Meniu Închide

Prima deziluzie în viața de cuplu

Prima deziluzie in viata de cuplu

ᴘʀɪᴍᴀ ᴅᴇᴢɪʟᴜᴢɪᴇ ɪɴ ᴠɪᴀᴛᴀ ᴅᴇ ᴄᴜᴘʟᴜ:
ᴛᴇ sᴘᴇʀɪᴇ sᴀᴜ ɴᴜ ᴛᴇ sᴘᴇʀɪᴇ?
Tᴇ ɪɴɢʀɪᴊᴏʀᴇᴀᴢᴀ sᴀᴜ ɴᴜ ᴛᴇ ɪɴɢʀɪᴊᴏʀᴇᴀᴢᴀ?
Dɪsᴄᴜᴛɪ sᴀᴜ ɴᴜ ᴅɪsᴄᴜᴛɪ?
Tᴇ ᴘᴜɴᴇ ᴘᴇ ꜰᴜɢᴀ sᴀᴜ ɴᴜ ᴛᴇ ᴘᴜɴᴇ ᴘᴇ ꜰᴜɢᴀ?

”Nu este de ajuns sa iubesti. Este o constatare care marcheaza prima deziluzie in viata de cuplu. Iubirea nu este suficienta pentru ca un cuplu sa traiasca fericit, pentru ca viata in doi sa fie un adaos la fericirea individuala. Este necesara indeplinirea si a altor conditii si, ca intotdeauna cand este vorba despre fericire, trebuie sa depunem si alte eforturi.” – Christophe André, psihiatru si psihoterapeut

Orice cuplu se confrunta cu deziluzii si cu crize periodice – momente ce pot pune la incercare insasi existenta cuplului. Ceea ce la inceput pare usor – cand se formeaza cuplul si cand partenerii decid sa dezvolte, apoi, o relatie – pare usor doar datorita entuziasmului inceputului, datorita curiozitatii cu care fiecare experimenteaza noutatea stadiului in care a intrat si, nu in ultimul rand, datorita impactului pe care modificarile chimice de la nivelul creierului il au asupra partenerilor.

Crizele si deziluziile pot duce la regrete si nu pot fi ignorate. Nici nu vor trece de la sine – atunci cand se intampla astfel, este doar o aparenta ”trecere de la sine”. O ”trecere de la sine” ce are drept consecinte multe frustrari si conflicte interioare – pentru cel putin unul dintre parteneri. De aici pana la schimbari in atitudinea fata de celalalt si fata de relatie, este doar un pas – chiar un pas foarte mic.

A lasa ”sa treaca de la sine” inseamna a invita in cuplu –  incet si sigur – instalarea unor tipare ce va vor duce la disfunctionalitati, la comunicari defectuoase si, nu de putine ori, la conflicte mocnite ce vor ajunge sa se manifeste exploziv intre parteneri – pentru ca nimic nu trece de la sine, atat timp cat nu dorim sa invatam ce avem de facut, in mod concret, cu deziluziile si cu consecintele acestora.

Din ce in ce mai multe persoane observa ca iubirea nu se poate sustine fara eforturi si actiuni concrete pentru cuplu si, de asemenea, ca fericirea sau nefericirea traite in cadrul cuplului pot contribui la propriul echilibru emotional sau pot ameninta acest echilibru atat de greu de mentinut.

Deziluziile din cadrul cuplului nu sunt deloc putine, pot aparea de la inceputul relatiei si pot fi marcante pentru fiecare partener.

De aceea, in cadrul cabinetului, cuplurile cu care lucrez invata – inca de la prima noastra intalnire – strategii bune de comunicare si de actiune, astfel incat prapastia pe marginile careia se afla fiecare partener inainte de a incepe sa lucram impreuna se ”umple” in mod semnificativ cu ceea ce fiecare are nevoie si cu ceea ce este necesar relatiei: comunicare sanatoasa, comportamente si actiuni care sustin relatia, strategii eficiente cu ajutorul carora partenerii isi diminueaza distanta si invata sa isi hraneasca relatia cu tot ce este mai bun, mai necesar, mai nutritiv.

Ma folosesc de aceasta ocazie pentru a te invita sa imi urmaresti activitatea si pe:

Revenind la deziluzii

Chiar daca deziluziile au inceput sa apara in cuplul tau si chiar daca acestea te pot speria, tu poti invata ce ai de facut pentru ca in cuplul tau sa revina sentimentele frumoase, hranitoare care sustin cuplul – te asteptam si pe tine, cu bucurie, alaturi de noi in aceasta vara, la Bran, intre 27-30 Iulie. Detalii, aici: SENS – bootcamp de psihologie, educatie relationala si dezvoltare personala pentru femei.   

Crizele de cuplu, deziluziile si capacitatea de a evolua impreuna

Crizele si deziluziile apar rapid – poate chiar in perioada de indragostire – si pot duce la regrete si nu pot fi ignorate.
Crizele si deziluziile nu vor trece de la sine – atunci cand se intampla astfel, este doar o aparenta ”trecere de la sine”.
Tu si partenerul tau de cuplu ati sesizat daca aveti, ambii, capacitatea de a evolua? Pentru ca iubirea si capacitatea de a evolua impreuna merg mana in mana.
Daca nu aveti aceasta capacitate – amandoi, nu doar tu si nu doar el – va veti confrunta cu crize si deziluzii care va vor mentine pe spirala suferintei. Aceasta spirala mai are o ”dublura”: spirala abuzului.
Fara aceasta capacitate de a evolua impreuna, ceea ce pare ca ”trece de la sine” este o ”trecere de la sine” ce are drept consecinte multe frustrari si conflicte interioare – pentru cel putin unul dintre parteneri. De aici pana la schimbari in atitudinea fata de celalalt si fata de relatie, este doar un pas – chiar un pas foarte mic. Iar pana la escorte si infidelitate este un pas si mai mic.

A lasa ”sa treaca de la sine” inseamna a invita in cuplu si in orice relatie, de altfel – incet si sigur – instalarea unor tipare ce va vor duce la disfunctionalitati, la comunicari defectuoase si, nu de putine ori, la conflicte mocnite ce vor ajunge sa se manifeste exploziv intre parteneri – pentru ca nimic nu trece de la sine, atat timp cat nu dorim sa invatam ce avem de facut, in mod concret, cu deziluziile si cu consecintele acestora.

Cat o s-o tineti asa – din deziluzie in deziluzie?

Foarte probabil, deja te-ai intrebat si tu, de multe ori – asa cum se intreaba multe persoane, inainte sa ajunga sa lucram impreuna. Stiu – speri ca maine o sa fie mai bine. Si amani sa te programezi. Amani sa ma suni. Si chiar poate maine va fi mai bine. Insa poimaine este – IAR – mai rau. Esti intr-un carusel si nu iti dai seama ca intrebarea corecta nu este ”Ce m-a atras la un astfel de partener?” ci ”Ce ma face sa raman aici?” De cele mai multe ori, nu trauma din trecut este raspunsul. Poate nici trauma din prezent. Poate nici modelul preluat de la mama ta sau de la alte femei. Ci pur si simplu lipsa de educatie relationala – de multe ori, acesta este unicul raspuns.

Din ce in ce mai multe persoane observa ca relatiile si iubirea nu se pot sustine fara eforturi si actiuni concrete pentru cuplu – adica schimbarea foarte multor obiceiuri si comportamente neadecvate – si, de asemenea, ca fericirea sau nefericirea traite in cadrul cuplului pot contribui la propriul echilibru emotional sau pot ameninta acest echilibru atat de greu de mentinut.

Despre crizele cuplului si despre deziluziile din viata de cuplu – si ce facem cu ele – vom discuta pe larg, in luna Iulie – la SENS. Relatii – Psihosomatica – Autocunoastere, in aceasta vara.

I𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟐𝟕-𝟑𝟎 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐞, 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭 𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐫𝐮𝐦𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 – 𝐨 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚, 𝐜𝐢 𝐬𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚.

Te vei intoarce de la SENS imbogatita cu multe raspunsuri si o cunoastere ce va sta la baza fundatiei tale stabile si solide pe care te vei putea baza toata viata – indiferent de situatiile cu care te vei confrunta in familia sau in relatia ta de cuplu.

In aceasta vara ofera-ti o vacanta nu doar frumoasa, ci si utila: 𝐒𝐄𝐍𝐒 – 𝐛𝐨𝐨𝐭𝐜𝐚𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞, 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢. Accentul va fi pus, la aceasta editie, pe Relatii – Psihosomatica – Autocunoastere. cestea se afla, de fapt, la baza echilibrului nostru si a sanatatii noastre emotionale si relationale.

CAND: 27-30 Iulie 2023

UNDE: BRAN

AVANS: 50%

EARLY BIRD: 15 Mai

LOCURILE SUNT IN CURS DE OCUPARE

Inscrieri: Mona Georgescu

lucia_mona_georgescu@yahoo.com, tel.0722501050

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗽𝗲 𝘀𝗶𝘁𝗲 𝗰𝗮 𝘀𝗮 𝗮𝗳𝗹𝗶 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶, 𝗰𝗮𝘁 𝘀𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶:

www.monageorgescu.ro/sens-14/

4 zile de vacanta frumoasa – și mai ales – utila la Bran, o vacanta de 5 stele.

𝐍𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐢:

 • Informatiile corecte, exercitiile si tehnicile validate pentru majoritatea situatiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent daca este singura sau are o relatie/familie
 • Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporala iti va aduce clarificarile si raspunsurile pe care le cauti)
 • Meditatiile active si statice cu ajutorul carora vei invata cum sa te conectezi cu tine, in timp ce ramai conectata cu realitatea
 • Lucrul cu amintirile timpurii si prelucrarea acestora a.i. sa nu-ti mai afecteze prezentul si viitorul
 • Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse si activarea celor pe care deja le ai, insa pe care crezi ca ti le-ai pierdut
 • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de relationare sanatoase care trebuie sa reflecte valorile si principiile de tip adult ale femeii evoluate
 • Lucrul cu mastile si subpersonalitatile care ne indreapta catre decizii si alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
 • Lucrul cu indicatorii abuzului si ai violentei domestice
 • Identificarea stilului personal de atasament si a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum sa faci imbunatatiri si schimbari, a.i. sa iti recapeti echilibrul, armonia si sa fii in control in toate relatiile tale
 • Pasii prin care iti transformi un vis intr-un obiectiv, cum atingi si cum dezvolti acest obiectiv – fie el personal sau profesional
 • Plus multe, multe alte informatii corecte si surprize – imposibil de enumerat aici si care te vor ajuta sa te transformi in femeia completa, sigura pe ea si pe deciziile sale!

𝐕𝐚𝐜𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐭𝐚: 4 𝐳𝐢𝐥𝐞 – 𝐚𝐝𝐢𝐜𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐚 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚, 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮 𝐥𝐚𝐜𝐭𝐨-𝐨𝐯𝐨-𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 (𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭, 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞), 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐞 (𝐬𝐚𝐮 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐥𝐞, 𝐨𝐩𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥).

Alatura-te grupei cu numarul 14 si ocupa-ti locul in vacanta – o vacanta cu SENS!

𝐓𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐮 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐬𝐚 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐭𝐮!

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *