Meniu Închide

Povești de succes

Povestea lor poate fi și povestea ta, dacă iți dorești să lucrăm împreună – eu le numesc Îndrăznețele. Învingătoarele. Fiecare dintre ele este o carte vie. Sunt onorată pentru că m-au ales să le fiu alături atunci când s-au aflat la o răscruce, atunci când aveau cea mai mare nevoie de cineva împreună cu care să poată înțelege ce se întâmplă la răscruce, ce s-a întâmplat până la răscruce și, cel mai important, cum să înainteze dincolo de acea răscruce.
Te invit să îți faci timp, să îți faci un ceai și să citești despre ele – poți găsi o mică parte din rezultatele muncii mele în rândurile care urmează:


Anamaria Boldea, Constanța – despre SENS12:

SENS 12 a fost pentru mine „ACASA”. Recunosc ca inainte de tabara mi-am luat ragaz sa-mi analizez viata intr-un mediu izolat, si venind inapoi in „lume” am venit cu mintea linistita si deschisa, numai bine ca sa primeasca noi informatii. E ca si cum as fi pregatit terenul pentru ceva ce urma sa fie revelator in viata mea. Ca si cum as fi scos buruienile din relatiile mele, stand eu cu mine timp de o luna ca apoi urmand sa ma intorc „ACASA” in sanul apartenentei, cu femei care nu se sfiesc sa isi spuna povestile, care au suferit la viata lor, si nu s-au dat batute. Niste invingatoare as spune eu.

Faptul ca am putut invata din experientele celorlalte participante care au trecut prin experiente ca ale mele, experiente dureroase, a fost extrem de util. Mi-a dat de gandit subiectul suferintei. De ce sa o caut in viata mea? De ce sa nu caut Fericirea in schimb? Pentru ca o merit! Acum stiu ca sunt valoroasa, ca eu contez. Si  mi-am propus ca obiectiv sa nu uit acest adevar.

M-a atras faptul ca s-a dovedit a fi o super terapie de grup aceasta tabara, pentru ca ador sa lucrez in grupuri de suport, Grupul pentru mine a fost fabulos, energia feminina a fost grozava, m-au motivat fetele de acolo.

In urma participarii am inteles ce inseamna ZERO toleranta la abuz. Da, da, pentru ca pana acum la mine era cam 0.2.

M-au atras exercitiile cu mastile, cele de dez-identificare a rolurilor sociale si mandalele.

Recunosc ca pentru mine a fost un exercitiu coplesitor acela in care am retrait trauma din relatia cu mama, exercitiul prin metoda ESPERE in care am dat drumul deodata fricii de moarte si de abandon pe care am trait-o la 2 ani, in zapada. Analizand acea situatie am tras concluzia ca nu eram pe deplin pregatita pentru a executa un exercitiu atat de intens, si ca asteptarea mea nerealista era ca o sa pot face fata acestei dureri. Am simtit ca nu era inca legata foarte bine acea incredere in grup, in dvs, si apoi am intrat intr-o stare din care cu greu am iesit in acea seara. Mi-a fost dificil, pentru ca eu insumi am facut sa fie dificil, spunand ca acea tehnica cu servetelul a functionat cand de fapt a fost mai mica eficacitatea ei. Pentru asta imi cer scuze, ca am mintit cu privire la eficacitatea unei tehnici. Nu a fost fair play fata de dvs nici fata de grup, nici fata de mine. Cand ma uit in urma, eu simteam nevoia cumva sa mai descarc acea energie, si nu am facut-o pentru ca incepusem sa imi fac griji de ce or sa spuna participantele despre mine, ca ma vor eticheta drept „nebuna” ceea ce lucrand cu psihoterapeuta am aflat ca este tot o internalizare a vocii mamei si bunicii mele, care de fiecare data nu mi-au permis sa ma exprim, inabusindu-mi starile emotionale intense si spunandu-mi ca sunt „nebuna”.

A doua zi a fost mult mai ok, am primit tot sprijinul dvs. in timpul exercitiului de meditatie activa, si am simtit o apropiere care mi-a dat incredere sa continui sa dezvalui despre mine. Am simtit ca sunt curajoasa, ca pot sa ma exprim, a fost grozav ca am fost continuta a doua zi, ca am primit ce mi-a lipsit prima seara.

Am apreciat foarte mult toate informatiile despre relatia terapeut-client, si mi-a adus o mare linistire prezenta unui profesionist ca dvs. care sa imi confirme unele banuieli cu privire la demersurile mele psihterapeutice din trecut, cu diversi psihologi. Acum stiu ca beneficiile psihoterapiei imi vor fi benefice intreaga viata.

Mi-a placut felul cum ati imbinat exercitiile astfel incat sa nu fie prea obositor pentru noi –  lucrul cu metode creative si artistice si lucrul cu interiorul nostru.

Ca si obiective, am facut pasi ca sa divortez si sa renunt la relatia toxica cu sotul meu.

Inca un obiectiv a fost sa discut cu terapeuta mea, am discutat si relatia s-a imbunatatit considerabil. Am stabilit cu dansa sa nu mai fac exces de zel cu informatii psihologice si sa nu mai incerc meditatii, exercitii de dezvoltare personale chiar si scrisul in jurnal despre trecutul meu, si sa raman cu subiectele acestea sa le discut exclusiv la terapie. Intradevar, pe ea nici nu o anuntasem ca merg intr-o tabara de dezvoltare personala.

Un alt obiectiv a fost ca voi incepe sa fiu antreprenoare, sa fac torturi, si am facut pasi maricei in acea directie.

Ce sa mai, la SENS am primit motivatie sa fac curat in viata mea, in relatiile mele, am invatat de la dvs. TOT : felul de a fi, atitudinea, cuvintele, vi le-am sorbit si voi replica aceste informatii pentru a face lumea mai buna pentru mine, in primul rand si mai apoi pentru beneficiul altora in special pentru fetita mea, care sper ca ma va vedea ca pe o inspiratie.

Va multumesc enorm, a insemnat foarte mult pentru mine aceasta tabara, a fost extraordinar pentru a invata cum sa avem relatii armonioase cu cei din jur.

Veronica Tanasie, Onesti – despre SENS11

O să încep prin a vă mulțumi pentru că  faceți disponibilă tuturor femeilor o astfel de experiență, o oportunitate de a descoperi/redescoperi SENS-ul vieții.  Am pășit pe drumul către mine în urmă cu mai bine de zece ani, când sufeream cumplit în urma propriilor alegeri din viață, deși la acel moment credeam că ăsta îmi este destinul și că nu am altă variantă decât să învăț cum să-l accept. Și am “învățat” în timpul investit modalități și artificii de a-i face față,  acestui destin, cu minciuni frumos împachetate de cei care ne vând paceluminăiubire sau diverse balsamuri frumos mirositoare si complet inutile.

Când am descoperit site-ul tău și articolele valoroase postate acolo, s-a născut o parte din mine complet nouă. O parte care până atunci doar o intuiam, si care îmi vorbea printr-un limbaj simplu și curat. Mi-am dat seama că persoana care le scrie e un profesionist, pentru că fiecare frază aducea mai multă claritate în hățișul din mintea mea. Atunci s-a născut dorința de a participa la SENS.  Am avut nevoie de 2 ani pentru a transforma această dorință în  realitate, iar singurul regret este că nu am făcut acest lucru mai devreme.

SENS, ca experiență, poate fi doar trăită și nu exprimată. Cel puțin, nu de mine. Este punctul de întâlnire dintre pasiune si muncă, este o experiență care face lumină în întunericul din pădurile psihicului și scoate în lumina reflectoarelor acele minciuni pe care ni le spunem pentru a ne justifica suferința de care ne atașăm, sau cel puțin eu m-am atașat, ca de un copil. Am realizat, datorită exercițiului măștilor, că toate suferințele mele sunt creația mea, copiii mei și că,  deși e în puterea mea, refuz să mă despart de ele.

Exercitiul de dez-identificare a cine sunt în raport cu rolurile sociale pe care le îndeplinesc, mi-a fost de mare ajutor pentru a înțelege cât de eliberatoare poate fi experiența renunțării la rolurile sau măștile care nu ne mai reprezintă sau nu ne mai folosesc.

Meditația în miscare “chakra inimii” a fost bucurie pură,  m-am reîntors către mine și  corpul meu, am “retrăit” experiența inocenței prin rememorarea unor momente din trecutul meu în care viața însemna doar joc și armonie. Prețioase amintiri erau blocate în mintea mea din cauza traumei cauzate de moartea tatalui meu pe cand aveam 12 ani. Frica de durere m-a făcut să-mi îngrop în uitare cea mai frumoasă parte din viața mea: copilăria. Nu am cuvinte care să exprime recunoștința pentru recuperarea acestor amintiri din copilarie, când în mine exista doar bucurie, joacă și inocență.

Un alt aspect de mare preț pentru mine a fost faptul că am avut ocazia de a trece prin aceste experiențe alături de alte femei minunate și cunoscându-le simt că m-am îmbogățit. M-am regăsit pe mine în trăirile lor, am trăit experiența apartenenței,  a acceptării și am simțit sustinerea si siguranța în mijlocul lor. Puterea grupului este magnifică și am senzația că o parte din energia lor a rămas lângă mine și după ce am revenit la viața mea de zi cu zi.

Exercițiul pentru deblocarea resurselor interioare îmi reamintește de fiecare dată când am nevoie că am tot timpul cu mine tot ce am nevoie pentru a mă descurca foarte bine în orice situație. Că sunt curajoasă,  puternică,  fermă,  feminină, că am dreptul și capacitatea să cer ajutorul si asta nu e o slăbiciune  și tot ce am nevoie este să îmi amintesc cine sunt eu și că asta, contează!

Mandala numelui a fost că o încununare a informațiilor prețioase din toate cele 4 zile. Mesajul pentru mine a fost : Este responsabilitatea și dreptul tău să îți creezi propria viață, în culorile pe care le dorești, având la dispoziție informațiile corecte.

Avem fiecare dreptul la proprii pantofiori roșii cusuți de mână și avem dreptul și obligația de a-i purta cu demnitate, indiferent câți “moraliști” ne vor spune diferit sau cât de vehement o vor face.

Marea mea surpriză a venit după SENS, când am realizat că mi-am regăsit glasul, curajul și bucuria de a trăi.

Mii de multumiri❤⚘. Sper ca SENS să atingă peste 100 de ediții,  pentru că e așa de multă nevoie de educatia corectă în viața fiecăruia dintre noi! Și,  îmi doresc din tot sufletul, să repet această experiență minunată. SENS e poate unul dintre cele mai importante experiente de bifat în viața oricărei femei.

Te îmbrățișez din tot sufletul, cu toată admirația de care sunt capabilă,

Veronica TANASIE

Anca Amza, Bucuresti – despre SENS11

Bună ziua draga mea Mona,

În primul rând aș dori să iți mulțumesc si să îți fiu recunoscătoare că ai apărut in viața mea. De ce n-ai apărut mai devreme? Nu poți să îmi răspunzi la această întrebare, știu da. Vezi tu, cateodată și acest facebook are latura lui constructivă și benefică. De fapt, ține tot de noi cum și în ce fel ne alegem persoanele din jurul nostru cu care să interacționăm. Iți urmăream și apreciam articolele după ce intâmplător, căutasem un subiect (teama de îmbătrânire) și am dat peste semnatara articolului. Adică TU. Mi-a placut modul cum abordezi temele, profesionist și cu foarte multă dedicare în a comunica exact ceea ce trebuie înțeles și nu altceva. Chiar și când punctezi ceva și e cazul o faci cu un umor subtil. Sau chiar poți fi și dură, dacă e nevoie. 🙂

Recunosc că ideea de a veni la SENS îmi tot dădea ghes cu fiecare plimbare prin parc, am apreciat enorm că ai știut cu ce problemă mă confrunt acasă și ai dovedit foarte mult tact cu mine. Ceea ce m-a ambiționat peste măsură să îmi doresc (în secret!) să găsesc soluții pentru a putea veni și eu. Și am reușit, toate au mers strună în favoarea mea. Încă parcă nu îmi vine să cred. Dar daaa!

Am văzut că în spatele unei organizări meticuloase se află foarte multă muncă. Pasiune. Detalii. Într-un an pandemic cu foarte multe probleme și temeri. Deci foarte multă răspundere.Aici mă refer la găsirea locației care a fost de excepție, meniul ales nici că se putea mai bine din punct de vedere gastronomic (eu fiind carnivoră nu am avut nici cea mai mică problemă ba din contră am fost foarte adaptata meniului ales de tine), curățenia care a fost impecabilă pe tot parcursul taberei noastre. Pensiunea Muntele Rece și personalul merită nota 10+ ! Seara specială cu tortul delicios și cu un mesaj special făcut de Raluca și cu șampanie nu are cum să fie uitata! Mai frumos ca un Revelion ! 🙂  Dar toate astea fiindcă ai avut tu standarde bine definite în alegerea corectă! Felicitări și mulțumiri că ne-am întors sănătoase acasă! Aici mă refer din toate punctele de vedere. Cred că m-am simțit cel mai LIBER și mai FERICIT OM în aceste câteva zile la acest BOOTCAMP INTEGRATIV pentru femei. Au fost subiecte emoționante.Aveam nevoie să aflu anumite chestiuni în ceea ce mă privește. Iar sub îndrumarea ta a fost foarte bine. M-am simțit în siguranță. Stiam că sunt pe mâini bune cu toate că aveam puține emoții. Plecasem așa de acasă. Fiindcă conduceam mașina nu am avut timp să mă gândesc decât că trebuie să ajung cu  trainerul în siguranță la destinație. Mi-am prioritizat cumva gândurile. Poate nu m-am exteriorizat dar așa funcționez eu.

Subiectele care mi-au atras atenția și m-am regăsit în ele:

* Copilul adult al părinților abuzivi* aici relația mea cu mama. Este eliberator să înțeleg ceea ce a fost și este între noi două.

* Povestea lui Compostelle *, despre nevoile mele esențiale. Foarte importante !!!!

* A fi empatic nu înseamnă a suferi în locul celuilalt*. Și daa, aveam nevoie să știu cum să gestionez situația.

* Arhetipul femeii sălbatice *. Despre intuiție și nu numai. Instincte necesare pentru a trăi

* Intuiția feminină cu toate sarcinile psihice ale unei femei (stăpânirea emoțiilor, nu îmi abandonez valorile și nu le negociez)

* Anima și Animus * . Să conștientizez aceste două polarități

* Indicatorii atașsamentului securizant *. Cei 4C și 5A

* Indicatorii unei relații cu potențial abuziv * (ahh, ce senzație de deja vu am avut)

* CINE EȘTI TU* despre personalitatea noastră. Cine sunt EU? Sunt eu însămi și încă mă mai descopăr.:)

* Granițele psihice * agresivitatea care zace pasiv și în mine câteodată, recunosc

* Schema corporală * o confirmare a bănuielilor mele dealtfel

Să nu uit de blazonul regal și de tehnica măștilor. Și ce de măști aveam, cum puteam avea atâtea resurse să le gestionez?

Mult de tot mi-a plăcut meditația inimii. Heart Chakra. Iar muzica este SENZAȚIONALĂ !!! CutDANCE OF SHAKTI (în sanscrită) imi dă o stare de bine. O pun mereu în mașină!!! My favorite inclusiv muzica lui OMAR AKRAM !!!!! Medicine Women la fel . Am descoperit o muzică devoțională de care nu știam. (Mulțumesc pentru detaliile oferite). Art – terapia pentru minte, corp și suflet chiar funcționează !!! Meditația la orizontală îți alungă toată încordarea și stresul acumulat. Din când în când mă mai uit pe mandala numelui meu. Puțin complicat aș zice.

Atmosfera din sala de curs a fost una extrem de specială. Multă emoție. Emoția m-a copleșit la finalul zilei de duminică. N-aș fi crezut despre mine. Tears and kisses cum ai scris tu pe agenda taberei.

Materialele de pe cd sunt extrem, extrem de folositoare. Eu le-am printat deoarece vreau să le studiez mai bine și mai la îndemână. Lista de cărți valoroase pe care trebuie să le citesc. Am câteva achiziții deja (Femei care aleargă cu lupii, Despre moarte și a muri – vreau să înțeleg mai bine cu ceea ce se confruntă mama imobilizată la pat,să îmi schimb modalitatea de a comunica cu un om in vârstă și bolnav;  Îndreptar spiritual, Călătoria către Sine – am descoperit-o că o am dar nu îmi aduc aminte când am cumpărat-o :)))) dar necitită la momentul acela.

Arta de a iubi – mulțumesc pentru acest cadou de carte împreună cu Declarația stimei de sine.Declarația cred că o voi face poster pe perete! 🙂 Da, mă pot cunoaște bine, pot da la o parte elemente nepotrivite dar eu sunt EU și mă mai pot construi.Nu am să îmi neg problemele ca să nu îmi prelungesc o suferință psihică ulterioară. Învăț ce am de făcut în continuare.  Pentru această vacanță cu Sens și cu multă voie bună îți sunt recunoscătoare și aș recomanda tuturor femeilor să facă ceva pentru ele și să beneficieze de principiile unei educații relaționale corecte sub îndrumarea ta! Nu cred că e târziu pentru nimeni. Totul e să îți dorești să evoluezi !

Îmi doresc să mai particip pe viitor, e prea frumoasă atmosfera și prea profi organizarea ca să ratez așa ceva. Mai ales că mai sunt subiecte de abordat acolo.Eram pregătită să scriu o scrisoare corpului meu. Data viitoare cu siguranță. Fetele au fost minunate. Fiecare cu povestea ei, fiecare cu lupta ei. Dar niște învingătoare pâna la urmă. Am cunoscut niște persoane minunate acolo. Sper să rămână așa cum au plecat cu acea stare de bucurie și de înțelegere a ceea ce au de făcut în continuare.

Vacanța noastră de după SENS  e de neuitat, Mona! Terapia râsului puțin zis. Stan și Bran ar fi fost invidioși pe noi :)) Dacă nu erai tu să mă calmezi la faza cu cheile mașinii mele  la Peleș…nu reușeam să le găsesc imediat. Omul potrivit la locul potrivit. ❤

Cu mult drag și respect pentru profesia ta și pentru tot ceea ce ai realizat până acum și pentru omul care ești tu!

Lucia Brustur, Tg. Mures – despre SENS11

SENS va fi cadoul pe care mi-l voi oferi in fiecare an. SENS 10 a dat perdeaua deoparte, SENS 11 este fundatia pe care o sa ma recladesc.

Toate informatiile primite au fost filtrate si asezate prin si in mine, iar rezultatul este unul pentru care nici nu s-a inventat cuvantul 🙂

Nu sunt o maestra a cuvintelor (prefer cifrele, sa rezolv o ecuatie, sa fac un grafic…. 🙂 ), dar cred ca este mai relevanta intrebarea: asa-i ca o sa existe SENS 12?

Multumesc Mona Lucia Georgescu. Multumesc minunatelor fiinte de la SENS 11.  Am invatat si inteles multe. Si mai este loc…

Alexandra A., Satu Mare – despre SENS11

Bună ziua, doamna Georgescu! Vă scriu acest feedback după aproape 20 de km de mers prin pădure, pe munți, într-o zi frumoasă de august care îmi aduce aminte de energia frumoasă și peisajele de la Bran. Am găsit ziua perfectă în care tot ce am învățat alături de dumneavoastră s-a așezat ca să poată fi pus în rânduri. Am rămas chiar și acum, după trei săptămâni de la ediția SENS încă cu gândul la energia acelui loc și a tot ce s-a lucrat acolo.

Pare surprinzător când te întorci de la SENS, la viața ta de dinainte. Te-ai întors tu, dar totuși parcă nu 😊)Motiv pentru care, azi simt să vă spun încă o dată cât de recunoscătoare vă sunt pentru modul în care ați construit acest program, pentru profesionalismul dumneavoastră, dar și pentru blândețea și dragostea cu care ne-ați cuprins pe toate!

Am regăsit la SENS pofta mea de viață, dorința de a mă cunoaște așa cum până acum nu mi-am dat voie să o fac.  Știu că era acolo, însă o dată cu energia grupului frumos de femei și datorită blândeții dumneavoastră ea a crescut, devine tot mai mare și mai curioasă, iar eu am ales să mă ascult, să îmi ofer timp pentru mine, dar timp de calitate alături de oameni care știu cum se construiesc relațiile echilibrate. Ce frumos sună…timp de calitate! Da, îl merităm toate!

Îmi doream mult să fac parte din programul de dezvoltare și educație relațională dedicat femeilor, SENS, încă de acum doi ani. Vă urmăream activitatea și îmi spuneam : ,, într-o zi voi putea merge și eu acolo!”, dar la vremea respectivă nu știam cât de distructivă avea să fie această amânare. Îmi amintesc cu multă emoție cum citeam feedback-urile pe care le-ați postat de la doamnele care au participat la SENS, îmi dădeau lacrimile și mă gândeam cât de frumos ar fi, trebuie să fac în așa fel să ajung și eu!

Într-o zi m-am decis că trebuie să îmi ofer un premiu pentru toți anii în care nu m-am pus pe mine, dorințele și nevoile mele pe primul loc. Încă de la înscrierea în program, detaliile din e-mail-urile primite, având în vedere și perioada de pandemie, am văzut cu cât profesionalism și drag organizați acest program. Cât de bine  a fost să simt că pășesc pe pe un tărâm stabil unde mi se comunică clar lucrurile și știu ce am de făcut. Ar trebui să fie o normalitate, dar nu e! Așa că, încă de la început vreau să vă felicit pentru organizarea în detaliu, de la alegerea locație, transport, meniu, plata programului și aplicațiile de lucru pe care le-ați ales pentru această ediție.

În ultima lună, am ajuns să număr zilele până la SENS, încercam să îmi imaginez cum ar arăta o zi alături de un grup de femei și alături de dumneavoastră, care ați devenit în timp, călăuzitoarea mea cea mai de preț prin pădurile psihicului, fără de care știu sigur că viața mea din prezent nu ar mai fi fost la fel.

Dacă ar fi să aleg aplicațiile care mi-au plăcut cel mai mult, să știți că îmi e foarte greu. Șimt că fiecare metodă și aplicație a mai completat o părticică care lipsea, a mai deschis o ușă a unei încăperi care trebuie să respire aer sănătos și curat, exact ca cel de la munte 😊

Am apreciat și ordinea în care ați ales să le îmbinați, în fiecare dintre ele am regăsit claritate, informație, acces la feminitate, SĂNĂTATE pentru suflet-minte-trup fie că a fost vorba de culori, cuvinte, sunete sau mișcare.

Poate că trebuie să menționez Blazonul cu măști, Tehnica de dez-identificare de rolurile sociale – cu ajutorul cartonașelor colorate, Schema Corporală, Mediația în mișcare a inimii și Mandala Numelui. Dar, așa cum vă spuneam, mi-au adus toate multe răspunsuri, uneori poate lacrimi sau zâmbete și liniște, emoții constructive care mi-au dat încredere și putere în forțele proprii!

Nu credeam vreodată că voi reuși să mă deschid atât de mult în fața unui grup de femei pe care nu le cunoșteam înainte, poate dacă îmi povestea cineva aș fi spus că acest lucru nu este posibil, însă dumneavoastră ați știut cum să ne conțineți emoțiile, cum să ne îndrumați, să ne dați încredere și speranță în forța noastră interioară. Sunt recunoscătoare și grupului minunat de femei alături de care am lucrat, a aflat cu adevărat povești de viață care m-au mișcat profund.

Aș fi vrut să rămânem mai mult, cel puțin încă o zi, timpul a zburat, dar am luat cu mine daruri ce mă vor însoți în călătoria mea personală pe care o fac acum mult mai conștientă de resursele mele, mai sigură de deciziile pe care le-am luat și mai atentă la relațiile pe care le am.

Vă sunt recunoscătoare pentru amintirile pe care mi le-am creat în zilele cu SENS, m-am simțit așa cum îmi doresc să se simtă fiecare femeie: VIE! Am fost vie și eu însămi, iar pentru asta și multe altele aveți aprecierea, respectul și afecțiunea mea!

Cu recunoștință,
Alexandra

Dorina Luchian, Campina – despre SENS11

Buna ziua doamna Mona, va trimit cateva ganduri despre Sens11 la care am avut privilegiul sa particip si sa va trimit multumirile mele pentru felul in care ati organizat aceasta tabara de educatie si regasire a puterii interioare. Experienta Sens a fost pentru mine unica, de neuitat, experienta care merita traita macar o data in viata. De la inceput am fost impresionata de frumusetea pensiunii Muntele Rece, Bran, si a camerei in care am fost cazata. Se vede ca este un proiect de suflet intr-un cadru natural perfect si cred ca trebuie sa apara pe buna dreptate in orice lista cu cele mai frumoase pensiuni din Romania. Mancarea a fost delicioasa, imi amintesc cu placere de tortul festiv iar pentru personal am doar cuvinte de lauda.

Prima intalnire a vut loc la scurt timp dupa sosire, asa ca am folosit din plin timpul pe care l-am avut la dispozitie. Coeziunea grupului a aparut foarte repede, parca ne cunosteam de-o viata, ne-am simtit libere sa ne impartasim experientele, sa ne exprimam sentimentele si sa descoperim ca nu suntem singure si ca, avand la indemana intrumentele necesare vom intra din nou in controlul propriei vieti. Doamna Mona Georgescu ne-a ajutat cu blandete sa accesam zonele noastre dureroase, sa le vedem, sa le intelegem, sa le acceptam si sa ne vindecam construind asa cum ne zicea “o mentalitate feminina sanatoasa”. Mi-au placut aplicatiile blazonul regal si tehnica mastilor, tehnica de dez-identificare cu rolurile sociale, meditatia activa Kundalini, meditatia in miscare Heart Chakra, desenarea corpului si mandala numelui. Mai aproape de felul meu de-a fi si de nevoia mea de a intelege realitatea si lumea relatiilor au fost subiectele referitoare la mecanismele de aparare si strategiile de coping/de gestionare a situatiilor pe care le intalnim, construirea granitelor sanatoase, valorile, moduri de comunicare eficienta (ecologica), cunoasterea nevoilor emotionale si moduri de atasament, indicatorii abuzului (steguletele rosii) si cum sa stim sa raspundem prompt la abuz. Cred cu putere ca ar fi de dorit ca si in scoala sa se faca educatie privind aceste mecanisme psihologice, deoarece cunoasterea modului in care oamenii se manifesta in anumite situatii de stress, abandon, etc. ar duce si la limitarea constienta a comportamentelor neadecvate sau chiar renuntarea la ele. Cred ca educatia si constientizarea ar trebui incepute de la varste fragede, binenteles abordand un limbaj conform varstei. Sunt sigura ca semintele pe care doamna psiholog Mona Georgescu le-a plantat in fiecare dintre noi vor rasari si vor da roade. Suntem 15 femei care vom raspandi mai departe mesajul ca ne putem schimba viata in bine, ca stim sa spunem NU atunci cand avem de-a face cu abuzul si manipularea, si ca cine suntem noi chiar conteaza. Inchei spunand ca imi voi aminti cu drag de aceasta intalnire, de fiecare dintre femeile pe care le-am intalnit, de tot ce-am invatat si am trait impreuna in perioada 6-9 august 2020, Bran, Pensiunea Muntele Rece.

Alina Dragan, Bucuresti – despre SENS11

Mulțumesc din suflet pentru experienta SENS11. Nu știu cu ce sa încep… Voi trece peste locația minunat aleasa și ambientul care a completat aceasta experienta într-un mod frumos, ca să ma rezum la eveniment. M-au încercat emoții și sentimente într-o cantitate aproape copleșitoare in cele 4 zile petrecute la Bran. Nu doar faptul ca am făcut parte din grup și ca am aflat povesti de viata atât de variante și totuși atât de asemănătoare, dar și parcursul evenimentului, activitățile realizate de data aceasta în grup, au scris și mai profund informațiile învățate în timpul colaborării noastre. Mai mult SENS11 mi-a dat curajul sa trăiesc tot, nu în dulce visare, ci cu ochii larg deschiși. Înca răsfoiesc informațiile primite la Bran. Am hotărât sa le studiez metodic, nu că pe o carte la a cărei sfârșit abia aștept sa ajung. Știu ca mai sunt multe de învățat, de trăit&aplicat și de stiut, dar nu îmi este frica sa recunosc unde nu știu și sa fiu eu, cu nevoile și valorile mele, mai sigura pe propria persoana. A fost o experienta minunata, cu multe informații de învățat atunci și în continuare. O redescoperire de sine, pe care acum nu doresc sa o mai opresc, ci sa rămână continuă. Și pentru toate cele de mai sus, pentru răbdarea dar și fermitatea ta în cadrul pilonilor care susțin viata unei femei, pentru SENS11 și cuvintele pe care le adresezi femeilor care vor sa asculte, sa invete, îți mulțumesc! Ma gândesc la SENS12… Oare ce se mai poate întâmpla? Cum informațiile intuiție și știute pot fi înțelese mai bine și conștientizat, apoi aplicate?

Elena Neagoe, Bucuresti – despre SENS11

Draga Mona, ma bucur ca am ales sa vin SENS, pentru a sedimenta si a intelege mai bine ce am lucrat la cabinet. Inca mai am mult de lucrat cu mine, stiu ca drumul este lung, dar ma bucur ca prin alegerile facute am reusit sa  pavez un drum spre cunoasterea de sine, sa capat mai multa incredere in mine si sa fac fata noilor provocari. Mi-a placut meditatia activa, am reusit pentru prima data sa fiu doar eu cu mine, sa -mi ascult corpul, sa ma simt fluida, sa fiu doar EU. Prin art-terapie, pe care o mai lucrasem si a fost un soc pentru mine la inceput, acum am vazut un progres destul de mare, s-a imbunatati destul de mult, realizand cat de mult conteaza sa te pretuiesti si sa faci alegerile potrivite pentru starea ta de bine. Shema mastilor m-a debusolat putin , mi-a fost greu si dureros sa-mi recunosc si sa-mi reamintesc masca pe care am purtat-o atata vreme si care nu mi-a adus nici un beneficiu ci dimpotriva. Acum, zilnic ma uit sa vad daca port sau nu masca si ce beneficiu imi aduce mie sau celor din jur. Blazonul regal m-a facut sa ma gandesc mai mult la mine (performante, timp liber), lucruri carora nu le mai dadeam importanta si uitam de ele. Exercitiul “Cine sunt eu?”  m-a ajutat sa inteleg ca oricand pot gasi resurse pentru a ma  reinventa. SENS a fost o experienta frumoasa, unde am cunoscut femei deosebite, m-am regasit in povestea fiecareia si sper ca am invatat cate ceva de la fiecare.

Te felicit pentru ca dai sens femeilor de atata vreme si multumesc inca o data pentru tot ce ne-ai invatat.

Nicoleta Ghiea, Germania – despre SENS11

Participarea mea la Bootcampul SENS a fost pentru mine că o renaștere! Acolo am făcut cunoștință cu o alta persoana care trăia în mine. Acolo am descoperit că eu până acum nu am existat, am trăit doar sa ii fac fericiți pe cei din jurul meu, copii, soț, părinți, prieteni, cunoscuți. Tot straduindu-ma sa le fie lor bine, eu am uitat să trăiesc și pentru mine. Mă simțeam vinovată și eram des certata când făceam ceva care mie îmi aducea relaxare și placere. La SENS am descoperit cum trebuie sa pui granite pentru a putea fi tu însuți și nu ceea ce vor ceilalți din jur. La SENS am inceput sa întrezăresc ceea ce sunt eu și voi continua sa mă caut până îmi voi găsi liniștea, fericirea, armonia și împăcarea cu mine însumi. Ești cu adevărat o minune de om, Mona! O minune care ajută la  descoperirea de alte minuni uitate, prăfuite sau pur și îngropate!

Nu este ușor drumul pe care am pornit în căutarea a ceea ce sunt eu dar merita tot efortul din lume să îl parcurg pentru că la capătul lui voi fi EU cea care își trăiește viața cu SENS ! Eu cea care nu mai așteaptă să o facă fericită ceilalți din jur ! Eu cea care își v-a oferi singura fericire, iubire, liniște!

Am fost impresionată de povestea fiecărei participante la SENS și alaturi de ele am prins curaj sa vorbesc despre suferințele mele. Suferințe care nu ar fi trebuit să existe în viața noastră! Aceasta experiența este foarte prețioasă pentru mine. Voi pastra in inima mea tot ceea ce am trăit și am simțit alaturi de tine de de celelalte Lupoaice minunate la Muntele Rece! Pentru tot ceea ce am aflat la SENS îți mulțumesc din suflet MINUNE MICA MONA! Ești cea care mi-a arată că eu dau SENS vieții mele! Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!

Anne Kovacs, Germania – despre SENS11

Sens a fost un proces de invatare, in care mi-am dat frau emotiilor. Lucrand aplicatia  „tehnica mastilor“  am constientizat ca intr-adevar am reusit sa fiu prezenta la un seminar cat se poate de naturala,  de fragila, fara nici o masca. Mi-am dat voie sa fiu.

Cateva dintre metode care m-au ajutat pe mine si pe care le-am retinut:

  •  tehnica ecologiei relatiei, metoda ESPERE, am avut norocul ca Mona sa o lucreze direct cu mine, sa simt totul psihic si fizic. Eee, metoda asta  m-a si zdruncinat si m-a si trezit la realitate. Am realizat ca sunt adult. Si sunt stapana pe deciziile mele, mi le asum si nu mai caut vinovati. Din momentul ala am inteles radacinile problemelor care ma tot duceau pe rapa victimizarii.
  • tehnica de desensibilizare oculara EMDR, tehnica lucrata cu mine, dar la care din pacate  n-am reusit sa ma concentrez foarte bine. M-am axat atat de mult pe a banui  ce va urma, ce trebuie sa fac, si nu mi-am dat voie sa invat. Am trait foarte intens momentul. Prin metoda asta, Mona a reusit sa ma transpuna intr-o lume a mea interioara, o lume pe care inca n-o vizualizez complet.
  • tehnica Disney  utila pentru disociere/detasare si pentru generare de solutii mi-i s-a parut interesanta si cu siguranta o voi aplica mai constient

 

tehnica de dez-identificare de rolurile sociale inca imi da de furca, de gandit si cautat, cine sunt eu?

La Sens am constientizat cat de importanta este comunicarea, principiile comunicarii ecologice, sa scap de teama de a spune nu.

Totodata am invatat cum sa-mi  trasez granitele psihice din interiorul tuturor relatiilor mele, sa-mi cunosc si sa-mi exprim nevoile emotionale, sa nu renunt la valorile mele si mai ales sa invat sa iubesc, fara teama si fara asteptari.

Mi-au placut mult meditatiile active. La constientizarea corpului mai am de lucrat. Art-terapia pentru corp, minte si suflet a fost extraordinara.

Mandala numelui mi-a aratat cat de tare si-a pus amprenta sistemul asupra mea. Din frica de ridicol, de a gresi, de a nu-mi depasi conditia, am trasat cumintica niste linii si am colorat cat s-a putut de palid. Doar, doar sa nu fie cumva ceva extravagant.  Sa nu cumva sa ies in evidenta… Da, mi-e clar, am de lucrat muult la mine.

Ma bucur ca am descoperit Sens. Sens e un dar pentru suflet. E o calatorie la care merita sa mergi fara asteptari, fara prejudecati. Doar cu sufletul deschis pentru iubire si dezvoltare.

Luminita Huber, Germania – despre SENS11

Am participat la bootcamp-ul SENS de la Bran, unde am fost impresionata de primirea calduroasa si plina de professionalism cu care ne-a intampinat Mona Georgescu. De la cazarea in camere pana la energia cu care ne-a invaluit sala de curs, atentia la detalii pentru fiecare participanta si captivantele teme atinse. Cel mai mult mi-au placut meditatiile Heart Chakra si Kundalini, iar temele si tehnicile atinse au fost foarte interesante.  Tehnica mastilor mi-a aratat ceea ce ascundeam de mine, iar art-terapia mi-a aratat ceea ce corpul meu vrea sa-mi comunice, semnalele pe care sa le identific si pe care sa le interpretez. Per total a fost un grup cu o energie frumoasa si creative. O zi in plus ar fi fost minunata!

Bianca Chis, Brasov – despre SENS11

Pentru mine cuvantul care ar descrie experieta SENS a ramas in continuare RECUNOSTINTA. Da, cu siguranta intrebarea cine sunt eu fara ei (oamenii prezenti in viata mea) mi-a dat de gandit, iar din acest motiv tema pe care mi-am propus-o pe mai departe este exact descoperirea raspunsului la aceasta intrebare. La SENS am descoperit niste femei puternice, cu un curaj incredibil, care au avut taria sa “ia taurul de coarne” si sa astepte mai mult de la viata, mai mult de la oamenii de langa ei. In acele momente nu am putut sa simt decat admiratie si sa ma bucur pentru ele. Momentul meu favorit din cele patru zile a fost tehnica disocierii. Mi s-a parut foarte interesanta metoda prin care reusesti, practic, sa te privesti din exterior si sa te disociezi de problema. As putea spune ca, intr-o oarecare masura, am incercat si eu sa o aplic intr-o zi la munca si chiar am avut rezultate. Nu mi-am dat seama exact cat a contribuit metodata sau ca pur si simplu m-am calmat eu, dar am simtit ca am reusit sa privesc situatia mai obiectiv si sa fiu calma intr-un timp mult mai scurt. Asa ca MULTUMESC 🙂 Am apreciat foarte mult profesionalismul dumneavostra,  modul de a vorbi, transmiteti o anumita caldura si ZEN (i-as spune eu). Pentru toate  trairile , sentimentele si experientele de la Bran… va multumesc.

ps: as mai adauga un multumesc… pentru toate intrebarile pe care mi le pun acum legate de relationarea cu alte persoane. Si anume cand sa spun NU.

Dorina Tote, Bucuresti – despre SENS11

Sens! 4 zile asemenea unei palete cromatice. Armonie, regăsire, curaj, revelație, admirație, culori, suflete. Zile în care am simțit cum alergam, eu și celelalte femei participante, cu lupii. Da, “Femei care aleargă cu lupii”, femei care încet și sigur, sunt din ce în ce mai aproape de ele, de ceea ce vor ele…Nu stiu daca încă știm cine suntem, eu una nu stiu. Mi-a plăcut totul încă din prima zi. Primirea, locația, camerele, personalul, mâncarea, sala de curs și… Toby (catelul), mascota Sens 11, și pe parcursul zilelor, tot ce am lucrat impreuna cu Mona. Mi- au fost de folos meditațiile active, tehnica de dez-identificare de rolurile sociale, lucrul pe schema corporala. SENS mi-a adus emoție, bucurie, mirare. SENS te ajuta sa reglezi emoții, sa-ti păstrezi granițele, sa-ti descoperi măștile pe care le schimbi ori de cate ori ieși din casa sau pe care le porți chiar în casa, în relația de cuplu, în familie. Mulțumesc,  Mona! Mulțumesc pentru zile minunate, pline de Sens! Mulțumesc vouă, femei frumoase!

Monica Popa, Bucuresti – despre SENS10

Tin sa iti multumesc inca o data pentru zilele minunate, pline de informatii extrem de bine structurate, care au mai pus o caramida la dezvoltarea mea personala. A fost nevoie sa merg la Predeal sa  ne cunoastem, desi in Bucuresti ne desparteau 2 nr, pe aceeasi strada. Lucrurile se intampla cand se intampla. A fost o perioada intensa din punct de vedere spiritual, dar de acum incolo se aseaza informatia. Pentru  mine, a fost extrem de utila intalnirea cu al meu copil interior, care a fost mijlocita de ideea ta foarte interesanta de a ma pune fata in fata cu acea jucarie. Am simtit faptul ca eu am contat zilele astea la sens, ca am fost ascultata si m-am putut exprima, fara a fi judecata sau contrazisa. Atentia ta pentru nevoile femeilor, pentru ca ele sa inteleaga, pana la urma, propriile nevoi si sa afle cum sa si le indeplineasca este de apreciat, intr-o lume atat de agitata si fara sens. Noi am simtit sens zilele astea acolo. Eu am gasit o modalitate de a vedea solutii din exterior privind; m-am putut conecta la celelalte femei, mai ales ca in fiecare am gasit ceva din mine. Multumesc inca o data si imi exprim recunostinta pentru tot ce am simtit la Predeal, 7-11 august 2019!

Mariana Eremia, Constanta – despre SENS10

Draga Mona,
Iti multumesc pentru sprijinul,sustinerea si ghidarea in aceasta calatorie de auto-descoperire si vindecare interioara. M-ai ajutat sa pasesc cu mai multa incredere in propria mea viata,   mult mai ancorata in realitate. Ma bucur foarte mult ca am participat la SENS 10.  A fost, intr-adevar, o editie  plina de experiente deosebite, o editie  cu o mare incarcatura emotionala  si multe povesti de viata. Nu pot descrie in cuvinte trairile mele – au fost momente cind am plans-un plans linistit care vine din adancul sufletului meu si momente cand am ras cu toata fiinta mea,asa cum nu am mai facut-o de multa vreme. A fost atata liniste… Multumesc grupului, a carui  energie feminina am simtit-o cu adevarat. M-am simtit inteleasa,ascultata , fara a fi intrerupta, fara teama de a fi judecata – m-am simtit continuta. Pentru mine a fost foarte emotionant revenirea la constientizarea corpului prin meditatia surasului interior si prin meditatia activa Kundalini (care nu mi-a iesit). Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost schema corporala pentru problemele de sanatate somatizate – corpul spune nu in locul tau, atunci cand tu nu spui. Nu am cuvinte sa  exprim cat de evident si clar a fost  pentru mine lucrul cu schema corporala. Multumesc pentru seara minunata, pentru tort si pentru mesajul sugestiv al acestuia – “Draga femeie Cine esti TU …conteaza! Mona esti o femeie deosebita, sensibila, deschisa, atenta la toate detaliile, cu multa putere de daruire ,implicata in tot ceea ce faci si un profesionist desavarsit.  Multumesc  pentru SENS – “locul in care sufletul tau este in cele mai bune maini.

Camelia Chirita, Bucuresti – despre SENS10

Sunt extrem de incantata de tot ceea ce am trait in cele cateva zile la SENS. Constat clar o diferenta mare in modul in care percep acum tot ce se intampla in jurul meu si la modul in care ma raportez la oameni si la situatii. Sunt mult mai atenta la mine, la starile mele, la ganduri, la emotii, incerc sa identific de fiecare data clar ce anume genereaza o anumita stare. Sunt mai ancorata in realitate si am mai multa incredere in mine. Atmosfera de la SENS a fost una speciala, cu o energie aparte. Nu m.am plictisit nici o secunda si ma bucur ca a fost asa plin programul. Muzica a fost deosebita si perfect aleasa sa ne insoteasca pe tot parcursul zilelor. M-au incantat in mod deosebit orele de art terapie si meditatiile active. M-am regasit cumva in ele. In urma a tot ce s-a povestit, am descifrat cumva cauza multor probleme pe care am considerat ca le am in prezent, si ma refer aici la cele care au radacina in copilarie. Mi-am explicat multe, am inteles si acceptat multe, reusind astfel sa ma eliberez de o parte din toate incordarile acumulate in ani. Cu frigul nu m-am impacat bine deloc… si acum tusesc inca si s-au suprapus peste asta si ceva simptome de alergie sezoniera la ambrozie, pe un teren deja sensibil… Trece repede si asta.. 🙂 Te felicit pentru tot ce ai facut pentru noi! Multumesc mult pentru tot ce am primit! Sunt recunoscatoare!😘💜🙏

Veronica Smotzer, Sighetu Marmatiei despre SENS10

Draga mea Mona, patrunzand  in universul  Sens10, aleg sa poposesc in mod deosebit asupra acelor momente care au avut  un puternic impact pentru mine. Am retinut astfel cat de vitala este comunicarea deschisa pentru imbunatatirea relatiilor si cat de esential este sa-mi rezerv timp pentru a avea o comunicare eficienta, restituind toate mesajele toxice si invatand cum sa depasesc barierele in calea comunicarii si care ar fi modul potrivit de abordare in diverse situatii. Prin Meditatia activa Kundalini, am ajuns sa ma confrunt cu mine insami deschis si sa-mi accept si aspectele mele imperfecte ceea ce m-a facut capabila sa vad si acele lucruri care pot fi  si trebuie schimbate. Un moment cu totul pretios pentru mine a fost timpul daruit  Meditatiei Chakrei inimii in care am inteles ca e imperios sa ies din ,, a mea ascunzatoare” si sa implementez  acele actiuni  pentru schimbarile benefice in viata mea. Cu totul aparte s-a dovedit a fi  Atelierul de  Art Terapie intrucat a fost si distractiv in unele aspecte, si dureros  in cele pe care le-am ignorat referitor la mine. Si nu pot sa uit Mandala Numelui care m-a readus si mai aproape de mine. Ma simt profund recunoscatoare intrucat Sens10 m-a provocat sa ma aventurez intr-o calatorie in interiorul meu si-ti multumesc nespus ca mi-ai fost  calauza, dandu-mi o orientare educativa  mult mai buna si  asigurandu-mi instrumentele potrivite pentru a crea schimbari mai rapide si profunde in a mea viata.  Multumesc si  te imbratisez cu drag. Emoji

Magda Prelipcean, Bucuresti – despre SENS8

Ascult Medicine Women si incerc sa scriu. E foarte greu! Ma gandeam cand m-am inscris pentru a doua oara la SENS ca va fi mult mai usor. Stiam cum se desfasoara lucrurile, stiam la ce sa ma astept. Total gresit!

Am avut emotii mari si nimic nu a fost la fel. Au fost patru zile de o mare incarcatura emotionala. Nu am gasit pana acum, adunate in acelasi loc, atatea femei puternice, adevarate lupoaice supravietuitoare. Fiecare poveste a fost cutremuratoare si ma gandeam ce caut eu aici. Si apoi mi-am dat seama ca nu sunt in plus, ca fac parte din ” haita” si-mi place ”sa alerg” impreuna cu ea. Acasa mi-am dat seama ca mai am masti de dat jos si ca nu va fi usor, dar nici imposibil.

Initial a fost un pic dificil sa ma concentrez afara, la exercitiul de constientizare a corpului prin respiratie, dar pana la urma furnicile si gazele m-au lasat in pace {ele pe mine, sau eu pe ele, nu mai stiu 😉} si mainile mele s-au unit cu iarba si pamantul, de parca eram un TOT. Noua si neobisnuita a fost senzatia. Cand am deschis ochii si am intalnit cerul si crengile de brad, m-au inundat linistea si bucuria. Iti multumesc, draga mea Mona!

Imi pare rau ca nu am reusit sa facem meditatiile active [Kundalini  ☺ ], din motive independente de noi, dar mai sunt SENS-uri viitoare. Mi-a facut mare placere sa creez si sa colorez mandala [de data aceasta nu m-am mai simtit copil, ci femeie cu valori interioare si nevoi emotionale si relationale]. In seara speciala dedicata noua, domnitelor ”LUP”, am vazut ce poate face o esarfa colorata ☺, am ras mult si parca toata curtea era a noastra, inclusiv tufele [fara babuini] 😉. Va multumesc pentru aceste zile speciale si va doresc, fiecareia dintre voi, sa va repozitionati astfel incat sa fiti FEMEIA ”care alearga cu lupii”! Va imbratisez cu dor, Magda.

Veronica Smotzer, Sighetu Marmatiei – despre SENS9

Draga mea Mona, cum sa exprim inraurirea, repercusiunile profunde ale acestei editii SENS 9, impactul ei in viata mea? A devenit povestea mea! O poveste captivanta pe care o citesc dinauntru ca o intalnire. De altfel, o intalnire imposibil de evitat – cu mine insami. N-am putut fugi de o astfel de Intalnire – si m-am lasat descoperita, si m-am lasat recunoscuta. Iar in aceasta poveste emotionanta am simtit grupul alaturi de mine, te-am simtit si pe tine alaturi de mine, simtindu-ma inteleasa asa cum n-am mai fost nicicand. Si da 🙂 am simtit sustinerea voastra in ceea ce-mi propuneam.

Prin BLAZONUL REGAL am consolidat fundamentul vietii mele, iar prin TEHNICA MASTILOR – am patruns, impreuna cu partenera mea de lucru, pe un teren fragil prin explorarea simtamintelor si prin acceptarea provocarilor purtarii mastilor. Si astfel, ,ascultand colegele de grup, am fost invitata in interiorul unor vieti, in clipe de mare vulnerabilitate si am vazut curajul, sinceritatea si puterea de nezdruncinat chiar si-n momentele cele mai grele din viata. La intrebarea CINE ESTI TU? m-au napadit emotiile la mesajele din interiorul meu. Iar  SCRISOAREA CATRE CORPUL MEU  a dezvaluit tot ceea ce -mi ascundeam fata de mine.  M-a impresionat adanc sa ma adresez corpului ca si unei fiinte vii si mi-am dat seama astfel cat de mult l-am ignorat. MANDALA NUMELUI MEU  mi-a destainuit harta si busola pe care le am la indemana pentru a lua deciziile potrivite pentru mine.  Iar SCHEMA CORPORALA  mi-a aratat cat de vital este sa ma pretuiesc asa cum sunt acum si cat de insemnata este o colaborare stransa cu al meu trup – am vazut in Meditatia surasului interior. Dupa ce am invatat ce inseamna sa fii cu adevarat feminina, s-a consacrat o seara pentru sarbatorirea feminitatii din noi, intr-o ambianta vesela si degajata, cu lumanari aprinse, tort si vin delicios. Ultima zi s-a incheiat si cu o surpriza deosebit de frumoasa: un cadou din partea ta — cartea foarte utila ,, Daca m-as asculta, m-as intelege”  Jacques Salome S. Galland si medalionul cu cei trei maci — care m-a miscat enorm. Nu pot sa uit dansul din timpul Meditatiei chakrei Inimii – dans care sublinia armonia grupului. Imi aduc aminte, cat de bine ne simteam la sfarsit incat nu ne mai venea sa plecam. Iti multumesc asa de mult pentru taria de caracter de care ai dat dovada si pentru ca te-ai gandit la noi, care am venit cu viu interes in acest bootcamp si n-ai lasat nimic si pe nimeni sa ne distraga si sa ne distruga activitatile atat de insemnate. Te imbratisez cu mult, mult drag. 🙂

Veronica Smotzer, Sighetu Marmatiei – despre SENS8

Draga mea Mona, cuvintele nu sunt in masura sa exprime tot ceea ce am simtit eu  in aceasta editie speciala Sens.  Caci relatia mea cu Sens este una deosebita intrucat  pentru mine Sens este arta de a trai demn si frumos,  este pictura cu simtaminte adanci, care ma cufunda in meditare, reflectii sau insight-uri sau imi starneste fie plansul, fie bucuria, fie lacrimi de recunostinta. Pensula ei, inmuiata in calimara inimii, a fost insufletita prin deosebita delicatete cu care m-ai ascultat, m-ai  vazut, m-ai inteles si m-ai imbratisat.

Cand am ajuns la exercitiul legat de masca arata celor din jur am cazut adanc pe ganduri si recunosc ca m-a durut  si mi-a fost  greu  sa-mi recunosc masca si poate mastile pe care le pot purta uneori cu atata maiestrie caci daca oamenii ar vedea adevaratul meu chip  – ma surprindeam gandind – oare chiar m-ar indragi?  Dar masca trebuie sa fie demascata si-n cazul meu – mi-am dat seama cat imi e de daunatoare. Si  iata-ma cu hotararea ferma:  sa spun ceea ce simt  – sa am curajul sa fiu Eu.

Mi-a atras atentia si ilustrarea referitoare la separarea graului de neghina  – care are o semnificatie aparte, cu adevarat. Si astfel am descoperit puterea discernamantului si puterea lui NU. Nu inseamna nu -ai pus accentul de atatea ori, aratandu-ne prin atatea exemple.  Si am vazut cat de esential este sa fiu selectiva, stabilind ce anume sa accept si ce nu;  si sa las  sa dispara ceea ce trebuie sa dispara, sa nu mai investesc afectiv in relatii care duc niciunde.  Caci nu mai vreau sa-mi contaminez mintea si viata cu emotiile otravitoare ale altora, decisa fiind sa dobor toate limitarile pe care uneori, persoanele se straduiesc sa mi le impuna. Schema corporala  mi-a  dezvaluit cum sunt eu in realitate.  Nu am reusit sa ma ascund de mine insami – asa cum mi-era obiceiul  pentru a supravietui. Si trebuie sa-ti marturisesc ca nu mi-a placut sa vad ceea ce eu am schitat.  Era despre mine si  ma rostogolisem intr-o agonie din care mi-a luat ceva timp sa ies.  Atunci am simtit  si empatia si compasiunea grupului caci dezvaluisem  aspecte  sensibile pe care nu le impartaseam  cu oricine.  Dar  m-am eliberat, m-am pansat si astfel, m-am descoperit si redescoperit.  Si am simtit cat e de vital sa fiu atenta la ale mele nevoi si simtaminte. A aparut o noua forta interioara care-mi da puterea sa merg inainte. Datorita editiei Sens8 ma simt pregatita si autodeterminata sa schimb acel ceva in viata mea si nu ma las pana imi duc hotararea la indeplinirea ei. Dac-as mai veni la Sens?  Eu simt ca da.  🙂  Este ceva ce eu nu pot uita si care simt ca ma cheama asemeni unui ecou.  Este mana de ajutor insemnata, intinsa – pe care eu am prins-o si am primit-o cu drag si care imi aduce nenumarate beneficii in viata personala. Tin sa-ti multumesc pentru darul deosebit – cartea ”Femei care alearga cu lupii”- ador s-o citesc caci mi-am dorit-o. Iti multumesc si pentru alte surprize frumoase!  Si nu pot sa uit tortul care ma impresioneaza enorm de fiecare data, avand aceeasi dedicatie, care-mi  rasuna ca un ecou: ”Draga Femeie … cine esti Tu conteaza!” Iti multumesc mult pentru intampinarea calda pe care am simtit-o, pentru mesajul de bun venit pe care l-am gasit in camera,  pentru cosul de flori multicolore care m-a incantat si emotionat  totodata si nu in ultimul rand, pentru prajiturelele delicioase care mi-au fost de mare ajutor, eu venind de departe. Tu la toate te gandesti, Mona.  🙂 Iar acum simt ca vreau sa te imbratisez cu mult, mult drag si sa-ti multumesc ca stii sa-mi fii alaturi – si esti specialista in a fi alaturi de orice Femeie care participa la SENS. Cu deosebita consideratie si cu mult drag, am scris aceste randuri, eu, Veronica

Elena Badulescu, Bucuresti – despre SENS9

Țin sa va felicit pentru organizarea desavarsita și pentru rezolvarea conflictelor de la Youness. Prin comportamentul dvs vizavi de aceste ”gazde” ne-ați dat și un exemplu de fermitate și claritate în comunicare. Tot ce am lucrat cu dvs a fost util și necesar. Nu mi-am dat seama de măștile purtate decât atunci când a trebuit sa mi le scot una câte una și sa le observ și unde poți sa te demaști decât în fata unor persoane care au venit practic din același considerent ca tine. Nu mi-am dat seama de tot efortul necesar pentru a ajunge la acel “tu inițial” decât lucrând asiduu și întrerupt doar de nevoile primare. Nu se poate exprima în cuvinte ce am trăit acolo, descoperind problemele corpului meu iar acum pot “lucra” asupra lor. Am retrăit încă o data restituirea problemelor cu Patricia. Uitasem de folosul acestei restituiri cât și de importanta sa. Consider ca în momentul de fata am ajuns la ce am avut înainte de relația mea cu B., la omul care am fost o data. A fost o experienta utila, am învățat enorm din ea și am ajuns la concluzia ca problemele mele sunt minore fata de alte persoane ajunse în tabăra. A durat atât de mult pentru ca am simțit nevoia sa nu scriu feedbeack-ul în graba – pentru ca meritați sa primiți ceva scris din suflet și nu doua vorbe scrise în graba. Va mulțumesc pentru tot ce ați făcut în tabăra și pentru maxima dăruire.

Ana Maria Lupu, Bucuresti – despre SENS9

Experienta de anul acesta de la Sens a fost  surprinzatoare in cel mai placut mod posibil. Pentru mine Sens 9 a fost foarte personal, a fost cadrul in care m-am simtit conectata la ceea ce inseamna pentru mine feminitate. Femeile din grupul nostru mi-au amintit, pe rand, de cele mai importante femei pe care le-am cunoscut in viata mea. Cred ca m-am intors mai increzatoare, fara “masti”, mai autentica. Sens m-a invatat de-a lungul timpului ca sinceritatea incepe de la a fi sincer cu propria persoana. Ma bucur ca exista acest program de educatie relationala pentru femei si cred ca este o experienta pretioasa mai ales pentru tinere, intrucat nu ne invata nimeni aceste lucruri la vremea potrivita. Multe femei isi doresc in ziua de azi sa fie puternice, insa nu stiu unde sa caute aceasta forta. Sens iti arata cum poti gasi “Femeia care alearga cu lupii” – chiar in inima ta.

As vrea sa ii multumesc Monei pentru profesionalismul de care a dat dovada in aceste 5 zile, gestionand cu succes si situatii mai putin placute, insa nelasand acest lucru sa afecteze calitatea workshop-urilor si nici capacitatea de a mentine grupul pe directia sa. Ma bucur ca mai exista in Romania astfel de oameni dedicati, care pun suflet in ceea ce fac. Ceea ce aduce acest program in viata femeilor este de nepretuit. Ceea ce a adus in viata mea este de nepretuit. Multumesc.

Ana Maria Lupu, Bucuresti – despre SENS8

Pentru mine experienta avuta la Sens 8 a fost una cu totul deosebita. M-am regasit alaturi de celelalte participante mult mai mult decat m-as fi asteptat. De unde la inceput venisem timida, aveam emotii mari de a vorbi despre mine in fata unor necunoscute, la final am plecat stiind ca am avut alaturi prietene, mame, femei si ca am impartasit toate aceasta experienta de neuitat.  Ma bucur enorm ca am luat decizia sa particip la acest workshop unic in Romania, iar Mona a fost o adevarata prietena pentru mine. Ce mi-a placut cel mai mult? Faptul ca am lucrat organizat, “structurat” si mai ales ca a mers pe principiul “no bullshit allowed”. Fiecare a lucrat in ritmul sau, a impartasit atat cat a simtit ca ii este potrivit, insa nu au fost tolerate “aburelile”. Sunt foarte incantata de ceea ce observ zi de zi la mine.  Cu siguranta as recomanda acest program tuturor femeilor ce doresc sa descopere esenta autentica feminina, ce au fost macar o data curioase sa afle ce inseamna a fi cu adevarat femeie. Multumesc Mona, pentru tot ce m-ai invatat! 😙😙❤

Iuliana Csiki, Satu Mare – despre SENS9

In acest an am pornit in tabara foarte diferit de anul trecut. Am avut un scop si o scurta lista de obiective. SENS88 m-a ajutat sa-mi recastig o buna parte din mine si incredere de sine, din acest motiv am dorit si am fost convinsa ca si SENS9 imi poate aduce beneficii si ca o sa ma intorc din tabara cu instrumente noi care sa ma ajute in continuare sa ma descopar si sa aflu cine sunt cu adevarat . Cu toate ca am fost si anul trecut, nu ma asteptam sa fie la fel. De ce? Fiindca asa este Mona. Si cu adevarat a fost diferit. In primele 2 zile am descoperit lucruri pozitive, negative si lipsuri in interiorul meu in acelasi timp. In a 3-a zi sa instalat o stare tulburatoare in care am identificat Frica, Furia, Ura, Dispret si Scarba. Nu a fost usor sa inteleg ce se petrece, insa nici nu am vrut in acel moment – dar am acceptat si le-am identificat ca teritoriu de lucru si sa le gasesc sens. Am mai invatat ca oamenii sunt cat se poate de duplicitari – si indicatorii duplicitatii. Am avut posibilitatea sa urmaresc din aproape jocuri psihologice, astfel sa inteleg mai bine si sa le pot evita. Am invatat ca pentru a fi fericita nu am nevoie de nimeni, fiindca Fericirea este in mine. Am ajuns sa recunosc ca progresele mele reprezinta un act de curaj si de putere, de care am nevoie in continuare ca sa pot sa-mi bifez si in acest an lista de obiective. Am avut posibilitatea sa invat si sa dau dovada de solidaritate, si ca a-mi exprima opinia nu este o greseala – mai mult, este o obligatie fata de mine si fata de cei din jurul meu. Am descoperit ca totul depinde de mine. Am invatat si in acest an despre asteptari realiste si ateptari nerealiste, mie personal aceasta descoperire mi-a usurat foarte mult viata. Am invatat ca lucrurile nu se intampla de la sine si ca nu trebuie sa astept sa le faca altii in locul meu, totul depinde de mine si pozitia mea corecta. Stiu ca nu este usor – nu a fost, nu va fi nici in continuare – insa sunt convinsa ca se poate si vreau. Ar mai fi multe de enumerat. Vreau sa mai scriu despre seara cu tort –  am imbracat rochitele, m-am simtit foarte bine si am ras cu pofta – va ramane de neuitat. Despre Mona o sa scriu doar atat, trebuie s-o cunosti personal ca s-o cunosti !! Se tine de cuvant si iti ofera ceea ce a promis. Multumesc pentru aceasta calatorie deloc usoara – nu foarte placuta pentru mine – insa foarte benefica, mai ales pe termen lung.

Iuliana Csiki, Satu Mare – despre SENS8

Ziua buna draga Mona! Nu stiu exact de unde sa incep acest feedback. A fost o experienta frumoasa, placuta, cu multe alte trairi, emotii, senzatii placute si dureroase. Am pornit in aceasta tabara total distrusa emotional, cu un tratament proaspat introdus pentru depresie. Nu stiam ce o sa se intample aici dar am avut mari sperante ca se va intampla acel ceva de care am nevoie sa pot merge inainte in viata. Inainte eram total descurajata, simteam ca nu fac fata la nimic, ma speria ca nu sunt in contact cu mine, nu simteam ca sunt femeie, mama, eram pierduta si total izolata de societate, ma indepartasem de Eul meu, stima de sine si respect de sine imi erau aproape zero, ma indepartasem de copii, de tot – parca eram doar un corp care zace si sufera. La Sens8 in prima zi a fost putin greu – acomodare, necunoscut, frica de ceilalti, ce gandesc ceilalti, cum va fi cu colega de camera … asa. Si dupa cateva ore, dupa prima sesiune, ma eliberasem de mai mult de jumatate de frici. Tip-til, tip-til simteam usurare, acceptare, intelegere si siguranta ca nu sunt judecata de nimeni, sunt inteleasa Eu, cine sunt acolo, nu cine am fost cand eram copil, ca soție sau stiu eu cum. Am acceptat ca ceilalti ma vad asa Cum sunt – si nu Cum cred Eu ca sunt!!!

Am invatat, inteles multe lucruri in decursul acestor 4 zile frumoase si scurte 😊 ca de exemplu: nu sunt eu vinovata pentru foarte multe lucruri din trecut, nu am primit o educatie din partea mamei; am invatat sa ma respect, sa-mi ascult corpul si sa am grija de corpul meu; am invatat ca nu sunt obligata sa sufar pentru nimeni, in locul nimanui; am sesizat multe domenii unde trebuie sa fac schimbari, inbunatatiri; am inteles ca nu pot salva pe toata lumea, nu pot ajuta doar daca ma ajut pe Mine; am invatat ca Nu Inseamna doar Nu, dar de pus in practica va fi putin mai greu; am inteles ca a fi femeie nu inseamna doar a fi mama sau sotie; am invatat si acceptat ca sunt tandra, curajoasa, puternica; am invatat ca este uman sa obosim uneori si este firesc sa simtim ca uneori este normal sa ne dorim singuratatea.

Asa. Cred ca as mai putea enumera multe, totusi ma opresc aici. M-am simtit foarte bine, feminina, am reusit sa ma rup total de problemele de acasa, sa ma concentrez pe scopul cu care am venit in tabara, sa ma conectez cu mine insumi!

Mona este o femeie deosebita, stie de ce anume avem nevoie, ne intelege in totalitate, este foarte deschisa, calda, cu o afectiune rara. Este foarte profesionista, cu pregatire impecabila. Este o cautatoare, cautatoare de multe – in special de femei care doresc sa se regaseasca ca femei salbatice si este dispusa sa ajute, desigur cu o singura conditie: sa fii dispus si tu. Tu, femeie care doresti sa iti recastigi feminitatea, sa iti doresti asta:  munceste, fa efort pentru scopul tau, nimic nu vine prin magie, dar te asigur ca merita. Locatia a fost ca un colt de poveste.  Cat despre ultima seara 😊, ceva deosebit, multe rasete – hohote de ras – ne am simtit in largul nostru, babuini, tufisuri, luna senina pe varful muntelui. Un tort foarte gustos si desigur sampania. Despartirile au fost foarte grele pentru ca ne-am apropiat foarte mult, fiecare a apreciat pe fiecare. M-am intors de la Sens total schimbata, optimista, cu o incarcare pozitiva exceptionala, foarte bogata afectiv, emotional si psihic. Multumesc Psiholog Mona Georgescu – esti  o femeie deosebita. Multumesc pentru cadoul primit o carte deosebita mult dorita de mine. Multumesc tuturor participantelor, copiilor mei  si nu in ultimul rand lui Dumnezeu ca ne-a dat asemenea daruri omenesti!

Cornelia Predescu, Pitesti – despre SENS9

Buna Mona, desi am multe sa-ti spun,gandurile mele se impleticesc unele de altele. Experienta mea cu Sens a fost una benefica, a fost un moment de trezire si constientizare. Desi am opus atata rezistenta, nevoit, am avut satisfactia de a simti ceva diferit. Evident ca a fost plina de elemente constructive, de mici bijuterii pentru suflet.Lucrurile s au desfasurat,pe un fond emotional foarte puternic pt mine. Multumesc inca o data bunului Dumnezeu ca mi-a dat acesta experienta acolo langa tine, langa voi. Imi doream ca sa pastrez cat mai mult starea aceea de bine care, la intoarcere, m-a facut sa zbor pana acasa. Citatul pe care mi l-ai citit, a fost unul rascolitor, aducator  de multe intrebari si zbateri. A apasat pe rana care ma doare cel mai tare. Chiar si intreaga poveste este povestea mea.

Elena Onciul, Franta – despre SENS8

Mona, Iti multumesc pentru cele 4 zile petrecute la SENS 8, zile in care am cunoscut femei puternice cu povesti cutremuratoare. In aceste zile am invatat ca trebuie sa-mi ascult sentimentele si sa am incredere in intuitia mea, am invatat de asemenea ca pentru o relatie ecologica e nevoie de limite si de o comunicare sanatoasa si ca nu trebuie sa-mi fie frica sa spun “nu” cand ceea ce mi se cere nu este in conformitate cu valorile mele. Am inteles ca purtam multe masti in viata si ca aceste masti ne impedica sa fim cine suntem cu adevarat si sa avem relatii sanatoase cu cei din jurul nostru. Toate aceste lucruri o sa incerc sa le aplic in viata mea de acum incolo, stiu ca nu o sa fie usor dar o sa fac tot posibilul sa reusesc. Cel mai mult mi-au placut atelierele de art terapie, schema corporala si mandala numelui. In primul, cel cu schema corporala, am fost impresionata de modul in care subconstientul ne trimite mesaje referitoare la corpul nostru iar in cel de-al doilea, mandala numelui, mi-am amitit de vremea copilariei cand imi placea foarte mult sa colorez. Printre subiectele abordate, mi-au placut foarte mult cel despre valorile interioare si cuantificarea lor prin comportamente concrete observabile, cel despre indicatorii abuzului in relatii si cel despre teoria atasamentului si nevoia de a pune granite in relatii. Mi-ar fi placut sa avem timp sa discutam mai mult pe aceste teme, ca sa-mi fie mai usor sa le identific in viata de zi de zi – dar o sa citesc cu mare atentie materialele pe care le-am primit in ultima zi si cartile recomandate ca sa ma ajut. Am sa ma opresc aici cu aprecierile, nu inainte de a preciza ca muzica pe care am ascultat-o in aceste 4 zile a fost foarte frumoasa, linistitoare si relaxanta, iar petrecerea din ultima zi, cu rochite, tort, sampanie si explozii de ras a fost excelenta. Au fost 4 zile minunate, pline de emotii – 4 zile care nu as fi vrut sa se termine asa repede. Iti multumesc inca o data Mona si le multumesc si celorlalte “lupoaice” pentru aceasta tabara si sper sa ne vedem la anul.

Nicoleta S., Anglia – despre SENS7

Draga Mona, vreau sa-ti multumesc din suflet pentru toate experientele pe care am reusit sa le traiesc la Sens 7. Sunt recunoscatoare ca am intalnit atatea femei extraordinare cu povesti de viata care mai de care mai interesante. M-am regasit cate putin in fiecare dintre ele, dupa cum bine ai amintit vorba Maicii Siluana “In fiecare Tu sunt Eu”. Inainte sa vin in tabara, am considerat ca sunt bine in relatiile mele –  insa acum dupa aceste 4 zile minunate, am constientizat ca inca mai am de lucru la anumite aspecte – iar Tehnica Disney, pe care ne-ai explicat-o atat de frumos ma va ajuta sa ma repozitionez in aceste relatii si astfel calitatea lor sa se imbunatateasca. In ceea ce priveste meditatiile, de asemenea am venit in tabara cu asteptari – si anume o dorinta foarte mare de a invata cum sa meditez. Am ajuns la concluzia ca meditatiile statice nu mi se potrivesc, caci nu ma pot concentra, in schimb am avut o revelatie in ceea ce priveste meditatiile active, despre existenta carora nici nu stiam. Mi-a placut foarte mult meditatia activa de grup ”Chakra Inimii” si imi doresc foarte mult sa gasesc un grup unde sa merg sa o practic periodic. Art terapia a fost de asemenea o modalitate inedita de a ma cunoaste mai bine pe mine insami. Mi-a placut foarte mult sa creez mandala numelui si de am ramas profund uimita de modul cum lucreaza subconstientul nostru prin desenarea schemei corporale pentru problemele de sanatate. Povestea lui Compostelle m-a facut sa realizez ca noi avem anumite nevoi esentiale carora eu nu le dadeam importanta daca imi erau satisfacute sau nu, iar de acum inainte imi propun sa fiu mult mai atenta la nevoile mele, si o sa incerc sa nu mai pun nevoile altor persoane pe primul plan, in detrimentul nevoilor mele. Toata aceasta experinta mi-a intarit convingerea ca imi doresc foarte mult sa urmez o cariera in domeniul psihoterapiei, cu toate ca sunt constienta ca mai am foarte mult de lucru la a ma cunoaste pe mine insami si la a ma accepta asa perfecta cum sunt. In ceea ce te priveste pe tine Mona, o spun cu toata sinceritatea ca esti o persoana minunata, cu o infatisare blanda insa cu o personalitate puternica, un profesionist desavarsit de la care am invatat foarte multe lucruri si sper ca intr-o buna zi sa ajung la nivelul tau cunoastere profesionala. Esti oficial modelul meu. Cu drag recomand acest Retreat pentru femei si consider ca orice femeie ar avea nevoie sa participe la un astfel de eveniment pentru a putea trai o viata asumata si implinita. Sper din toata inima sa ma pot veni si la Editia 8! Te imbratisez cu drag, Nicoleta.

Milena F., Belgia – despre SENS7

Draga Mona, Iti multumesc mult pentru tot ce ne-ai invatat  in tabara. Pentru mine a fost o experienta foarte emotionanta, mult peste asteptarile mele pentru ca nu mi-am imaginat vreodata ca va fi atat de intens si de tulburator.  M-au impresionat cel mai mult povestile de viata ale participantelor. Toata lumea s-a deschis si a impartasit din experientele si problemele sale, iar eu m-am recunoscut un pic in fiecare poveste. M-a ajutat enorm pentru ca am inteles ca toata lumea are probleme si ca nu este nicio rusine sa vorbesti despre ele. Iti multumesc si tie pentru  sinceritatea cu care ai vorbit despre viata ta personala. Ai reusit astfel sa spargi gheata si sa creezi o atmosfera propice conectarii.  Cat despre temele si tenicile abordate, totul mi s-a parut interesant, dar ce m-a ajutat cel mai mult a fost terapia prin arta. Am vazut din masca pe care am lucrat-o de ce relatia cu mama s-a denaturat atat de mult cand a aparut sotul mea. Eram unite (faimoasa simbioza 😀), iar cordonul ombilical s-a rupt brusc cand am intrat intr-o relatie cu un barbat.  Tot pentru relatia cu mama, filmuletul cu gunoaiele din relatii m-a impresionat foarte mult. Am inteles cand ai ilustrat relatiile, simbolic, cu ajutorul panglicilor, ca mizeriile dintre parintii mei au ajuns si la mine si am hotarat sa ii restitui mamei tot ce nu-mi apartine. I-am scris deja ca vreau sa discutam si a acceptat – sper sa reusesc sa pun in practica tehnicile de ecologie relationala si sa ma opresc la mijlocul firului care reprezinta relatia. Mi-a placut de asemenea meditatia activa Kundalini. M-am revazut bebelus, iar apoi mi-am dat voie sa ma bucur de viata. As mentiona si mandala pentru ca atunci cand desenam si coloram m-am simtit libera. Mana imi mergea singura si am reusit sa am mintea linistita. Mi se pare o tehnica excelenta impotriva stresului pe care mi-ar placea sa o folosesc in viata de zi cu zi. Tabara m-a ajutat totodata sa ma repozitionez fata de fetita mea – am fost foarte mandra de ea ca s-a descurcat fara mine aproape o saptamana. De acum incerc sa fiu mai ferma cand ii pun limite si sa nu mai cedez cand insista. Ma ajuta pe partea de autoritate si sotul meu, pe care l-am anuntat din prima zi de schimbarile pe care vreau sa le fac. Si cum s-a descurcat asa de bine cat am fost plecata, acum i-am alocat mai multe responsabilitati legate de cea mica😀 Cam atat imi vine acum in minte. Sunt sigura ca in timp o sa mai fac si alte asocieri si o sa-mi mai vina idei.  Multumesc inca o data pentru tot! Cu drag,  Milena.

Gabriela S., Anglia – despre SENS7

Pentru mine SENS 7 a fost plin de emotii, reflectii asupra propriei vieti si a deciziilor luate. Am plans, ras, depanat experiente de tot felul si m-am regasit in fiecare femeie de din bootcamp. Toate tehnicile lucrate au ajutat, dar vreau sa mentionez cateva care m-au ajutat sa imi stabilesc noi obiective. Tehnica mastilor, eu sunt “Prefacuta”. Pai da, suna urat. Vezi tu draga femeie, din dorinta mea de a nu supara, de a ajuta, de a zambi mereu chiar daca in acel moment nu vreau sa o fac mi-am pus aceasta Masca. Si de fapt eu m-am degradat ca femeie si persoana. M-am fortat de dragul celor din jur si EU nu am existat. De aici, am sa am grija sa pun nevoile mele pe primul loc. Si am sa spun si nu, si am sa plang sau urlu atunci cand simt. Si am sa rad doar cu cine imi face placere. Schema corporala pe care o mai practicasem cu Mona  m-a facut inca odata sa realizez ca nu am avut grija de corpul meu. Deloc. Si suferea. M-a impresionat cand i-am scris o scrisoare, i-am cerut iertare si promis ca am sa am grija. Am sa il ascult, daca vrea sa doarma, sa doarma. Daca nu vrea sa faca sex, nu o sa o faca. Punct :). Mi-au placut meditatiile active. Mi-am adus aminte cand imi place sa dansez. Si nu o fac. De ani de zile nu imi gasesc 30 min pe saptamana sa fac ce imi place . Da, as reveni la Sens. Este o mini vacanta bine meritata, care te ajuta sa te opresti un pic din tot ce faci si sa iti evaluezi valorile. Multumesc, Gabriela.

Andreea L., Bucuresti – despre SENS7

Mi-au placut foarte mult meditatiile active. Cred ca mi se potrivesc mie mai bine 🙂  Povestea lui Compostelle am gasit-o foarte potrivita pt problemele mele personale. Mi s-a parut foarte utila si clarificatoare discutia despre nevoile relationale. Am redescoperit tehnica Disney (o facusem cu tine la una din sedinte) si din nou am considerat-o un instrument foarte util. Am gasit foarte interesanta si tehnica de desensibilizare oculara (lucrata cu Daniela). Nu stiam ca exista asa ceva. Tehnica mastilor mi-a dat foarte mult de gandit. Iata cum mint eu zi de zi fara sa imi dau seama. Sper sa reusesc sa schimb asta. Mi-am propus ca in cele cateva zile cand voi pleca doar eu cu sotul meu sa vorbesc deschis cu el, fara sa mai ascund nici o nemultumire. Inca imi structurez in minte discursul… cred ca o sa imi si notez, ca sa nu ratez ceva 🙂  Mi-a placut f mult si locatia la Sens! Iar mancarea a fost de-a dreptul de vis ! Tortul de asemenea, a fost de mare exceptie! Mi-au placut f mult si sedintele de afara, la lumina zilei si la soare. Grupul mi s-a parut foarte echilibrat. M-am simtit continuta cu adevarat! Am fost surprinsa sa aflu povestile foarte triste despre copilarie. Nu mi-am imaginat vreodata ca un parinte poate face asemenea lucruri copilului sau, decat daca nu cumva, nu e intreg la minte. Fotografii eu am facut foarte putine – o sa ti le trimit separat. Cred ca am vrut sa ma bucur cat pot de mult de experienta si nu am mai acordat atentie nici macar fotografiilor 🙂 Cam atat. Sper ca nu am omis nimic. Nu m-am gandit la asteptari inainte sa vin, dar m-am simtit minunat la terminare! Iti multumesc din suflet pentru experienta de la Sens – am capatat mult curaj si incredere! 🙂

Aniela S., Cluj-Napoca

O tabara de psihologie si dezvoltare personala pentru femei – o initiativa minunata si, as spune, in urma participarii, cel mai frumos si bine organizat eveniment de psihologie si dezvoltare personala pentru femei. Femeile nu stiu ca trebuie sa caute ajutor specializat, nu stiu cui sa se adreseze, le este teama sa se expuna, le este teama sa vorbeasca, le este teama sa isi recunoasca limitele, fricile, lipsa de incredere in sine, lipsa curajului de a lua decizii sanatoase pentru viata lor. Iti multumesc, Mona, pentru ca am invatat, pe parcursul taberei, sa imi respect viata, varsta, corpul, cum sa imi gestionez viata emotionala in mod sanatos, cum sa indrept greselile pe care le-am facut, cum sa recunosc indicatorii unei relatii cu potential abuziv si cum sa ies cat mai repede dintr-o astfel de relatie, cum sa abordez in mod sanatos conflictele cu cei din jur si, mai ales, cum sa readuc echilibrul in viata mea, sa nu mai fiu dependenta de suferinta si de nefericire, sa imi doresc normalitatea si sa nu ma mai las abuzata in numele iubirii. Doresc oricarei femei sa ajunga in aceasta tabara – cu siguranta, macar lumea femeilor ar fi mai linistita, mai impacata, mai frumoasa mai demna.

Mirela Pitaru, Bals – despre SENS6

Am atatea lucruri de spus despre aceasta tabara, incat ma tem sa nu omit ceva. O sa incep prin a marturisi ca a fost o experienta unica, ceva ce nu am mai trait pana acum. Chiar sunt curioasa ce anume ar putea-o depasi in viitor. A intrecut cu mult asteptarile mele si sunt convinsa ca o vacanta de 5 stele nu m-ar fi impresionat pe masura acestei tabere. Mi-as dori ca femeile importante din viata mea sa poata avea o astfel de experienta si imi pare rau ca nu am resursele necesare sa le pot darui asta. Sunt convinsa ca ar fi cel mai frumos cadou din viata lor.

Ateliere au avut, rand pe rand, un impact specfic asupra mea si o sa exemplific:

  • Blazonul regal si mastile m-au determinat sa recunosc anumite lucruri despre mine, pe care le stiam, dar mi-era greu sa le aduc la suprafata. Pe cat de simple par unele intrebari, pe atat de dificile devin cand trebuie sa raspunzi la ele;
  • Art- terapia a fost excelenta: din niste desene sa afli sursa problemelor tale de sanatate este absolut incredibil. Nu m-as fi gandit vreodata la asta, desi pare destul de logic;
  • Exercitiile yoga pentru ochi imi vor fi extrem de utile pe viitor pentru problemele mele de vedere;
  • Tehnica Disney poate fi esentiala in momentele in care va trebui sa gasesc solutii la diverse probleme sau conflicte, o voi exersa cand va fi nevoie. Am invidiat-o putin pe Codruta, dar sunt convinsa ca voi reusi sa o aplic si eu;
  • Tehnica ecologiei relatiei a fost foarte emotionanta pentru ca m-am regasit destul de mult in anumite aspecte. Mi-a oferit increderea ca intr-o noua relatie, daca vor aparea probleme, voi stii sa le gestionez cu ajutorul ei. Desi pare copilareasca, este extrem de veridica si simpla.
  • Meditatiile…nici nu stiu ce cuvant sa folosesc pentru ele, ar fi prea mic. Poate o sa incerc sa spun ca au fost ge-n-i-ale, desi poate parea putin. Efectiv, nu m-am gandit vreodata ca poti avea un dialog de acest gen cu corpul tau, cu inima ta. Cand spun dialog, ma refer la faptul ca ele chiar iti transmit in modul lor, reactii…si ce reactii. Pentru mine, meditatiile au fost ca o eliberare de tensiunile acumulate de-a lungul timpului. Acum, chiar ma simt gata sa-mi umplu mandala cu lucruri care sa ma reprezinte in totalitate.

Membrii grupului “al saselea SENS” au fost ca o familie: se cunosteau de-o viata, nu s-au judecat, s-au ascultat, s-au inteles, s-au sprijinit, au ras si au plans impreuna. A fost cu adevarat o armonie si o liniste in cadrul grupului si sunt convinsa ca se vor lega prietenii in viitor. Am avut senzatia ca ne-am creat in aceasta tabara o lume a noastra, ca ne-am deconectat complet de cei din jurul nostru, ca existam doar noi si atat, iar restul oamenilor faceau parte din decor. Atat de tare m-am deconectat, incat am sentimentul ca am fost plecata mult timp de-acasa. O sa-mi ia ceva timp pana ma integrez din nou in lumea mea.

Tabara SENS mi-a aratat ca pot exista momente in care sa nu ai ganduri care sa te epuizeze, existi doar TU si obiectivele tale. Pentru ca am ajuns la obiective, pot afirma cu tarie ca voi incerca sa-mi pastrez increderea pe care am capatat-o in aceasta tabara, ca voi invata sa comunic cu adevarat, sa fiu mai ferma, sa ma apreciez mai mult, sa fiu cu adevarat o femeie constienta. Poate ca nu va fi usor, nici nu-mi doresc asta, dar voi gusta la un moment dat succesul de a fi constienta de menirea pe care o am in acest univers. E frumos si emotionant sa fii mama, dar nu doar asta ar trebui sa fie menirea unei femei, iar eu am inteles asta acum si vreau sa mi-o descopar pe-a mea.

Imi doresc ca anul viitor sa mai am posibilitatea sa mai particip si sa-mi aduc si alte prietene care au nevoie de aceasta experienta. Le-ar schimba si lor traiectoria gandirii si de ce nu, chiar a vietii.

Tortul si cadoul cu mesaj mi-au aratat aprecierea Monei fata de noi. De la inceput pana la sfarsit am constatat implicarea Monei si dorinta ei de a ne fi alaturi atat emotional, cat si fizic. A fost cu totul incredibila aceasta “minune mica cu suflet mare”, care nu oboseste deloc cand vine vorba sa ajute femei care au nevoie de ea, este un adevarat exemplu pentru mine.

Magda Prelipcean, Bucuresti – despre SENS6

Bună dimineața! Pentru că nu am acces la un calculator până joi, m-am decis să pun acum pe hârtie simțiri, trăiri, toate numai ale mele. Înainte să mă pun pe scris, am citit povestea lui Compostelle și cred că ar trebui s-o asculte și copiii. Am venit în tabără fiindcă am simțit că este pentru mine, și pentru prima oară în viața mea am fost HOTĂRÂTĂ. Nu am avut trăirile din aceste zile extraordinare niciodată în viața mea de aici și de acum! Impresionant este cum atâtea corpuri și suflete frumoase se pot întâlni și pot începe transformarea unică fiecăreia, împreună! Le mulțumesc că am putut fi acolo noi toate, le mulțumesc că am învățat de la ele cât de puternică sunt (am fost tentată să scriu – cât de puternice suntem – dar e despre mine ☺), că pot începe să învăț să mă iubesc și să trăiesc cu mine! A fost greu, mai ales în primele zile, a fost dens, cu mare și multă încărcătură energetică. Ziua de sâmbătă a fost cea mai frumoasă pentru mine. Plimbarea prin propriul corp mi s-a părut nemaipomenită, m-am simțit bine primită, m-am simțit ACASĂ! Mi-am dat atunci seama și “am trăit pe afta mea” cât de utile sunt energiile din propriul corp și cum ne pot vindeca și fizic. Ținându-ne de mâini (nu mai știu cum se numea meditația), m-am simțit UNA cu celelalte și în același timp EU-UNICA, am primit energiile pozitive de la fiecare și le-am dăruit-o pe a mea, să se împletească toate și să se întoarcă înapoi la mine cu ceva bun în plus. Lacrimile care-mi curgeau, nu erau de durere sau tristețe, ci de o mare liniște și bucurie, toate adunate de la FEMEILE din jurul meu și de la mine. Duminica a fost o nouă zi frumoasă, m-am bucurat și m-am simțit bine cu mine. În plus, pe drum, am vorbit, adică am comunicat cu sotul meu, după mulți ani. M-am simțit liberă să-i împărtășesc din trăirile mele, din ce-am simțit că s-a petrecut cu mine în aceste zile, fără să mă simt judecată, sau fără să-mi pese că aș putea fi judecată. S-au mai întâmplat niște lucruri neașteptate și extraordinare pentru mine despre care o să-ți povestesc. Ajung la vorba înțeleaptă a Veronicăi (pe care o admir și căreia îi doresc din tot sufletul și nu numai, să-și atingă obiectivele pentru a-și face unele noi și pentru a descoperi cât de deosebită este, cât de puternică, cât de importantă este) : “Îți mulțumesc Mona că nu ești prietena mea, ca să poți rămâne psihologul meu!” Îți mulțumesc că m-ai primit și m-ai lăsat să mă răscolesc ca să încep să mă găsesc! Făcându-mi mandala numelui, m-am simțit copil, fără griji, liberă și senină. Meditațiile pentru mine au fost deosebite și mi-am dat seama ce mult mă ajută. Trebuie să găsesc o metodă de a le face și acasă.☺ Cine sunt EU? Singurul răspuns ce-l pot da (cu ajutorul sotului meu) ar fi : EU SUNT ! Ca subiecte m-ar interesa relația ecologică cu copiii și adolescenții, relația de cuplu, cum putem schimba relația devenită toxică cu părinții care nu înțeleg că suntem adulți. Mă gândeam cum pot să-l ajut pe fratele meu să conștientizeze că are nevoie de a-și dezgropa rănile din copilărie pentru a se vindeca, pentru a continua sau mai bine-zis pentru a începe să trăiască în armonie cu el și cu frumoasa lui familie (deja nu mai este despre mine, am deviat de la subiect, scuză-mă). Nu mi-am imaginat vreodată cât de mult poate să vibreze această muzică cu mine, să mă trimită la mine, să-mi dea o stare de liniște, să-mi placă sunetele și să le asociez fără efort și fără a folosi mintea,cu imagini calde, vesele și jucăușe (unele ☺). Acum, abia aștept să vină vara viitoare, să trăiesc alte emoții, să aflu altele … M-am simțit conținută, m-am simțit BINE cu NOI TOATE, m-am simțit veselă, liniștită, eliberată, totul împreună cu NOI, ghidușele de la AL ȘASELEA SENS ! Îți mulțumesc ție și le mulțumesc dragelor pe care parcă le-aș fi știut de-o viață (nu de la început 😀) ! Cu mult drag, Magda

Irina Truica, Craiova – despre SENS6

Am hotarat sa vin in aceasta tabara pentru ca am avut un presentiment bun inca de cand am vazut anuntul, desi nu am avut prea mult curaj sa ma inscriu. Am incercat sa nu-mi fac asteptari, sa nu-mi imaginez nimic despre cum va fi, pentru a lasa totul sa fie o surpriza la fata locului. Si a fost cu adevarat o mare supriza placuta!

Tabara a fost minunata pentru deconectare totala din lumea agitata in care traim, relaxare, refacere, repozitionare in viata, cunoastere mai buna de sine, dezvoltare personala. Mi-a placut tot programul. Am invatat tehnici foarte simple si utile pentru meditatie, art-terapie (acum, mai nou, colorez mandale acasa 🙂 ), am invatat sa ma apreciez sa sa ma iubesc mai mult. Mona a fost minunata, ca de obicei, iar participantele deosebite. M-au impresionat sinceritatea si autenticitatea lor, curajul lor, povestea lor. M-am oglindit un pic in fiecare, deci pot spune ca tabara a fost un bun prilej de autodescoperire de sine. In prima saptamana dupa tabara, am sesizat imbunatatiri ale atitudinii mele in relatia cu mama, dar foarte surprinzator, si la serviciu, dovada ca semintele sadite acolo au inceput sa incolteasca. Mi-ar fi placut sa dureze mai mult, cele 4 zile au trecut.. in zbor. Abia astept anul urmator 🙂

Veronica Smotzer, Sighetu Marmatiei – despre SENS7

Mona draga mea, am revenit la SENS in ideea de a descoperi – de a ma descoperi pe mine! Si am aflat cum sunt!  🙂 Gratie meditatiei active Kundalini si MEDITATIEI CHAKREI INIMII, Intuitia mi-a vorbit clar! Mi-a aratat solutia pentru problemele personale: ”Da-ti voie sa fii!”Intrebarea mai profunda: CINE SUNT EU?  mi-a dezvaluit, intre altele, faptul ca ignorasem, uitasem ca sunt femeie.  Dar ceea ce m-a emotionat puternic, a fost RECADRAREA AMINTIRILOR – tehnica ce m-a ajutat enorm sa scap de povara fricii de a fi. Si am vazut cum o amintire infioratoare pentru mine se transformase intr-o simpla experienta!  🙂 Nu uit de exercitiile pentru zona genitala – m-au atentionat ca am un aparat genital, care se vrea a fi onorat! Mi-a fost de un real folos si DESENSIBILIZAREA OCULARA, avand un efect minunat asupra mea intrucat o suferinta intiparita in mine devenise o amintire nedureroasa! Fundalul muzical sublime si atat de bine ales, a favorizat impartasirea gandurilor si introspectia, generandu-mi sentimente inaltatoare.  Am simtit coeziunea grupului! De aceea, recunostinta  ma indeamna a-ti multumi pentru tot ceea ce am invatat si aflat la SENS. Nutresc convingerea ca revin cu viu interes la toate editiile! Te imbratisez cu blandete si sunt fericita ca nu esti prietena mea, pentru a putea fi psihologul meu!

Laura Iacob, Bacau – despre SENS6

Draga mea Mona, in primul rand vreau sa iti multumesc ca existi si ai avut inspiratia de a crea ceva atat de minunat cum e tabara SENS. Anul acesta am experimentat alte emotii si parca mai profunde decat acum doi ani in urma (sau poate pentru ca sunt mai recente si am doar senzatia ca sunt mai puternice). Cand am plecat de la Gura Diham eram un pic agitata iar asta s-a remarcat in drumul meu cu mici peripetii prin Brasov dar si in ziua de luni. Pana si calculatorul facea glume cu mine ieri, cand incercam sa caut ceva de care aveam nevoie imi scria pe ecran “conectare…” iar in loc sa ma enervez cum faceam de obicei m-am amuzat pentru ca despre asta am discutat si in tabara.

Noaptea trecuta gandurile s-au mai asezat si acum remarc o liniste pe care am simtit-o si in zilele petrecute in tabara. De cand am ajuns acasa am simtit schimbari in relatia cu ceilalti si mai ales in cuplu. Am avut senzatia ca partenerul s-a schimbat, dar am realizat ca eu facut schimbarea si ca citatul: ” Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” (Mahatma Gandhi) are cu adevarat un SENS.

Nu am reusit sa fac o comparatie intre “blazonul regal” de anul acesta si cel de acum doi ani, dar mi-am propus cand ajung acasa sa verific.

Anul acesta am invatat ca “a te iubi pe tine” inseamna printre altele sa iti iubesti corpul iar prin execitiul cu cartonasele “Cine sunt Eu?” m-a ajutat sa ma inteleg mai bine si ca am nevoie de cel putin o prietena :).

Am aplicat exercitii pentru ochi si zona genitala care sunt extrem de simple si cu efecte mari.
Meditatia “Surasul interior” am perceput-o anul acesta mult mai intensa si am simtit cum parti ale corpului chiar se bucura cand le oferi atentie.

In ultima zi am facut o meditatie de grup care pentru mine a fost foarte puternica si am simtit ca sunt intr-o legatura invizibila cu toate fetele, de parca eram un tot. Nu stiu cum sa exprim clar in cuvinte sentimentul, dar starea a fost unica, extraordinara.
Prin  art-terapie am redescoperit copilul din mine, bucuria jocului, culorilor si m-a cuprins un sentiment de fericire.

Am facut atat de multe in putine zile incat as dori sa le mentionez pe toate.  Dar totusi mai vreau sa mentionez tehnica ecologiei relatiei care vreau sa o aplic atat in relatia de cuplu cat si in relatia cu ceilalti, dar inca mai caut o varianta optima. Si pentru ca ne-ai oferit si stategia Disney ma voi folosi de aceasta pentru a gasi solutia pentru tehnica ecologiei astfel putand sa aplic doua tehnici invatate 🙂 .

Am descoperit ca sunt unica, minunata si am inteles ce inseama sa fii cu adevarat Femeie.  Cu ajutorul tau Mona am dat un nou SENS vietii mele. Multumesc! Sa nu uit de surpriza cu tortul si de mesajul extrem de motivational: “Draga Femeie, cine esti TU, conteaza!” Mi-a fost greu sa iti scriu pentru ca tot ce scriam era la plural si m-am amuzat cum si mintea mea face ca in tabara si vorbeste pentru altii 😛 cand de fapt este despre mine. Te imbratisez cu drag, Laura  – Caleidoscop.

P.S. Datorita mandalei personale am simtit ca asta mi se potriveste in acest an deoarece caleidoscopul este plin de culoare, in schimbare si parca pe masura ce se modifica devine tot mai luminos, echilibrat si vesel ca si viata mea.

Erghiul Omer, Mangalia – despre SENS6

Draga mea Mona,  am avut o experiența plăcuta pe parcursul taberei, deși am început puțin sceptica si foarte emoționată, pe parcurs am reușit sa ma acomodez si sa ma integrez grupului, încât la final chiar am regretat despărțirea de colege si m-am simțit “goală” pe parcursul lungului drum spre casa.
Am simțit energia feminină emanata, mi-au plăcut îndeosebi ședințele de meditație si de art-terapie, si m-a impresionat persoana ta. Te admir ca ești așa de frumoasa, calda si zâmbitoare, te asemăn cu o “zâna” care a apărut in viața mea intr-un moment in care aveam nevoie de o schimbare a mentalității, a viziunii fata de persoana mea si a legăturilor cu cei din jurul meu.

Monica Alexandrescu, Brasov

Aceasta tabara a venit ca o gura de aer proaspat pentru mine, lucru de care chiar aveam nevoie in acest moment al vietii mele. M-am simtit absolut minunat alaturi de niste persoane speciale in mijlocul carora am avut curajul, spre surprinderea mea, sa dezvalui o parte a mea de care nu sunt tocmai mandra 🙂 si sa imi permit sa traiesc emotiile fara a-mi pune bariere. Mi-au placut foarte mult meditatiile active si cele centrate pe chakra inimii, pentru ca am putut sa ne exprimam si fizic si parca totul venea mai usor, emotiile rau si mai intense. ‘’Scrisoare de dragoste catre tine’’ a fost un minunat mod de a incheia acest weekend si chiar daca nu a fost un proces usor, a fost foarte frumos si revelator. Nimic nu e mai frumos decat sa simti iubirea curgand prin/din tine si pentru asta va multumesc tuturor care ati facut parte din experienta mea!

Luiza S., Craiova

Nu am cuvinte sa imi exprim emotiile pe care le traiesc acum, la finalul intalnirii. Au fost 4 ore in care mi-am pus fata in fata trairi, sentimente ingropate de vii, rani emotionale pe care le-am constientizat si, nu in ultimul rand, zambete si lacrimi. M-am revazut bebelus, copil, adolescenta, matura … si stiu ca am trecut spre intelepciune cu ajutorul tau si al femeilor extraordinare pe care le-am cunoscut la aceasta retragere in sine. Te rog sa mai organizezi astfel de intalniri, nu am mai intalnit astfel de cursuri pana acum (de fapt, asa cum spui si tu, nu sunt cursuri) si te felicit pentru calitatea indrumarii si ghidarii printre atatea probleme. Esti o fiinta cum rar am intalnit, nu am cuvinte sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca te-am intalnit. Iti doresc tot binele din lume! Te iubesc si ma iubesc, am incredere mai multa in mine si am inteles ca viata mea este minunata asa cum este.

Simona Oana Musca, Curtici

Am pornit in aceasta experienta fara niciun fel de asteptari, dar cu sufletul deschis si incredintata ca ‘’intamplarea’’ de a fi aflat despre aceasta tabara doar cu o saptamana inainte, a fost modul in care Universul imi spunea: ‘’Du-te, este exact ceea ce ai nevoie in acest moment al vietii tale!’’ Si asa a fost! As putea sa iau fiecare aplicatie si explorare in parte, meditatiile active care pentru mine au reprezentat o noutate, dar cea mai mare realizare pentru mine a fost ‘’intoarcerea Acasa’’, faptul ca am constientizat ce inseamna sa fii tu cu tine si cat de putina importanta acordam in realitate acestui lucru, prinsi in valtoarea vietii noastre prea aglomerate, prea ocupate cu nimicuri. Si ca, desi tot timpul avem sufletul ‘’la purtator’’, de cele mai multe ori uitam sa ii acordam atentia cuvenita. Mi-a placut in mod deosebit meditatia chakrei inimii, am simtit cum Universul, cu atata grija si dragoste, este aici, atat de aproape de noi si dornic sa ne scape de ‘’poverile’’ pe care le purtam de atata vreme si carora cu greu vrem sa le dam drumul. Si ca abia asteapta sa ne deschidem sufletul si sa-l incredintam Divinitatii, care stie cel mai bine ce sa faca cu el si cum sa ne implineasca cele mai frumoase nevoi.De la tine, Mona, am invatat (si sper sa tin minte cat mai mult! 🙂 – ca blandetea, bunatatea, lumina si iubirea din privire, ne ajuta sa ajungem la inima celorlalti mult mai usor decat daca incercam sa ne impunem prin forta si sa ii obligam sa vada adevarul … nostru. Plec azi de aici incredintata fiind ca aceste zile petrecute impreuna au lasat urme adanci in sufletul meu, urme de lumina si iubire care imi vor calauzi pasii prin aceasta ‘’minune mica’’ ce se numeste VIATA! Iti multumesc din tot sufletul!

Mihaela Coravu, Bucuresti – despre SENS5

Am venit in aceasta tabara dintr-o chemare interioara. Este bine sa ne ascultam glasul interior, pentru ca ne spune ceea ce ar fi bine sa facem. Aveam nevoie de incredere si de echilibru si aici am gasit raspunsuri. De mine depinde cum le duc mai departe si ce voi face. Alaturi de alte suflete frumoase, am aflat frumusetea. Nu stiam ce ma asteapta aici, nu am vrut sa fac scenarii, am venit doar cu deschidere si speranta. As recomanda oricand aceasta tabara tuturor femeilor, pentru ca toate sufletele sensibile au nevoie de a-s gasi interioara si lumea va fi mai frumoasa. MULTUMESC!

Mihaela Mustetiu, Bucuresti – despre SENS5

Cel mai oportun moment pentru a ma redescoperi, cel mai oportun moment pentru a descoperi oameni minunati si frumosi, care mi-au transmis dragoste si incredere in propria-mi persoana. Locul unde s-au impletit dragostea si speranta, tristetea si deznadejdea, cu optimismul. Aici am simtit ca am renascut. Plec de aici cu ganduri bune si cu speranta ca Totul este posibil cand iti doresti cu adevarat!

Nona Smyrnaios, Piatra-Neamt – despre SENS5

Aceasta experienta a fost grozava, emotionanta si inspirationala. Mi-a placut sa experimentam impreuna, o mana de suflete frumoase ghidate in calatoria spre noi, de un specialist profesionist si dedicat. Mi-au placut exercitiile active si meditatiile, joaca cu culorile. Mastile, orientarea spre detalii excesive si control, gandirea utilizata mereu la maxim – sunt subiecte ce mi-au dat de gandit. Uneori e bine sa ne oprim pentru cateva momente din acest uragan al vietii cotidiene si sa aruncam o privire, si de ce nu si un suras, in interiorul fiintei noastre. Multumesc, Mona, pentru a-mi fi ghidat pasii in una dintre cele mai fascinante calatorii din viata mea!

Adina Bobos, Craiova – despre SENS5

Draga Mona, sunt inca prea emotionata pentru un feedback formal. Dar asta nu inseamna decat ca implicarea ta a dat roade. Pana la urma, esenta vietii este emotia, si daca sunt prea emotionata inseamna ca sunt cat se poate de aproape de Gratie, nu? Iti multumesc din suflet pentru tot sprijinul tau in aceste moment din viata mea, pentru toata caldura si energia ta pozitiva si pentru ca ai sadit in mine cele mai frumoase seminte: ale iubirii, sperantei si frumusetii interioare. Uitasem de ceva vreme sa le cultiv, asa ca intalnirea cu tine a fost pentru mine ca o usa deschisa spre un camp de flori sub un cer senin. Te iubesc si le iubesc si pe Mise 🙂 De acum incolo promit sa nu mai las sa moara nimic din ce am sadit aici. Astept cu nerabdare viitorul, pentru ca mi l-ai aratat si am vazut cat de emotionant va fi!

Nicoleta Florescu, Bucuresti – despre SENS5

Am trait experiente foarte frumoase si neasteptate care sper ca m-au schimbat intr-o persoana mai deschisa. Am reusit sa vorbesc in public despre sentimentele si emotiile mele, am plans fara teama de a fi judecata de ceilalti. Am aratat celorlalti ca sunt o persoana sensibila, vulnerabila in fata greutatilor. Cel mai mult m-au impresionat intrebarile si temele – intrebari pe care nu mi le-am pus niciodata despre cine sunt eu si care sunt sentimentele mele fata de mine, fata de corpul meu … Mi-au placut metaforele exprimate in povesti – de fapt, tuturor ne plac povestile, pentru ca suntem copii. Experienta cu pictura am luat-o tot ca pe un joc de copii – un joc in care ma concentram numai asupra desenului. Grijile si gandurile erau inexistente! Muzica pe care am ascultat-o a fost foarte bine alease, special sa ajunga la sufletul nostru. Mi-au placut mult si meditatiile active. Multumesc mult pentru tot, in special pentru dragostea cu care au fost pregatite toate materialele si tot programul taberei. Te iubesc, Nicoleta.

Alina Rosca, Bucuresti – despre SENS4

Iti multumesc pentru acest frumos context de regasire si vindecare interioara. Am avut emotii venind si participand in aceasta experienta, pentru ca presimteam incarcatura emotionala. Si am avut dreptate. Ma bucur insa ca am avut curajul sa ma implic in aceste momente frumoase in care am redescoperit puterea vindecatoare a deconectarii de realitatea cotidiana si conectarea puternica cu natura ci cu noi insene. Iti multumesc pentru aceasta frumoasa intamplare!

Mihaela Vlad, Galati – despre SENS3

A fost un weekend plin de senzatii ‘’tari’’ si sensuri noi, pe care le-am putut descoperi doar intr-un cadru complet retras de lumea ‘’zgomotoasa’’, departe de televizor, internet, serviciu, telefon mobil. Aplicatiile cele mai interesante au fost exercitiile de meditatie activa pe fond muzical. Am avut de invatat din experienta si povestile celorlalte participante si ma astept ca in urmatoarele zile sa-mi inseninez orele cu energia calda si generoasa a momentelor de aici.

Diana C., Bucuresti – despre SENS2

Ma bucur foarte mult ca am participat. Nu stiam exact de ce am optat pentru a fi in aceasta tabara. Acum, la sfarsit, dup ace am parcurs toate activitatile desfasurate aici, am inteles. Ma cautam pe mine, iar voi mi-ati aratat drumul catre mine. Multumesc!

Mariana V., Galati – despre SENS2

Mona, este foarte frumoasa intentia ta! Personal, am o problema despre care nu vreau sa vorbesc… Ajuta-le in continuare pe fetele care vin la tine si cred ca la anul ma poti ajuta si pe mine, daca nu e prea tarziu … Nu stiu … sunt lovita foarte tare si culmea ca sunt suparata tot pe mine… De ce? Nu stiu … Poate daca te intalneam acum trei ani, alta era situatia mea, alta era iubirea pentru mine si pentru viata. Asta e… Daca ma las ajutata si chiar reusesc, ce se va intampla cu mine? Multumesc pentru intelegerea ta inca o data si succes!

Irina L., Bucuresti – despre SENS1

Draga MinuneMica, multumesc pentru aceasta experienta pe care am trait-o foarte intens. Simt ca am creat – sau mai degraba ca m-am conectat – la un spatiu de siguranta in care pot fi eu insami, asa cum sunt, fara masti. Am descoperit parti din mine care m-au cutremurat si parti care m-au facut sa rad, sa ma bucur si sa simt iubire si respect. Am apreciat felul in care s-au succedat exercitiile si meditatiile, si complementaritatea lor. Simt ca am plantat niste seminte minunate, de care imi propun sa am grija si mai departe. Am ras cu toata fiinta mea si am eliberat o parte din blocajele care ma tineau departe de mine. Am eliberat emotii adanc blocate in mine si m-am simtit usurata si recunoscatoare. Am cunoscut niste femei extraordinare, care m-au inspirat si emotionat cu povestile, emotiile si energia lor. Am gustat cu pofta din bucatele alese si din cele aduse de Loredana. Dar mai ales am gustat cu pofta din mine, am redescoperit cheful de dans si de maimutareala. Aaaah, ce bine a fost sa imi dau voie sa ma stramb, sa rad si sa impartasesc imbratisari calde, zambete si iubire. Si, mai ales, am apreciat acel spatiu liber de expresie, fara feedback, doar cu ascultare si intelegere. Pentru toate acestea si pentru restul de lucruri pentru care nu am acum cuvinte, Multumesc! Namaste!

Loredana C., Bucuresti

Mi-a prins foarte bine acest timp petrecut la Gura Diham, in care, cu ajutorul tau am reusit sa ma intalnesc de cateva ori cu mine. M-au ajutat in mod deosebit exercitiile ‘’Scrisoare catre Tine’’ si ‘’Cine esti TU?’’, care au generat un ‘’click’’ important pentru mine. Daca vrei sa publici exemple pe site, mi-ar placea sa impartasesc ‘’Scrisoare de Dragoste catre Mine’’ si ‘’Cine esti TU?’’, care pentru mine sunt acum puncte de sprijin foarte importante pe drumul spre mine insami, pe care am pornit. Multumesc! Si multumesc si Dianei, sora mea, pentru acest cadou extraordinar. Si te iubesc

Roxana A., Bucuresti

Un cadru sincer, cald, emotionant, cu oameni frumosi, povesti cutremuratoare, lectii de viata. Intr-o lume tot mai agitata, care alearga din ce in ce mai mult spre exterior, spre material, incepi sa te intrebi cine esti tu, incepi sa te cauti, sa cauti repere la care sa te raportezi, incerci sa gasesti si in ceilalti oameni o bucatica din tine. De aceea, cred ca un astfel de seminar este extrem de util. Sa ne amintim cine suntem, ce e cu adevarat important. Cel mai emotionant moment a fost cel in care mi-am pus pe hartie gandurile, sentimentele, impresiile printr-o scrisoare de dragoste catre mine. M-am bucurat sa pot raspunde la intrebarea CINE SUNT EU? fara a ma raporta la exterior, la rolurile sociale, la servici, etc. O companie placuta, cu care am multe in comun, si in a caror poveste m-am regasit. M-as bucura sa ne revedem. Multumesc!

Carla D., Arad

Multumesc pentru grija aratata, pentru indrumarea mai mult decat profesionista si de cea mai inalta calitate – nu ma asteptam la un astfel de indrumator spiritual … intr-o lume in care este promovata falsa spiritualitate si non-valoarea. Voi reveni cu mult drag si la seminarii si pe site, mai ales ca ma numar printre primii cititori ai MinuniiMici. Insight-urile pe care le-am avut pe parcursul acestui program, au fost cele mai semnificative momente pentru mine si viata mea déjà s-a schimbat. Multumesc din inima! Recunostinta si binecuvantari divine, esti un om minunat!