Meniu Închide

A purta conversatii despre feminitate: a vorbi despre ce nu se vorbeste

feminitate

A purta conversatii despre feminitate inseamna a vorbi despre ce nu se vorbeste

Lucrand cu foarte multe femei, am prilejul sa discut cu fiecare despre feminitate: cum o percepe fiecare femeie, cine i-a fost model de feminitate, cum a integrat si ce a integrat din acest model, daca simte ca i-a fost un model suficient sau nu, cat de mare este nevoia de modele autentice de feminitate.

Si mai adaug, intotdeauna, ca mult mai mare este nevoia de Feminitate Completa – nu doar de feminitatea preluata de la mamele noastre sau de la alte femei care ne-au oferit alte imagini, in plus, fata de mamele noastre, asupra feminitatii.

In cabinet ajungem, incet-incet, sa purtam conversatii foarte profunde pe aceasta tema pe care, in general, oamenii nu o considera ca pe ceva foarte special, ca pe un subiect de interes asupra caruia ar merita sa zaboveasca.

Stiu, traim intr-o mare viteza – dincolo de cliseul acesta, insa, traim intr-o mare indiferenta fata de calitatea relatiilor, fata de pastrarea starii de bine interior.  Oamenii nu isi mai dau timp pentru discutii atat de pretioase, de valoroase.

Dar tocmai pentru ca asta este societatea in care traim, axata pe alte lucruri – majoritatea superficiale – femeile se simt din ce in ce mai singure. Desi se afla in relatii, desi au un grup de prieteni, desi pastreaza legatura cu familia si cu rudele,  cele mai multe femei dornice de un dialog placut, profund, din care sa poata creste, sa se simta imbogatite, se simt foarte singure. De aceea si intra in dialoguri private cu oricine apare: de singuratate. Si, mai specific, de insingurare – este sentimentul despre care poate am mai scris – si este o amprenta a societatii in care traim. Pandemia si razboiul de la granita nu sunt responsabile pentru acest fenomen al insingurarii – lucrurile sunt asa cu mult dinainte de acestea.

Atunci cand realizezi ca subiectul feminitatii este, totusi, de o importanta covarsitoare in viata ta, toate zgomotele lumii tac.

Atunci inseamna ca a venit vremea ca noi, femeile, sa vorbim despre ceea ce nu se vorbeste, despre ceea ce este tinut sub pres si de ce este esential pentru tine sa participi la acest eveniment dedicat integral feminitatii complete – un eveniment unde vom aborda in amanunt o multime de detalii precise care sustin si protejeaza feminitatea. Si care, totodata, construiesc Feminitatea Completa.

Ce poate fi mai frumos decat a putea vorbi despre noi? Noi despre noi – nu altii despre noi, asa cum se intampla cel mai des. 

In urma cu cativa ani am primit din partea Editurii Niculescu invitatia de a face impreuna lansarea, in Bucuresti, a cartii ”Femei care alearga cu lupii” – scrisa de Clarissa Pinkola Estés, psiholog clinician si psihanalist de orientare jungiana. Stiu – prea putini au promovat aceasta carte  mentionand si profesia autoarei, dar este psiholog si psihanalist.

Cred ca o parte dintre cititorii mei stiu deja cartea. Imagini si impresii de la lansare am publicat pe vechiul meu site, aici: Femeia Salbatica reprezinta Feminitatea Completa

Dar cine este Femeia Completa? Si de ce facem cunostinta cu ea atat de tarziu? De ce ne-o integram atat de tarziu?

Pentru a intelege cine este aceasta Femeie Completa, este necesar sa vorbim despre ce nu se vorbeste.

Este necesar sa vorbim despre subiecte tratate drept tabuuri sau subiecte ”sensibile”, dar care ne afecteaza pe noi, femeile, in mod cat se poate de direct. Este necesar sa intelegem de ce ne simtim, la maturitate si chiar la varsta senectutii, incomplete – desi ”avem de toate”, dupa cum afirma foarte multe dintre clientele cabinetului meu.

De ce ne simtim fragmentate, de ce suntem nesigure, de ce suntem anxioase, de ce acceptam ceea ce vedem ca ne face rau, de ce toleram fara sa ne opunem, de ce nu stim sa separam graul de neghina, de ce le invatam pe fiicele noastre sa fie tacute, tolerante in mod gresit – stiind ca isi fac rau, astfel. De ce nu ne intindem aripile catre alte locuri linistite, placute – sau de ce nu ne creem chiar noi astfel de locuri. Ce ne tine inlantuite – si de ce acceptam acel lant invizibil? Chiar cand avem posibilitatea de a fugi, nu fugim.

Ne simtim fragmentate pentru ca ne-am pierdut instinctele:

”Pierderea instinctelor decurge dupa o schema foarte precisa si sa o tinem minte pentru a putea veghea asupra comorilor naturii noastre fundamentale si a celei a fiicelor noastre. Padurile psihice sunt pline de capcane ruginite, ascunse sub un strat subtire de frunze. Psihologic vorbind, acelasi lucru se intampla si in lumea exterioara. Ea ne intinde multe momeli: relatii, persoane, aventuri care ascund, sub o aparenta atragatoare ceva ascutit ce ne ucide spiritul odata ce am muscat.”

Folosesc doar ca forma de exprimare – ne simtim – aceasta generalizare, pluralul – pentru ca cele mai multe femei asa traiesc in interiorul lor: fragmentate, furioase, triste, imbolnavite, derutate, confuze, raman in durere, suferinta si abuz – si mascheaza toate acestea cu mult fard si cu mult efort, in timp ce in interior cad din ce in ce mai mult in suferinta.

Am descris, astfel, femeia incompleta, femeia naiva, femeia care nu se cunoaste pe sine, femeia care inca nu si-a inceput propriul demers de autocunoastere si dezvoltare, femeia care respinge informatii atat de relevante pentru bine sau interior!

De ce am folosit aceasta exprimare – femeia incompleta

Vad zilnic la cabinet, prin prisma activitatii mele cu femeile cu care lucrez, consecintele negative ale unei educatii incomplete din copilaria fiecareia dintre noi: consecintele educatiei incomplete in copilarie se regasesc acum la varsta adulta – sunt abuzurile, violenta domestica, relatiile disfunctionale, dezechilibrate, abuzul si violenta domestica, abuzul profesional la locul de munca.

Si vad suferinta aferenta – un cortegiu de emotii negative innabusite ani la rand, inca din copilarie. Vad anxietate, vad frica, vad furia clocotind si neiesind la suprafata in acele relatii in care trebuie sa iasa si sa fie aratata, vad resemnare si chinul aferent resemnarii, vad fuga din fata realitatii si cosmetizarea realitatii atunci cand realitatea sperie. Vad asteptari necomunicate si vad pericolul generat de inexistenta granitelor. Vad o uriasa si de neacceptat toleranta fata de comportamentele neadecvate si chiar indezirabile ale partenerilor de viata. Vad efectele negative ale naivitatii si vad efectele dezastruaose pentru femei ale ”iubirii neconditionate” si ale tolerantei duse la extrem.

Iar toate acestea fac parte din profilul psihologic al femeii incomplete. 

Cand ajung la cabinet, femeile care isi doresc foarte mult sa lucreze impreuna cu mine, ajung ca femei incomplete – inainte de a se programa la cabinet au citit articolele mele si au realizat cu uimire, ca acest profil, aceasta definitie pe care am dat-o, este si definitia despre ele.

Si, odata ce ne dam voie sa acceptam acest adevar simplu despre noi, intelegem si ca tot ce avem de facut este sa invatam cum sa devenim femei complete. Ideal este sa nu pierzi timpul incercand, pe ghicite, cum sa faci asta. Ideal este sa lucram impreuna – iar usa cabinetului meu este deschisa tuturor femeilor care isi doresc sa isi lucreze aceasta latura necunoscuta, pentru a o integra.

Incepem, astfel, sa invatam pas cu pas – sau mai bine zis sa ne croim drumul, pas cu pas, catre Feminitatea Completa. Si ce onoare pe mine sa pot sa fiu insotitoarea fiecarei femei pe calea catre aceasta feminitate de care toate avem nevoie si care societatii, in general, nu ii este pe plac!

Femeia Completa este, in cartea Clarissei Pinkola Estees, Femeia Salbatica. Si vreau sa va las, la finalul articolului, cateva ganduri ale Clarissei, despre aceasta Femeie.

Pe aceasta Femeie Salbatica si Completa te invit sa o cladesti si tu in interiorul tau, cu ajutorul meu – chiar in aceasta Toamna, la SENS – retreat anual pentru Femei. Este locul in care Femeia Salbatica, Femeia Completa, este construita de la zero. Dar daca iti doresti sa incepem sa lucram inca de acum, inainte de retreat, atunci te invit cu drag sa ma contactezi pentru a face prima ta programare.

Vino la SENS si iti promit ca, inca din prima zi din cele patru zile petrecute impreuna, vei incepe si tu sa devii aceasta femeie care o va inlocui pe femeia fragmentata, derutata, imbolnavita si fara instincte sanatoase – femeia de acum.

Afla de aici De ce să participi într-o tabăra pentru femei si Ce impact are SENS in viata cursantelor Scolii – povestea lor poate fi si povestea ta.

Feminitate

15-18 Septembrie 2022:

acestea vor fi cele mai importante zile pentru tine, de pana acum – zilele SENS, zile cu SENS.

Ai prietene sau cunosti femei pe care stii ca SENS le va ajuta? Spune-le si lor despre SENS – Calea Femeii Complete!

Sunt adesea intrebata ce are de facut si cum poate deveni femeia din Romania o Femeie Completa? 

In primul rand, participand la programele mele si venind la SENS, in aceasta Toamna. Fiind deschisa catre cunoastere, invatare si integrare a ceea ce invata. Fiind selectiva fata de informatia gasita pe asa numita piata de dezvoltare personala – fiind foarte selectiva, mai exact. 

Femeia Salbatica si Feminitatea Completa sunt nucleul Puterii Interioare Feminine – revenirea Femeii Salbatice si manifestarea Puterii Interioare Feminine vor deveni si in viata ta foarte posibile, odata ce iti dai voie sa vii langa noi, in aceasta Toamna, la SENS!

”Femeia redevenita salbatica nu-și poate permite sa fie naiva. Revenind la viața ei naturala, ea trebuie sa privească excesele cu ochi critic si sa fie conștientă de pretul pe care sufletul, psihicul si instinctele trebuie sa îl plateasca pentru ele. La fel ca puii de lup noi tinem minte capcanele, cum sunt facute si modul in care sunt amplasate. Doar asa ne păstram libertatea.” – spune Clarissa Pinkola Estés.

Locurile la SENS – Calea Femeii Complete au inceput sa se ocupe, iar capacitatea de locuri nu poate fi suplimentata.

Daca si tu ai inteles ca singura cale sanatoasa pentru orice femeie o reprezinta Calea Femeii Ccomplete … atunci pe 15 Septembrie 2022 te astept cu drag alaturi de noi!

”Chiar si cea mai inrobita femeie rezerva un coltisor sinelui sau salbatic, caci, intuitiv, stie ca intr-o zi va exista o iesire, o deschidere, o ocazie de care va profita pentru a fugi.” este ceea ce afirma tot Clarissa Pinkola Estes.

Iar eu, din propria mea experienta si din experienta a sute de femei cu care am lucrat, pot sa iti confirma ca asa si este: toate am profitat si am fugit. Si nici macar una dintre noi nu s-a mai intors acolo, jos – in acea relatie disfunctionala, toxica sau abuziva, in acea naivitate a inceputurilor si oricat de multe au fost ispitele pentru a mai cadea in capcanele ascunse sub frunze verzi.

Dupa SENS, vei putea observa ceva fabulos despre Femeia Salbatica ce s-a nascut in interiorul tau – viata sa concreta demonstreaza ca ea are curajul sa traiasca exact asa cum are nevoie, fiind ”echipata” cu tot ce ii trebuie pentru a face fata acestei calatorii ce echivaleaza cu mersul in padure si cu intalnirea pe care o putem avea, pe acest teritoriu, cu lupii.

In acelasi timp, suntem prudente si acolo unde intalnim misterul, asa cum sugereaza si Dr. Clarissa, lasam misterul sa ramana mister, nu ne afundam in tenebre – atunci cand intalnim aceste tenebre este bine, intotdeauna, sa solicitam ajutor sau sa lasam acel mister exact asa cum este, sa respectam latura numinoasa a vietii.

Cu mult drag si cu bucurie te astept alaturi de mine, pe Calea Femeii Complete!

UNDE:

Retreatul SENS se va desfasura intr-un loc minunat, departe de zumzetul orasului, pe malul lacului Snagov. Confortul oferit aici va completa tot ceea ce vom lucra impreuna, astfel incat tu te vei intorarce acasa cu adevarat transformata de experienta celor patru zile petrecute impreuna. Vom fi la Country Spa, intr-un cadru ce inspira serenitate si care se potriveste perfect – atat in interior, cat si in exterior – cu specificul tuturor atelierelor SENS.

In perioada 15-18 Septembrie 2022 ne vom intalni pentru editia nr.13 a bootcamp-ului integrativ de educatie relationala si dezvoltare personala dedicat doar femeilor – SENS si vom petrece 4 zile minunate departe de zgomotul si de agitatia oraselor la Country Spa – Snagov.

Profita si tu de urmatoarele doua categorii de discount si vino alaturi de noi!

INVESTITIA: 

 • Early bird: 535 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat pana pe 20 August (inclusiv) 
 • Lazy bird: 565 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat in intervalul 21 August – 31 August (inclusiv)
 • Pret standard: 585 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat in intervalul 1 Septembrie – 10 Septembrie (inclusiv)

NOTA: 

Supliment camera single pentru 3 nopti: 645 lei, se achita la receptia Country Spa

REDUCERI DE 5% PENTRU: 

 • persoanele care au participat la cel putin una dintre editiile anterioare
 • grupuri: persoanele care doresc sa vina impreuna cu alte participante (de exemplu mama, sora, o prietena, o colega, etc.) – REDUCERILE SE CUMULEAZA!

Pretul include:

 • atelierele si materialele didactice aferente fiecarei zile
 • cazare in camere duble
 • mic dejun (meniu lacto-ovo-vegetarian sau de post, la cerere) + coffee breaks intre ateliere
 • CADOU: dupa incheierea bootcamp-ului SENS fiecare participanta primeste o consultatie gratuita din partea mea, in valoare de 400 lei.
  • Consultatia gratuita (follow-up):
   • va avea loc online, via Skype – pentru persoanele care nu locuiesc in Bucuresti sau in tara
   • va avea loc la cabinet – pentru persoanele care locuiesc in Bucuresti (doar in cazul in care situatia epidemiologica de la acel moment va fi delicata, consultatiile pntru persoanele din Bucuresti se vor desfasura tot online).

   Consultatiile follow-up se vor programa pentru intervalul 1 Noiembrie – 1 Decembrie 2022.

Inscrierea este valida numai dupa achitarea avansului de 50%.

Diferenta se va achita pana pe 10 Septembrie 2022.

Pretul nu include: 

 • mesele de pranz si mesele de seara – este politica celor de la Country Spa, ca fiecare cursanta sa comande din meniu ceea ce doreste sa consume si ca fiecare cursanta sa achite separat, in acest fel evitandu-se risipa alimentara cu care nu dorim sa ne mai confruntam
 • transportul de la gara si inapoi spre gara – pentru cursantele care vor calatori cu trenul, transportul poate fi organizat astfel:
  • de catre Country Spa (urmeaza sa va transmit pretul pe persoana, dupa ce va cofirm rezervarea locurilor)
  • fie prin utilizarea unui furnizor de servicii de transport persoane Bolt/Uber comandat direct de catre grupul cursantelor care se va forma la gara, urmand ca grupul sa isi imparta in mod egal cheltuielile legate de transport si la sosire, si la plecare

ATENTIE: Numar de locuri limitat! 

IMPORTANT:

LA ACEST EVENIMENT NU SE POT INSCRIE PERSOANE CU AFECTIUNI PSIHIATRICE

CUM TE INSCRII?

1. Participarea este garantata doar de achitarea avansului de 50% din taxa integrala.

Plata avansului de 50% (echivalentul in lei, curs BNR din ziua tranzactiei ) se efectueaza prin transfer bancar in contul:

TITULAR: ANIMUS CONSULTING SRL

IBAN RO57BRDE441SV10655894410 BRD Groupe Société Générale

Referinta pentru operatiunea bancara: ”workshop SENS”

In cazul anularii participarii, avansul nu se returneaza.

2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI

Te rog sa confirmi achitarea taxei la adresa de e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimitand copia ordinului de plata, scanata si specificand: numele si numarul tau de telefon + numarul de persoane pentru care ai achitat avansul.

De asemenea, pentru factura te rog sa imi trimiti, tot pe e-mail, datele din cartea ta de identitate: numele exact cum este mentionat in CI, serie, numar si CNP.

Pentru informatii suplimentare, ma puteti contacta la:

telefon: 0722.501050;

e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com

Pentru patru zile te poti bucura de un timp doar pentru tine, un timp pe care il folosesti asa cum ai tu nevoie: fara constrangerile carora trebuie sa le faci zilnic fata, fara dorinta de a demonstra ceva, fara nevoia de a concura cu nimeni. Patru zile in care timpul tau interior va avea alte valente si se va umple cu acele lucruri de care ai nevoie pentru ca de acum incolo tu sa poti face fata vietii intr-un mod relaxat dar asumat, constient si totodata flexibil, pragmatic si intelept, rational si in acelasi timp simtind si traind emotia intr-un mod total diferit decat cel actual.

De la SENS vei pleca cu perspectiva corecta despre tine, despre trecutul tau, despre prezentul tau, despre viitorul tau. Perspectiva corecta despre tine – perspectiva Feminitatii Complete.

Hai sa vorbim despre ce nu vorbesti cu nimeni – despre ce nu se vorbeste, despre ceea ce se tace.  ♥️

 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *