Meniu Închide

Presă

Comunicarea - mai ales pentru femei - in cadrul relatiilor (Informatia TV, Satu Mare)

Am raspuns cu bucurie – si curiozitate – invitatiei de a discuta in cadrul acestei emisiuni de la Informatia Zilei (Satu Mare) despre cateva modalitati in care femeile isi pot redobandi echilibrul si bucuria vietii, mai ales in cadrul relatiilor. Pentru ca, asa cum spuneam, fiecare femeie conteaza. Viata fiecarei femei isi poate recapata sensul prin invatarea unei comunicari eficiente cu partenerul sau, cu sotul sau, cu copiii sau cu parintii sai, cu colegii de serviciu sau cu prietenii. Relatiile noastre sunt generatoare de fericire sau de nefericire si este deosebit de important sa invatam cum sa ne adaptam unii altora, daca vrem sa prevenim nefericirea in viata noastra. Vizionare placuta si cat mai utila!

Regândirea adolescenţei (Canal 33)

La invitatia Canal 33 am discutat despre regândirea adolescenței, criza de vârstă a părinților, criza de cuplu marital și criza de cuplu parental – crize diferite ce provin din roluri diferite si prin care trec – simultan – adolescenții și părinții lor. Pentru că nu există adolescent singur – există adolescentul și părinții săi. Specializările și formările mele – psihanaliza și psihoterapia copilului și adolescentului, psihosexologie, comunicare și consiliere in metode NLP integrativ, metode adleriene de lucru cu copiii și cu adolescenții, etc. – stau la baza abordării complexe a acestui subiect și, totodată, stau la baza metodelor, strategiilor si tehnicilor pe care le pun la dispoziție atunci când lucrăm împreună pentru reechilibrarea ”bărcuței”, pe timp de furtună 🙂 De asemenea, toate acestea stau la baza scrierilor mele si la baza bootcamp-ului SENS.
Mulțumesc pentru invitație – pot sa spun că este una dintre cele mai frumoase și serioase emisiuni la care am participat de-a lungul timpului. Sunt teme la care familia, școala și societatea evită in mod constant să se uite cu maturitate, asumare și dorință de schimbare radicală. Vizionare placuta si cat mai utila – atat parintilor, copiilor adulti, cat si adultilor care nu au copii! 

Educatia relationala (Speranta TV, Provocarile vietii)

Speranta TV m-a invitat sa discutam despre educatia relationala. Pentru ca niciodata nu este prea tarziu sa te educi, sa iti aduci in viata informatii corecte si relevante, am discutat despre preventia cu ajutorul educatiei relationale, cat de mult ne ajuta, cand o putem incepe, care sunt beneficiile pe termen scurt, mediu si lung in viata noastra si cum le putem pastra pe toata durata vietii. Vizionare placuta si cat mai utila! 

De ce sa nu mai traiesti? (Speranta TV, Provocarile vietii)

La invitatia postului de televiziune Speranta TV am discutat despre o tema foarte delicata: actul suicidal. Mai ales in perioada pandemiei, numarul sinuciderilor a crescut. Din nefericire, depresia care ascunde foarte multe sentimente complexe si foarte dificile, impinge foarte multe persoane catre aceasta decizie. Am discutat despre posibilele semne care prevestesc un act suicidal, ce putem face pentru a ajuta acea persoana, cum putem contribui la binele celorlalti si cum putem intelege mai bine ce se afla in spatele acestei decizii atat de tulburatoare pentru noi, cei care ramanem. Vizionare cu sens – sper sa va ajute sa va intelegeti mai bine si sa ii intelegeti mai bine pe cei din viata voastra!

Imunitatea psihica (Speranta TV, Provocarile vietii)

La inceputul pandemiei am scris despre imunitatea psihica. Un subiect despre care nu s-a discutat prea mult, pana la acel moment. Ce inseamna, cum ne ajuta, cum ne-o formam si, foarte important: cum ne-o pastram nu numai in conditii de stres extrem actuale – dar nu neaparat generate de pandemie si inclusiv dupa ce pandemia se va incheia, va invit sa aflati din aceasta emisiune. Vizionare placuta si, mai ales, plina de sens pentru viata fiecaruia dintre voi!