Bine ai venit – sau bine ai revenit – pe site-ul meu!
Sunt Mona Georgescu și îmi doresc să te ajut să îți construiești o nouă poveste
– de această dată, o poveste reală și cu sens: povestea ta, care să fie despre tine și în care să te regăsești așa cum ai nevoie.
🌷🌷🌷🌷🌷
Noi suntem educați, de mici – din nefericire – să ne îndepărtam de noi. În loc să fim educați să ne apropiem cât mai mult de noi, în loc să fim educați să ne cunoaștem mai bine, în loc să fim educați să stabilim relații sănătoase și priorități care să ne reprezinte, noi suntem educați să fugim chiar de noi înșine, să ne mințim că trăim autentic și că avem un psihic sănătos și conexiuni relaționale sănătoase și împlinitoare. Tot ce reușim, deci, în baza acestor minciuni este să acceptăm relații și situații care ne destabilizează echilibrul și ne afectează calitatea vieții.
O viață împlinită și fericită are legătură, însă, cu un psihic sănătos, are legătură cu a spune NU, are legătură cu un stil de atașament sănătos, are legătură cu a fi autonom din toate punctele de vedere (psihologic, financiar, economic) pentru a putea face alegeri sănătoasepentru noi și mai are legăturăcu a trăi în baza valorilor pe care le avem. Insă, din pacate, pornim in viata cu instinctele lezate si nu suntem pe deplin conștienți de valorile care ne ghidează în viață – mai exact, nu suntem conștienți că aceste valori cu care pornim la drum nu sunt ale noastre.
Setul ”nostru” de valori își pune amprenta pe identitatea noastră, încă din primii ani de viață. De aceea, consider că pentru a ne construi o viață împlinită avem nevoie să ne cunoaștem foarte bine aceste valori care, din umbră, ne definesc personalitatea, influențându-ne alegerile și blocându-ne – sau, în puține cazuri fericite – activându-ne capacitatea de a ne stabili obiective personale și profesionale pentru noi.
Foarte multe dintre valorile care ne influențează viața sunt, din pacate, valori ce au la bază convingeri ce nu ne aparțin, pe care le preluăm ”din mers” de la persoanele care ne-au crescut: părinți, bunici, frați mai mari, bone, alți oameni ale căror valori intra în conflict cu cele pe care încercăm să ni le construim singuri. Societățile se schimbă, epocile se schimbă, valorile se schimbă și ele – nu mă refer la valorile care ar trebui să fie un numitor comun între generații și între veacuri (respect, bun-simț, demnitate, de exemplu), ci la valori din altă categorie: demnitate, autonomie, educație, sănătate psihică, timp, bani, energie psihică, spațiu personal, etc. – o parte dintre acestea sunt și valori, sunt și resurse, însă noi nu suntem educați de la începutul vieții în direcția aceasta sănătoasă.
Îmi doresc să te ajut să te cunoști mai bine ca să îți poți construi și tu o fundație psihologică, emoțională și relațională – așa cum au reușit sute de persoane cu care am lucrat până acum.
De-a lungul vieții mele, în urma lucrului în cabinet, la ateliere și în bootcamp-ul pentru Femei – SENS cu sute de persoane, am reușit să înțeleg ce stă în spatele eșecurilor noastre, ce stă în spatele acceptării suferinței, ce stă în spatele relațiilor de o calitate îndoielnică – și, mai mult: ce ne ține acolo, în astfel de relații, situații, contexte. Ce țesătură fină, foarte densă și foarte puternică de gânduri, de frici, de opinii, de convingeri, de autosabotori ne ține în abuz și în toxicitate.
Așa încât, în urma studiilor de mele de specialitate, în urma absolvirii formărilor post-universitare în vastul domeniu al psihologiei, am putut face schimbări minunate – foarte multe, chiar radicale – în viața mea personală și profesională; iar acum, în urma a peste 18 ani de activitate ca om de resurse umane, trainer, consultant, consilier, psiholog, consilier NLP Integrativ sunt aici să te susțin și pe tine în direcția unui drum curat, fără toxicitate, fără abuz, fără suferință, fără chin, fără sacrificare și fără compromitere.
Nu îți promit că nu vei mai întâlni persoane abuzive, oameni cu tulburări de personalitate – însă iți promit că, dacă vom lucra împreună, vei dobândi foarte rapid abilitați de relaționare și de comunicare obligatorii în această viață pentru orice persoana, vei putea înțelege din prima secundă în ce fel de relații ești înrolat/a, de ce te lași înrolat/a și cum să te oprești imediat din a permite unor asemenea oameni accesul în viața ta – indiferent de natura relației tale cu ei: fie că îți dorești sau ți se propune o relație de cuplu, fie că îți dorești sau ți se propune o prietenie, fie că este vorba despre colegii de la locul de munca, de șefi sau de clienții tai. Nu îți promit, cum spuneam, că nu vei mai întâlni oameni cu instabilitate emoțională, relațională și comportamentală, oameni cu care nu îți vei putea ”asorta” diferențele – dar sunt in cea mai mare masura sa îți promit ferm că vei putea să previi suferința psihică și costurile psihologice – și chiar financiare, și materiale – uriașe la care relațiile cu asemenea oameni te supun.
Regretul meu imens este că în loc să avem acces la educație pentru relații și la educație pentru autocunoaștere corectă și completă încă de când suntem mici, ajungem să suferim inutil și pentru oameni care nu dau pe noi nici macar doi bani.
Nu este ușor să ne identificăm valorile personale – însă, odată ce învățam să le identificăm, să ni le formăm pe cele sănătoase, ne vom putea construi singuri o fundație pe care ne vom putea baza în toate situațiile din viața noastră – indiferent dacă va fi vorba despre situații personale sau despre situații profesionale. Îți promit că și tu vei putea să îți construiești această fundație care va aduce după sine o viață în armonie cu tine și te va ajuta să rămâi o persoană echilibrată emoțional, mintal, relațional.
Valorile noastre plus informațiile noi, corecte și relevante despre propria persoana, despre relații, relaționare ne vor ajuta nu doar sa ne construim o fundatie stabila, ci mai mult: să ne creăm conexiuni sanatoase cu cei din jur, să ne păstram autonomia, echilibrul emoțional și sănătatea mintală. Ne vor aduce înțelepciunea pe care dorim să o manifestăm în toate alegerile noastre, în modul în care ne trăim viața. Înțelepciunea nu este posibilă fară a ne informa și fară a ne construi – sau reconstrui – de la zero, în multe situații.
Despre toate aceste lucruri pe care am ajuns să le folosesc cu succes în propria-mi viață și pe care le dau cu drag mai departe, tuturor clienților mei – plus multe altele ce nu pot fi amintite aici – am putut învăța și eu, de-a lungul parcursului meu educațional.
Sunt licențiată în psihologie (1999-2003) și am urmat studii masterale (Tehnici de comunicare și influență socială, 2003-2005), apoi am urmat o specializare în psihanaliza și psihoterapia copilului și adolescentului (2005-2009), o specializare în psihosexologie (2018) și multe alte formari continue: ”Metode și tehnici de lucru cu copiii și cu adolescenții”, ”Art-terapie pentru minte, inima, corp”, ”Instrumente psihodramatice utilizate în psihoterapie”, ”Terapii scurte centrate pe soluție”, ”Evaluarea complexă psihodiagnostică și psihopedagogica”, “Leadership și dinamici de grup”, ”Conceptualizarea și tratarea celor mai comune forme din psihopatologie: o perspectivă adleriana cu Paul Rasmussen, Ph.D.”, ”Ce funcționează în psihoterapie” cu Scott Miller – iar profilul meu profesional complet poate fi consultat mai jos, spre finalul acestei pagini.
În calitate de consilier pentru probleme de violență domestică lucrez zilnic cu situațiile de abuz emoțional, verbal, fizic, sexual, economic și/sau spiritual. Cu consecințele abuzului, mai exact, în viața victimelor: femei și copii. Din nefericire, Romania ocupa un loc fruntaș în statisticile referitoare la abuz.
Din dorința ca munca mea să fie cât mai utilă clienților mei, urmez o formare la The Couples Institute din California: ”The Developmental Model for Couples”.
Totodată, sunt consilier de dezvoltare personală, trainer, autor și fondator al site-ului cu resurse de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională www.minunemica.eu – sursa ta de psiho-educație. Site-ul a apărut în 2009 și, în acest an, aniversează 13 ani de activitate. La începutul acestui an am luat hotărârea să mut toată activitatea mea online pe site-ul monageorgescu.ro, site-ul anterior rămânând, pentru o perioadă, accesibil cititorilor obișnuiți cu prezența mea în acel loc virtual.
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul resurselor umane – experiență anterioară deschiderii cabinetului meu – am facilitat cursuri în organizații multinaționale de prestigiu.
După experiența dobândită în mediul de afaceri multinațional, alegerea mea a fost de a-mi desfășura activitatea pe cont propriu, folosind în munca de psiholog, trainer și consultant, resursele acumulate anterior.
Promovez ideea conform căreia între dezvoltarea personală, relația de cuplu, relația de familie și viața profesională trebuie să existe un echilibru, fără sacrificii și compromisuri care ne expun abuzurilor – fie în relațiile noastre, fie la locul de muncă.
La cabinetul meu din București lucrez individual și în grup cu persoane care doresc să înceapă un demers de auto-cunoaștere, dezvoltare personală și educație relațională prin metode NLP și din științele socio-umane, într-o abordare multidisciplinară.
Lucrez cu mult drag cu femei și cu bărbați, și lucrez, de asemenea, cu copii/adolescenți și familiile acestora, cu cupluri și familii fără copii. Lucrez cu orice persoană care a ajuns în punctul în care nu mai dorește că viața să fie dominată de dependență emoțională, de lipsă de încredere, de suferință și de prejudecățile societății.
De asemenea, în cabinetul meu organizez grupuri de suport pentru femei si pentru barbati si workshop-uri de educatie relationala si dezvoltare personală pentru femei, pentru cupluri, pentru bărbați și pentru familii cu copii mici sau cu adolescenți.
Toate resursele pe care le vei găsi pe acest site te vor ajuta să te repoziționezi corect în primul rând față de tine, să te uiți așa cum ai nevoie la psihicul tău, să înțelegi cum funcționează, pentru ca apoi să îți clarifici situațiile cu care te confrunți și să iei decizii adecvate.
Observ în fiecare zi, cu o mare tristețe, ce ravagii face lipsa educației pentru relații, ce ravagii face lipsa abilitaților de comunicare și de relaționare adultă, ce ravagii face lipsa nevoii de autonomie – mai ales în rândul femeilor care aleg să rămână în relații toxice sau abuzive. Lucrurile, însă, pot fi și altfel – dacă fiecare persoană se mobilizează să înțeleagă ce înseamnă a face schimbări și dacă solicită sprijin pentru schimbările pe care și le dorește.
Cu cât te informezi mai bine în legătură cu situațiile prin care treci, cu atât îți cresc șansele să iți recapeți echilibrul emoțional, încrederea în tine și să iți construiești autonomia emoțională și economică, pentru a nu mai depinde de un partener, de o parteneră, de copii sau de părinții tăi.
Cu cât ai mai multă educație pentru relații si pentru comunicare, cu atât ai parte de relații mai bune și mai echilibrate.
Cu cât știi să analizezi ce se întâmplă în interiorul tău, cu atât mai mult vei lua decizii inteligente și sănătoase pentru tine – și pentru copiii tai, dacă ai copii.
Informațiile corecte și complete îți oferă posibilitatea să iți crești și tu aripile pe care alții ți le-au tăiat prin traumatizări și retraumatizari, din păcate. Pentru că este o realitate pe care trebuie să o recunoaștem: abuzul narcisic (cu sau fară violență fizică, cu sau fără abuz sexual) exercitat de unul dintre părinți – sau de ambii părinții, de un frate, de un unchi, de un prieten de familie al părinților, de un bunic, de un educator, învățător sau profesor, etc. – și în mijlocul căruia ne-am trăit copilăria și adolescența, a lăsat amprente uriașe în viața adultului de acum.
Dar te afli aici, în altă etapă a vieții tale – cu traumele, dificultățile și situațiile tale neîncheiate pe care credeai ca le-ai incheiat, dar care reverbereaza puternic in viata ta. Acum, important este să știi ca este datoria ta sa te ocupi de tine asa cum nu au facut-o parintii tai – si ma refer la protectia si siguranta emotionala pe care nu ti le-au putut oferi, din motive partial simplu de inteles, partial imposibil de acceptat.
Este important, acum, pentru că îți dorești să îți vindeci trecutul, să distingi informațiile corecte de cele nerelevante, din marea masă de informații de pe internet sau din cărți – și să știi cum să cauți specialiștii care te pot ajuta.
Oamenii, din păcate, nu stiu să facă diferența între informații profesioniste și informații false, și nu știu să caute specialiștii careîi pot cu adevărat ajuta – așa că ajung la ”vindecători”, guru, healeri care nu fac decât să le agraveze tulburările și să îi adâncească în suferință sau, mai grav: să profite de ei (in special de femei), sa susțină agresivitatea abuzatorilor și să le confirme că atitudinea de abuzatori, atitudinea narcisica este una sănătoasă. Nimic mai fals – nimic mai periculos pentru cei din jur.
Talentul meu este să te ajut cu informații corecte și complete, să îți răspund la întrebări pentru care încă nu ai găsit răspunsuri, să te ajut să îți clarifici ce alegeri sănătoase este important să faci pentru tine, să te ajut să îți cunoști foarte bine valorile, nevoile și așteptările – indiferent de natura relațiilor tale – și să pui toate aceste lucruri în formă de obiective personale și profesionale pe care să înveți, alături de mine, să le atingi în mod strategic, structurat, cu ușurință și natural.
Experiența mea te vă ajuta și pe tine să te ocupi de vindecarea ta – eu folosesc acest termen cu mare prudență și nu în sensul în care este utilizat, în general. Pentru că vindecarea nu există, de fapt.
Ce există, concret: există însănătoșire, există învățarea abilitaților de reglare emoțională atunci când apar flash-back-uri ale experiențelor dureroase din trecut, există dobândirea abilitaților de comunicare și de relaționare de tip adult, există învățarea repozitionarii corecte față de toate persoanele din viața noastră, există învățarea si practicarea conceptului de graniță, exista insusirea a terminologiei abuzului, există menținerea schimbărilor pe termen lung, există formarea resurselor interioare necesare pentru a face față adversităților vieții și utilizarea lor atunci când este nevoie: adică zi de zi.
Prin urmare, pe scurt, așa arată vindecarea – în niciun caz altfel. Dacă ți se propune altceva, nu ai ajuns la un specialist în domeniul psihicului uman, al comunicării și al relațiilor, ai ajuns la un șarlatan. Din păcate, în ultimii ani foarte multe persoane au căzut victime – tocmai pentru că, așa cum spuneam, oamenii nu știu să caute informații corecte și nu stiu sa caute specialiști. Oamenii caută ”vindecători”, caută limbaj hipnotic, caută locuri în care efortul lor nu este încurajat, locuri în care li se livrează iluzia ”eliberării” – cunoașteți și voi, cred, expresiile care atrag și care sunt foarte seductive pentru o anumită categorie de oameni ușor de manipulat cu astfel de texte.
”Eu nu am nevoie de ajutor”, ”Eu mă cunosc foarte bine”
Am auzit de foarte multe ori aceste replici – atât în cabinet, cât și în afara cabinetului. A nu dori să te schimbi, a nu dori să înveți cum funcționează aparatul tău psihic, a nu dori să înveți abilități de comunicare și de relaționare și a nu dori să înveți strategiile adecvate pentru tine în cadrul relațiilor tale arată doar cât de mare este iluzia autocunoașterii, iluzie din cauza căreia pedalezi în gol și, nu de puține ori, te adâncești în suferință – sau, de foarte multe ori, le destabilizezi celor din jur echilibrul emoțional și calitatea vieții.
Această iluzie nu reprezintă cunoașterea de sine, nu reprezintă cunoașterea propriului aparat psihic despre care știm că este atât de complex.
Această iluzie nu te ajută să ieși din abuz, nu te ajută să dobândești abilitați de comunicare și de relaționare, nu te ajută să iți construiești o fundație sănătoasă pe care să te poți sprijini în toate situațiile pe care viața ți le va aduce, indiferent că vor fi situații alese de tine sau situații pe care nu le alegi.
Această iluzie îți poate chiar agrava tulburările de personalitate pe care nu știi că le ai, dar din cauza cărora echilibrul emoțional și sănătatea mintală ale celor din jurul tău sunt afectate.
La vremea sa – o vreme în care nu existau atât de mulți ” terapeuți ” care duc oamenii spre combinații mistico-ezoterice derutante cu tenta de psihologie, spre deliruri mistice și spre spitalele de psihiatrie – Constantin Noica spunea: ”Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conținuturi, nu sfaturi, nu învățături” .
Și totuși… și tu, și tu, și tu, și tu, și eu… toți avem nevoie nu doar de ”stări de spirit” – avem nevoie de ceva mult mai concret, mai pragmatic și mai realist: avem nevoie de specialiști și de informații profesionale validate, informații relevante pentru situații delicate și reale cu care ne confruntăm. O stare de spirit nu te ajută cu nimic, atunci când îți negi singur nevoia de ajutor de specialitate, crezând că izolarea în singurate și în clișee motivaționale sau ”spirituale” la modă te poate ajuta. NU, nu te ajută. Acestea te derutează și te adâncesc doar în suferință, consumandu-ți resursele psihologice pe care (încă) le ai și pe care ești pe cale să le pierzi, dacă vei continua să te afunzi în suferință.
Socio-psihologul Jacques Salome spune, de asemenea, să fim foarte prudenți în ceea ce-i privește pe noii discipoli și la fel te indemn și eu: să fii foarte prudent cu încrederea acordată aceste noi discipoli care induc un delir mistic despre care tu, insa, nu stii. Noii discipoli încearca – si reusesc, in foarte multe situatii – să te ”cumpere” cu limbajul hipnotic ”pace, lumina, iubire”.
Cum spuneam, ca educație formala sunt licențiată în psihologie – și, cu toate că specializarea mea de bază este de orientare psihanalitică (psihanaliza și psihoterapia copilului și a adolescentului), consider că o singură metodă nu se poate potrivi tuturor – de aceea am adăugat pregătirii mele, de-a lungul timpului, mai multe abordări care mie mi-au creat o fundație foarte sănătoasă pentru viața personală și profesională, fundație în baza căreia lucrez cu toți clienții mei mai mici sau mai mari. Astfel încât, în munca mea încerc să cuprind cât mai armonios toate aspectele legate de psihologie, psihanaliza, programare neuro-lingvistica, comunicare, dezvoltare personală, educație relațională, exercitii de respirație ce au rolul de a ne reconecta la prezent si de a ne indrepta atentia catre propriul corp.
Știu că în spațiul sufletului există un altfel de timp, un timp în care se întâlnesc emoții și gânduri cu rădăcini foarte adânci și care se influențează reciproc – ducând, de cele mai multe ori, la o criză psihologică ce ne determină să trăim starea de vid, de neputință, starea din care nu putem lua decizii sănătoase pentru noi înșine, starea din care poate deveni imposibil să ne ridicăm.
Articolele mele se referă la subiecte care fac parte din domeniul psiho-educației, al comunicarii, al educației pentru relații sănătoase și al dezvoltării personale.
Vei găsi pe site-ul meu învățăturile esențiale fiecărei persoane ajunsă la vârsta maturității sau a senectuții, învățături esențiale pe care familia, scoală și societatea nu au fost, nu sunt și nu vor fi interesate să le pună la dispoziția copiilor, încă de când sunt foarte mici.
Sper ca articolele mele să te ajute și pe tine, așa cum au ajutat până acum peste 1 milion de oameni – cititorii articolelor mele pe site-ul pe care l-am fondat in urma cu 13 ani. Vei putea, lecturând articolele mele, să te repozitionezi corect pentru tine sau chiar să ieși din toate relațiile tale abuzive, să stabilești relații sănătoase și implinitoare pentru tine, să te conectezi cu propriul potențial – asa cum au învățat alaturi de mine la cabinet sau la SENS, sute de persoane – si să începi și tu să faci alegeri corecte pentru propria viață.
Adresabilitatea site-ului este predominant feminină, însă sunt bucuroasă când aflu că și foarte mulți bărbați citesc articolele mele și că îi ajută în relațiile lor și în relația cu propria persoană – un număr tot mai mare dintre aceștia au ajuns și la cabinet, înțelegând că un demers de consiliere individuală relațională sau de dezvoltare personală îi ajută mult mai mult, prin comparație cu simpla lectură a articolelor, să se cunoască în mod adecvat și să se repozitioneze în mod cât mai sănătos în viețile lor.
Pe lângă activitatea de cabinet, am creat și susținut, timp de 12 ani consecutiv bootcamp-ul SENS – bootcamp integrativ de psihologie, dezvoltare personală și educație relațională pentru femei și, de asemenea, următoarele workshop-uri / grupuri de dezvoltare personală și grupuri de suport pentru femei:
- FEMEIE, RECAPATA-TI DEMNITATEA! – grup de dezvoltare personală pentru femei
- FEMEI CARE IUBESC PREA MULT – grup de suport pentru femei care se confruntă cu situatii delicate în relații de cuplu sau de familie
- SALON DE INFRUMUSETARE INTERIOARA – FRUMUSETE DINCOLO DE MAKE-UP – grup de suport dedicat femeilor care vor sa faca schimbari in exterior pornind de la schimbarea propriului design interior.
De asemenea, părinții de preșcolari și de școlari mici sunt invitați la ATELIERUL PĂRINȚILOR FASCINANȚI , iar viitorii părinți sunt invitați la PAS ÎN TREI – cursul pentru o sarcină conștientă și pentru viitori părinți conștienți.
La ȘCOALA EMOȚIILOR sunt invitați copiii preșcolari și școlarii mici – pentru că și micile minuni trebuie să învețe să se cunoască, să-și cunoască emoțiile, nevoile, dorințele și așteptările.
La workshop-ul REZISTENȚA ÎNTR-UN MEDIU DE LUCRU OSTIL sunt invitați acei angajați care se lasă purtați de valul fricii și nu văd posibilitatile pe care le au pentru a ieși în zona lor de confort profesional.
Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce sunt și pentru tot ceea ce fac, le port o adâncă recunoștință în primul rând celor mai apropiati oameni din jurul meu care m-au susținut întotdeauna, fiindu-mi îndrumători remarcabili. În egală măsură, le sunt recunoscătoare profesorilor și autorilor care mi-au atins sufletul și mi-au călăuzit pașii pe drumul profesional și educațional.
De asemenea, sunt recunoscătoare fiecarei persoane cu care drumul meu s-a intersectat, fiecărei participante la cursurile și taberele mele, fiecărui cititor care își petrece un anumit timp în acest spațiu – pentru a reflecta, pentru a înțelege, pentru a iubi.
Câteva dintre specializările, training-urile și workshop-urile care constituie formările mele profesionale și, de asemenea conferințele la care am participat:
- 2021-2022: Formare Consilier pentru victimele violentei domestice – Asociatia Catharsis
- 2021-2022: Certificare Coordonator pentru interventia strategica in domeniul violentei domestice – Asociatia Catharsis
- 2021: Formare Developmental Model – The Couples Institute, California (Ellyn Bader)
- 2018 – 2020: Formare în psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse și soluții – Asociația Română de Terapii Scurte și Colaborative
- 2017 – 2018: Formare în psihosexologie – Societatea de Psihoterapie Experiențiala Română – Institutul SPER
- 2016: Ce funcționează în psihoterapie? – Scott Miller – psihoterapeut SUA – acreditare Colegiul Psihologilor
- 2015: Conceptualizarea și tratarea celor mai comune forme din psihopatologie: o perspectivă adleriană cu Paul Rasmussen, Ph.D. – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler; acreditare Colegiul Psihologilor
- 2014: Art-terapie pentru Minte-Inima-Corp – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
- 2014: Lucrul cu Mandale de Lumina – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei
- 2014: Metafora ca instrument terapeutic holist – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Ramona Andrei; acreditare Colegiul Psihologilor
- 2014: Leadership si dinamici de grup – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Karen John
- 2013: Evaluarea de la A (anamneza) la R (raport de evaluare) – Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Burlacu; acreditare Colegiul Psihologilor
- 2013: Constelatii Familiale: Drumul spre Reintregire ” – Facilitator Dragos Riti
- 2013: Supervizarea – principii și practică – Centrul Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel)
- 2013: Instrumente psihodramatice utilizate in psihoterapie – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Anabella Shaked (Israel); acreditare Colegiul Psihologilor
- 2013: Sexualitatea nu este un tabu – Clinica IntellPsy, Psiholog clinician Ion Duvac
- 2013: Metafora ca si cheie a schimbarii – Centrul International pentru Resurse si Formare Alfred Adler, Psihoterapeut Mia Levitt Frank (Israel), acreditare Colegiul Psihologilor
- 2013: Puterea si Curajul – valorile familiei – Asociatia de Psihologie si Pshioterapie Adleriana, Psihoterapeut Wes Wingett (USA); acreditare Colegiul Psihologilor
- 2013: Evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica – Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana Phoenix, Psiholog Maria Comaneanu; acreditare: Colegiul Psihologilor
- 2013: Master NLP (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
- 2012: NLP Practitioner (Strategii de Succes) – acreditari: Asociatia Romana de Programare Neurolingvistica, Asociatia Internationala de Programare Neurolingvistica
- 2005-2009: Specializare: Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului, Fundatia Generatia
- 2008: Colocviul Internațional de Psihanaliza Copilului si Adolescentului – Fundatia Generatia
- 2009: Scoala de vara – Psihanaliza si Psihoterapia Copilului si Adolescentului – Sulina, Fundatia Generatia
- 2007: Conferinta de psihanaliza copilului – “Meet your Child” – Fundatia Generatia
- 2007: Analiza Tranzactionala (curs introductiv) – Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala
- 2007: Intelegerea adolescenților și metode de lucru – Asociația pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriana din România
- 2006: Terapii scurte centrate pe Solutie
- 2003-2005: Master: Tehnici de Comunicare și Influență Socială
- 2002: Hipnoza clinica – Fundatia Maiastra
- 1998-2000: Facilitator workshop-uri – Lisabona, Portugalia
Certificări:
- Formator acreditat de Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și Ministerul Educației, Cercetarii și Tineretului (2009)
- Consilier de dezvoltare personala acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei (2018)
Colaborari
- 2013: Targul de Carte Bookfest, prezentator invitat de către Editura Paralela 45 – lansarea cărților ”Linisteee! Puterea introvertitilor intr-o lume asurzitoare” de Susan Cain (Bucuresti)
- 2012: Asociatia ”Schimbare Pozitiva” – lector in cadrul evenimentului ”Sarbatoreste-ti Viata!”, Seminar ”De la Iubire la frica, de la frica la Iubire” (Cluj)
- 2012: lector Conferinta Academiei Femeilor (Bucuresti)
- 2011: Health & Beauty Expo – lector ”Salon de Infrumusetare Interioara” (Bucuresti)
- 2011: Targul Educational EXCELEZ – Seminar ”Sense – Beauty Inside” (Bucuresti)
- LeanWay Project: partener educațional
- SharExperience.ro: sectiuni: evolutie personala, resurse umane si management.
- SuntFericita.ro: sectiunile psihologie si copii
- Fundatia Romana Anti-Drog: voluntar
- Damaideparte.ro: rubricile psihologie practică și spiritualitate
Dacă profilul meu profesional și pregătirea mea te pot ajuta, nu ezita să mă contactezi pentru a începe un program de consiliere relațională și dezvoltare personală (online, via Skype sau la cabinet, în București).