiste,
 • nu vei mai fi controlată de haosul emoțional și de cel hormonal

Prin urmare, dacă îți dorești să participi la următoarea tabără de feminitate SENS, voi fi deosebit de onorată să îți fiu alături și să fiu parte și din povestea ta.

Ți-ai propus de multe ori să te întorci la tine însă nu ai știut cum să faci asta, nu ai fost încurajată și ai amânat de fiecare dată.
Toamna aceasta ar putea fi toamna în care poți învăța cum să te întorci către tine, poate fi toamna în care nu mai amâni acest lucru – pentru că știi cât de mult costă această amânare.

Este această tabără de feminitate potrivită pentru mine?

Da, SENS este pentru tine – pentru că te ajută să înțelegi:

 • care sunt cele 9 sarcini psihice ale femeii
 • care sunt atributele Feminității Complete și cum să le integrezi și tu
 • revizitarea corectă a trecutului și prelucrarea corectă a amintirilor dureroase (cu toate că unele momente pot fi dificil de revizitat)
 • conștientizarea mecanismelor de apărare dezvoltate de-a lungul timpului, mecanisme ce au dezechilibrat relațiile în care ne-am aflat
 • cum este posibilă rescrierea scenariului de viață și detașarea de tiparele negative de familie moștenite față de care acum ești loială
 • de unde vin emoțiile și trăirile, anxietatea, depresia, stresul, furia și cum să le reglezi, cu ajutorul unor tehnici validate
 • cum putem modifica emoțiile și trăirile, anxietatea, depresia, stresul, furia
 • cum să îți stabilești granițe sănătoase și cum să nu ți le mai negociezi niciodată
 • cum să te diferențiezi de părinții tai sau de partenerul tău pentru a avea cu aceștia relații sănătoase, în loc de relații abuzive
 • cum să te repozitionezi într-o relație toxică (de exemplu, față de părinți, față de prieteni, față de familie, față de partenerul de cuplu)
 • cum să îți exprimi nevoia de atașament securizant și cum să oferi acest tip de atașament partenerului tău
 • cum să gestionezi schimbările prin care treci după un moment de infidelitate
 • cum să rămâi autentică în relațiile cu  cei din jurul tău

În plus, în tabăra pentru femei SENS afli o mulțime de informații esențiale pentru fiecare femeie:

 • cum sa iesi din dependenta emotionala si sa iti redobandesti autonomia in cuplu – daca in prezent te afli intr-o relatie, sau – daca nu te afli intr-o relatie,  fata de alte persoane importante din viata (dependenta emotionala fata de parinti, de exemplu, este un factor nociv pentru echilibrul tau psihologic, financiar, social si profesional)
 • cum sa il inveti si pe partenerul tau sa isi redobandeasca autonomia emotionala in cadrul cuplului vostru
 • cum sa comunici in mod sanatos cu partenerul de viata si sa nu mai ajungeti la conflicte repetate
 • cum sa iti recastigi increderea in tine si cum o poti pastra, indiferent de situatiile delicate prin care treci
 • cum sa iti stabilesti obiective personale si cum sa le atingi, pentru a te bucura de rezultate in viata ta
 • cum sa gandesti altfel despre tine pentru a avea o imagine de sine sanatoasa
 • intelegerea nevoii de a stabili granite flexibile – sau, dupa caz, granite rigide –  pentru a-ti putea pastra echilibrul si pozitia corecta in toate relatiile tale
 • strategiile adaptative necesare si mature, de repozitionare corecta in toate relatiile tale importante pe fondul carora ai inceput sa suferi in tacere,
 • cum sa iti dobandesti si cum sa iti pastrezi pozitia corecta (in raport cu parintii tai, in raport cu partenerul tau de cuplu, cu prietenii, etc.)
 • si nu numai 🙂

Te invit cu drag alături de noi în luna Septembrie
la SENS pentru că și tu ai nevoie de toate cele de mai sus, pentru că și tu vrei:

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *