Meniu Închide

Reset-ul de care și tu ai nevoie: învață cum să separi sentimentele de relații

Vindecarea emoțională este la îndemâna celor care se informează corect și decid să aplice în viața lor ceea ce au învățat.

‘’Viaţa nu este altceva decât ceea ce fac din ea sentimentele’’

Așa spunea Balzac.

Înseamnă că a ne face ordine în sentimente este ceva ce putem învăța, pentru ca apoi să ne facem ordine în relații, în viață.

Aud des această expresie: ”Trebuie să îmi fac ordine în viață”.

De cele mai multe ori, asta înseamnă că trebuie să ne facem ordine în sentimente, în emoții, pentru a putea să continuăm în exterior.

Însă există situații când cealaltă modalitate de a face ordine este foarte indicată: începând de la exterior.

Când faci asta, poți să observi cum apare ordinea în sentimentele tale, în emoțiile tale, în simțirea ta.

Vindecarea emoțională, educarea si schimbarea nu pot fi separate

Iar asta înseamnă că înveți – poate fără să iți fi propus în mod conștient – să separi relațiile de sentimente. Pentru că schimbarea înseamnă vindecare, iar vindecarea înseamnă schimbare. Acestea două (vindecarea și schimbarea) nu pot fi separate, oricât ne-am strădui să le separăm.

A separa sentimentele de relație – reset-ul de care ai nevoie pentru vindecarea emoțională

Când reușim să separam sentimentele de relatie, avantajul enorm este că ne vom putea concentra pe comunicarea imediata a ceea ce nu functionaza pentru noi. 

Ne vom putea concentra pe a reactiona in maniera adulta la acele comportamente care ne deranjează. 

Ne vom putea manifesta granitele, vom putea reacționa în loc să tăcem.

Vom putea să observăm mai clar care sunt comportamentele neadecvate față de noi și care ne dezechilibrează relațiile cu cei care le manifestă în relațiile cu noi (partener/parteneră, prieteni, copii, colegi, șefi, clienți, etc.).

Nu de puține ori, acestea sunt comportamente care ne fac să suferim și, din cauza sentimentelor pe care le avem față de aceste persoane, să nu reacționăm.

Când nu reacționam, soluțiile la care apelăm sunt: tăcem ”ca să fie liniște”, ne asumăm responsabilități care nu sunt ale noastre ci ale celorlalți, spunem Da în loc să spunem Nu, etc.

Însă, învățând să separi sentimentele de relații, vei putea să comunici ceea ce te deranjează sau te doare. Si îi da șansa, celuilalt, de a corecta ceea ce știi clar că nu funcționează pentru tine. 

Dacă nu dorește să corecteze, nu mai este problema ta – însă tu exprimi ce permiți și ce nu permiți, tu ești cea/cel care trebuie să își cunoască zonele de intoleranță și să nu le lase neexprimate.

Învățând să separi de sentimentele de relații, iți dai ție șansa să iți dobândești gândirea rațională și să o abandonezi pe cea disfuncțională care ți-a favorizat până acum suferința, agravarea suferinței, traumatizarea și retraumatizarea.

A separa sentimentele de relație este o regulă de aur pentru fiecare persoană!

Există multe reguli de aur pe care comunicarea, educația relațională și dezvoltarea personală ni le pun la dispoziție pentru a începe vindecarea emoțională. Si ar fi fost minunat să le fi învățat încă de mici, din familie. Insa le poti invata si acum, alaturi de mine, daca te programezi la cabinet.

Pentru ca niciodata nu este prea tarziu – pana cand, din pacate, se poate face prea tarziu.

Te astept cu drag la cabinet, pentru a afla cum poti si tu sa separi sentimentele de relatie!,
Mona  Georgescu

Consilier NLP integrativ
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *