Meniu Închide

Pot exista mai multe femei care opresc trauma?

pot-exista-mai-multe femei-care-sa-opreasca-trauma

𝐏𝐨𝐭 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚 – 𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚, 𝐬𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐚, 𝐢𝐧𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐜𝐢?

𝐑𝐚𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐃𝐀 – daca femeile inteleg ca trebuie sa se aleaga pe ele, 𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐬𝐚 𝐚𝐥𝐞a𝐠a 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚 𝐬𝐢 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 in relatiile lor. Pentru ca, da trauma si retraumatizarea in relatii reprezinta o alegere, odata ce ai constientizat raul care ti se intampla si, in loc sa pleci de acolo, ramai acolo sa il tolerezi, sa il maschezi, sa il cosmetizezi, sa nu vorbesti despre ce ti se intampla, sa nu cauti ajutor profesionist sau ajutorul prietenilor.

”𝐓𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚, 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚 𝐟𝐢𝐞 𝐨 𝐬𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐩𝐞 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚.” Este ceea ce spun nu doar eu, in diverse alte variante si in toate articolele mele, ci si psihoterapeutul Peter Levine – specializat pe trauma.
Pentru ca in ultimii ani foarte multe persoane au inceput sa constientizeze consecintele ireversibile ale traumei si felul in care aceasta afecteaza creierul si viata, la orice varsta, cuvantul 𝐭𝐫𝐚𝐮𝐦𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐜𝐮𝐯𝐚𝐧𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐨𝐧𝐮𝐧𝐭𝐚𝐭. 𝐔𝐧 𝐜𝐮𝐯𝐚𝐧𝐭 𝐩𝐞 𝐛𝐮𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫. 𝐔𝐧 𝐜𝐮𝐯𝐚𝐧𝐭 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐫 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢 𝐬𝐚 𝐢𝐭𝐢 𝐝𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐨𝐫𝐢 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐝 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐧𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐥𝐚 𝐞𝐥.
Singura modalitate de a preveni traumele si retraumatizarea in relatii este manifestarea cu fermitate a granitelor – uneori, acestea pot fi flexibile, alteori acestea trebuie sa fie rigide, fixe, imobile si sa nu lase nici cel mai mic loc de intoarcere si de interpretare.
Alta modalitate nu exista, orice altceva ai incerca este doar de suprafata si te mentine in trauma si re-traumatizare.

Solutia pe care o astepti, daca te afli in abuz, trauma si retraumatizare, se numeste 𝐒𝐄𝐍𝐒 – 𝐛𝐨𝐨𝐭𝐜𝐚𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞, 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢.

𝐄𝐝𝐢𝐭𝐢𝐚 𝐧𝐫. 𝟏𝟒 𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐨𝐜 𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐯𝐚𝐫𝐚, 𝐥𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐧 – 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟐𝟕-𝟑𝟎 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐞. 𝐓𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐮 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐬𝐢 𝐩𝐞 𝐭𝐢𝐧𝐞, 𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐫𝐬  ❤.

Link-ul cu detaliile de participare: https://bit.ly/PsihoeducatiePentruFemeiSENS

Afla de la link-ul de mai sus care sunt reducerile de care poti beneficia – poti veni impreuna cu prietenele tale, cu colegele tale de serviciu, cu mama ta, cu sora ta. Toate femeile din viata noastra sunt importante – nu stim, insa, daca nu vorbim intre noi cu sinceritate, ceea ce traiesc in relatiile lor celelalte femei din viata noastra.

Asa incat, daca nu stii ce sa faci in concediul de vara din acest an, daca nu ai cu cine sa mergi in concediu si iti doresti un concediu foarte special si altfel decat oricare dintre concediile de pana acum, hai si tu alaturi de noi la SENS. Nu mai astepta – SENS este si pentru tine. 

Fiecare femeie poarta cu sine propriile sale povesti – povesti triste, de cele mai multe ori: povesti despre invalidare, povesti despre umilinta, povesti despre neglijare, povesti despre abuz, povesti despre ignorare, povesti despre abandon, povesti despre respingere, povesti despre renuntare, povesti despre furie, povesti despre frica.

Pentru a vindeca, insa, suferinta si ranile pe care povestile triste ale trecutului le-au generat, fiecare femeie trebuie sa recunoasca – fata de propria sa persoana – ca are nevoie nu doar de vindecarea ranilor si traumelor pe care aceste povesti le-au lasat in mintea si in corpul sau, ci si sa invete cum sa opreasca retraumatizarile din viata sa.

SENS este pentru toate femeile – pentru ca impreuna este mai usor.

In cadrul procesului sau de vindecare, fiecare femeie are nevoie sa invete cum sa spuna stop retraumatizarii, pentru a nu mai adauga vietii sale capitole triste care pot abrava suferinta existenta si pot aduce un plus de durere psihica, stari depresive, tulburari emotionale, tulburari de alimentatie si alte tipuri de tulburari care contribuie la degradarea calitatii vietii si la slabirea puterii interioare feminine.

Pentru ca psihoeducatia previne si protejeaza femeile, vino la SENS pentru a afla cum sa fii bine cu tine – si-ti va fi bine pentru tot restul vietii tale!

Pentru cine este SENS? 

SENS este pentru toate femeile, insa in mod special este pentru femeile care: 

  • au inteles ca sanatatea mintala este prioritatea lor numarul unu si ca aceasta trebuie abordata prin abordarea directa a traumelor, cu mobilizare concreta pentru a opri retraumatizarile
  • au inteles ca au nevoie de informatii corecte in ceea ce priveste vindecarea si relatiile (indiferent de natura relatiilor)
  • au inteles cu adevarat ca trebuie sa se responsabilizeze pentru viata lor, isi doresc sa invete ce au de facut in aceasta directie si cum sa mentina schimbarile facute
  • au inteles ca o relatie poate fi dezechilibranta sau poate fi hranitoare si au realizat ca tine doar de ele sa sesizeze de la inceput dezechilibrele si ce au de facut atunci cand apar aceste dezechilibre
  • au inteles ca singuratatea aleasa in mod constient este un semn de sanatate emotionala
  • isi doresc sa invete cum sa depaseasca frica de singuratate
  • isi doresc sa isi redobandeasca pozitia corecta in toate relatiilor lor si sa stabileasca de acum incolo relatii de tip adult-adult, pastrandu-si intotdeauna pozitia corecta
  • isi doresc sa invete indicatorii stabilitatii emotionale si indicatorii tulburarilor si sa faca diferenta intre sanatate mintala si tulburare, pentru a evita relatiile cu parteneri toxici/abuzivi
  • isi doresc echilibru nu doar la nivel teoretic, ci sunt dispuse sa investeasca in ele pentru a invata si ce au de facut pentru acest echilibru
  • isi doresc sa invete cum sa fie bine cu ele si sa pastreze armonia in viata lor.

Daca si tu ai inteles ca sanatatea ta mintala este comoara ta cea mai de pret, daca si tu ai inteles ca frumusetea unei femei se construieste in jurul valorilor sale interioare, daca si tu ai realizat ca lipsa informatiilor complete si corecte iti afecteaza viata si echilibrul emotional si a dus la pierderea puterii tale interioare feminine, daca si tu ai inteles ca psihoeducatia le protejeaza pe femei impotriva abuzurilor si violentei domestice, daca si tu esti pregatita sa pornesti spre o viata cu adevarat echilibrata. 

Puterea interioara feminina – unde se afla si cum o regasim?

Puterea interioara feminina se gaseste in vulnerabilitatile cu care se confrunta femeia care s-a indepartat de sine.
Puterea interioara feminina se regaseste prin recuperarea – sau, in multe cazuri – invatarea gandirii sanatoase despre propria persoana.
Puterea interioara feminina se regaseste, se dobandeste doar in paralel cu vindecarea, invatand acele elemente de educatie relationala si de comunicare care au lipsit din educatia primita de acasa – o educatie incorecta sau incompleta de ale carei consecinte nu-i putem acuza toata viata pe parinti.
Daca ai inteles deja ca puterea interioara feminina nu are nicio legatura cu tolerarea abuzurilor, nu are legatura cu compromisul si cu compromiterea, nu are legatura cu sacrificiile unilaterale si nici cu adancirea in suferinta – atunci SENS este pentru tine. 

Da – îți pot confirma: SENS este perfect pentru tine!

🌿  Perfect pentru tine, cea singură sau cea care trăiește singurătatea în doi.
🌿  Perfect pentru tine, cea aflată într-o relație funcțională, disfuncțională, toxică sau abuzivă.
🌿  Perfect pentru tine, dacă ai copii sau dacă nu ai copii.
🌿  Perfect pentru tine, dacă ai relații conflictuale cu părinții tăi.
🌿  Perfect pentru tine, dacă ai relații conflictuale cu copilul tău/copiii tăi.
🌿  Perfect pentru tine, dacă atmosfera dintre tine și partenerul tău este una nesatisfăcătoare pentru tine.
🌿  Perfect pentru tine, dacă atmosfera dintre tine și colegii tai de serviciu sau dintre tine și șeful tău este una afectată de stres și conflicte mocnite sau repetate.
🌿  Perfect pentru tine, dacă ești freelancer și te lovești de neseriozitatea unora dintre clienții tăi, mai ales în ceea ce privește punctualitatea și obligațiile financiare pe care evită să și le onoreze față de tine – pentru că, nu-i așa, doar ești femeie, poți fi dusă de nas și clienții respectivi cred că afirmația „Clientul nostru – stăpânul nostru” este adevărată.
🌿  Perfect pentru tine, indiferent ce profesie ai.
🌿  Perfect pentru tine, indiferent în ce colț al țării sau al lumii locuiești.
🌿  Perfect pentru tine, indiferent ce vârstă ai.
🍃  Iar dacă iți dorești să îi ajuți pe cei dragi ție să se cunoască mai bine, să se ocupe de trecutul lor, să-și cunoască nevoile esențiale, să-și planifice prioritățile sau să învețe cum să-și stabilească și să-și atingă obiectivele, atunci – cu siguranță – SENS este perfect pentru tine!
SENS te ajută în mod concret – de aceea este perfect pentru tine!

De la editia din aceasta vara n𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐢:

• Informatiile corecte, exercitiile si tehnicile validate pentru majoritatea situatiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent daca este singura sau are o relatie/familie
• Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporala iti va aduce clarificarile si raspunsurile pe care le cauti)
• Meditatiile active si statice cu ajutorul carora vei invata cum sa te conectezi cu tine, in timp ce ramai conectata cu realitatea
• Lucrul cu amintirile timpurii si prelucrarea acestora a.i. sa nu-ti mai afecteze prezentul si viitorul
• Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse si activarea celor pe care deja le ai, insa pe care crezi ca ti le-ai pierdut
• Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de relationare sanatoase care trebuie sa reflecte valorile si principiile de tip adult ale femeii evoluate
• Lucrul cu mastile si subpersonalitatile care ne indreapta catre decizii si alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
• Lucrul cu indicatorii abuzului si ai violentei domestice
• Identificarea stilului personal de atasament si a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum sa faci imbunatatiri si schimbari, a.i. sa iti recapeti echilibrul, armonia si sa fii in control in toate relatiile tale
• Pasii prin care iti transformi un vis intr-un obiectiv, cum atingi si cum dezvolti acest obiectiv – fie el personal sau profesional
• Plus multe, multe alte informatii corecte si surprize – imposibil de enumerat aici si care te vor ajuta sa te transformi in femeia completa, sigura pe ea si pe deciziile sale!

𝐕𝐚𝐜𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐭𝐚: 𝟒 𝐳𝐢𝐥𝐞 – 𝐚𝐝𝐢𝐜𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐚 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚, 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮 𝐥𝐚𝐜𝐭𝐨-𝐨𝐯𝐨-𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 (𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭, 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞), 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐞 (𝐬𝐚𝐮 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐥𝐞, 𝐨𝐩𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥).

Alatura-te grupei cu numarul 14 si ocupa-ti locul in vacanta – o vacanta cu SENS!

Te astept cu mult drag alaturi de mine, in aceasta vara – daca nu vrei sa mai fii parte din modelul de femeie promovat de societate: femeia neputincioasa, femeia derutata, femeia naiva, femeia care se sacrifica, femeia care se inhama de una singura la jugul unei relatii de cuplu de o calitate indoielnica, femeia care indura, sufera, tace ”ca sa fie liniste”, tolereaza abuzul in loc sa fuga de acolo, preferand sa ascunda sub pres tot ce trebuie sa ajunga la gunoi.

De la SENS14 vei pleca cu perspective si tehnici care te vor scoate din situatii dificile si, de asemenea, iti vei insusi abilitatile concrete pe care ti le doresti si de care ai nevoie – tehnici si abilitati derivate din teoriile psihologice asupra personalitatii, comportamentului si comunicarii – pentru ca tu sa iti incepi in mod corect procesul de vindecare, sa iti redobandesti increderea in tine, sa iti cresti stima de sine si sa previi durerea, suferinta, anxietatea sau depresia.

𝐈𝐭𝐢 𝐬𝐩𝐮𝐧 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫-𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫: 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐬𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐥ul 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐞-victima. 𝐂𝐮 𝐳𝐚𝐦𝐛𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐛𝐮𝐳𝐞

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Pe foarte multe femei care constientizeaza nevoia urgenta de a invata sa isi arate granitele, mediul nu le sustine. Cei din jur incep sa le agreseze si mai rau: apar respingerea si critica din partea celor din jur, cand observa ca schimbarile tale sanatoase sunt chiar serioase si incep sa ii afecteze – in sensul ca nu mai fac ce vor cu tine si cu viata ta.

Femeile traumatizate si care, incep, totusi, sa lucreze cu profesionisti fie pe trauma, fie pe relatii, prezinta sanse foarte mari, la inceputul lucrului cu acestia, sa se întoarca în mediile asemanatoare cu cel care a produs suferinta, fiind puse să aleaga intre o situatie potential sanatoasa, dar in fapt neobisnuita, si una potential traumatizanta – pe care o cunosc, insa foarte bine.

Daca ai inceput deja sa faci schimbari sanatoase pentru tine, cel mai probabil a trebuit si inca trebuie sa faci fata respingerii dureroase pe care cei din jur ti-o ”servesc”. Daca ai, insa, o strategie bine inteleasa in legatura inclusiv cu reactiile celor din jur, nu te vei lasa impresionat si intimidat de santajul si de ironia lor – adica de agresivitatea lor pasiva la adresa ta. Agresivitatea lor – pasiva sau nu – la adresa ta te poate rupe din nou de emotiile tale si de corpul tau, care va incepe sa isi spuna povestea prin somatizari ce te vor ingrjijora. Poate ai trecut deja prin asa ceva – si merita sa intelegi ca nu trebuie sa mai ajungi acolo. Exista mai multi factori care te ajuta sa mentii schimbarile sanatoase pe care ai inceput sale faci – nu abandona, te rog. Nu iti mai face rau.

Daca nu te descurci, vino sa lucram impreuna – nu doar la SENS, ci si la cabinet (Bucuresti, sector 3) sau online. Este OK sa ceri ajutor – nu este o rusine ca ai trecut prin multe dificultati, nu este o rusine sa ceri ajutor. In fond, ceea ce ceri sunt informatii care sa iti fie cu adevarat folositoare, si o persoana care stie sa asculte povestea ta si a corpului tau.

Multi dintre oamenii care incep sa faca schimbari sanatoase, incep sa fie luati peste picior de cei din jurul lor, ajung si mai mult tinta ironiilor celor din jur care isi bat joc de felul in care oamenii respectivi fac schimbari sanatoase, de modul in care comunica si relationeaza, odata ce au inteles ca lipsa acestor informatii i-a mentinut in durere, deruta si declin.

Dragile si dragii mei, nu renuntati. Nu va lasati din nou traumatizati. Daca vreti sa evitati traumatizarea (sper eu ca va ajunge cea din trecut, inca neprocesata si neintegrata), atunci granitele si constientizarea faptului ca valorile si granitele nu se negociaza cu nimeni, reprezinta singura optiune pe care o aveti la indemana.

Nu va lasati din nou invadate granitele si nu vi le mai tot negociati, nu mai cedati teren – cu atat mai mult cu cat ati invatat conceptul de granita in toata complexitatea sa, fie alaturi de mine la cabinet sau la SENS, fie lucrand cu alti colegi de-ai mei foarte bine pregatiti pe subiectul atat de ”ofertant” al abuzului si al violentei conjugale si nu numai.

Corpul are deja multe amintiri traumatice neintegrate si nerezolvate, si este nevoie sa lucrati exact pe modalitatile de integrare si rezolvare a acestora – nu aveti nevoie sa adaugati alte traume. Nimeni nu are nevoie. Ar trebui sa fie interzis prin lege sa nu mai acceptam comportamente patologice care duc la traumatizarea noastra. Ar trebui sa fie prevazut prin lege sa invatam toti indicatorii abuzului si sa tinem cont de ei, sa raspundem legal daca nu tinem cont de ceea ce observam, daca ignoram si trecem cu vederea. Ar fi ceva – doar ca nu se poate.

Faptul ca din ce in ce mai multi oameni din jurul nostru arata in mod evident ca ”sufera” de o lipsa evidenta a celor sapte ani de acasa (ma rog, nu sufera ei – cei din jur sufera; ei doar se simt foarte bine asa), faptul ca nu doresc sa isi umple goluri educationale uriase si faptul ca au trecut prin traumele lor de care nu doresc sa se ocupe, nu ne obliga pe noi, cei care depunem eforturi sa ne mentinem curata viata emotionala, sa le toleram micile mizerii si abuzurile, sa le trecem cu vederea si sa ii lasam sa ne retraumatizeze si sa ne traga dupa ei in mlastina lor.

Spre binele tau cel mai inalt, nu uita: trauma are efect cumulativ. Iar cand esti in abuz si nu iei masuri, atunci permiti – zi de zi – ca micro-traume noi sau macro-traume noi sa vina in viata ta, peste cele vechi; creierul tau sufera, deci, permanent, modificari ireversibile: chiar gandirea ti se modifica, simtirea si comportamentul. Poti observa singur/a ca apar noutati care te sperie si te fac sa nu te mai recunosti: lipsa de atentie, lipsa de concentrare, oboseala nejustificata, tulburari de somn si de alimentatie, conduite centrate pe corp (bulimie, in multe cazuri, mai ales la adolesecenti); ti-ai pus viata pe pauza, parca astepti finalul – poate iei in calcul chiar suicidul; esti apatic, nu te mai implici cu placere in ceea ce iti placea sa faci, energia ta a fost consumata pe a rezista monstrilor cu doua picioruse din jurul tau, pe care te straduiesti sa ii multumesti – cine stie de cat timp? Daca ai si avut un astfel de parinte toxic, personalitatea ta a fost afectata inca din primele tale stadii de crestere si de dezvoltare psiho-emotionala.

Traumele au efect pe viata si nu dispar odata cu inaintarea in varsta

Cu riscul de a repeta: la mine ajung oamenii care trec prin cele de mai sus, la nivel personal si profesional, din cauza oamenilor care nu vor sa ajunga la mine sau la colegii mei.

Si, tot cu riscul de a repeta: pastreaza-ti cu mare grija granitele, indiferent in raport cu cine – de la parinti, prieteni, partener/a de viata, copil, colegi, sefi, clienti.

Sinele sanatos si sanatatea ta mintala au legatura cu felul in care iti pastrezi si iti arati aceste granite. Iubirea de sine, grija de sine, pretuirea de sine, respectul de sine, puterea interioara sunt o minciuna pe care ti-o tot spui si sunt inexistente daca tu nu inveti ce inseamna granitele – psihice, fizice, sexuale, economice, de timp, de spatiu, sociale si spirituale – si daca nu le integrezi cat mai vizibil in viata ta.

Relatiile toxice, abuzive, sunt relatii cu personalitati generic numite dificile. Mai exact, personalitati narcisice, antisociale, psihopate.
Cauta o persoana sanatoasa cu care sa formezi un cuplu.
Anomaliile celor care nu vor sa se ocupe de ei insisi au devenit normalitatea – la locul de munca sunt incurajate pentru ca obtin rezultate foarte bune, chiar cu riscul terorizarii angajatilor sau subalternilor care nu au nici cel mai mic motiv sa suporte asa ceva.

Chiar ieri am avut un dialog cu un angajat al unei corporatii, un om care trece prin asa ceva – jocuri de putere la locul de munca. Un loc de munca ”maret” si faimos, in care se profita de faptul ca angajatii nu cunosc elementele esentiale despre relatii, abuz si comunicare sanatoasa si, evident, un loc in care se profita de faptul ca oamenii nu stiu cum sa lucreze pe obiective profesionale individuale care le-ar permite sa paraseasca in secunda doi un astfel de loc.

Abuzul nu este normal nicaieri – nici in relatiile de familie, nici in cuplu, nici in relatiile de prieteni,e nici la locul de munca. Abuz inseamna trauma si re-traumatizare – este ceea ce vreau sa va ramana din aceasta postare. Macar aceasta idee – nu este deloc dificil de inteles, daca ai esti un om inteligent.

Tocmai de aceea, pentru ca monstruletii cu doua picioruse nu vor face schimbari, este important ca noi sa stim ce avem de facut: de la a spune NU in mod repetat, pana la a intoarce spatele DEFINITIV.

Se numeste ca ai invatat sa iti arati granitele, ca ai o gandire sanatoasa, adulta, ecologica. Si ca stii sa arati si granite rigide, in astfel de cazuri – cand e vorba despre granite, nu este loc de negociere. De ce? Pentru ca daca iti negociezi granitele, iti negociezi demnitatea.

Draga mea, dragul meu, opreste trauma. De ce tu? Este responsabilitatea ta? DA. Pentru ca cei din jur nu isi asuma vreodata aceasta responsabilitate. Cei din jur sunt bucurosi si jubileaza de fericire cand reusesc sa te controleze, sa te domine, sa te minta, sa te insele, sa te retraumatizeze si sa observe la tine deruta, confuzia, tacerea ta ”ca sa fie liniste” si celelalte simptome pe care incepi sa le ai, odata ajuns sub influenta lor.

Trauma si re-traumatizarea – poti sa le tii cat mai departe de tine, sa nu existe pe lista ta de optiuni, indiferent cu cate promisiuni de schimbare esti vrajit/a si cu ce limbaj dulce esti ademenit.

Nu este nimic rusinos in legatura cu tine, pentru ca nu stii astfel de informatii esentiale despre relatii, abuz si trauma – dar a nu invata astfel de informatii, a nu invata ce ai de facut pentru a opri si a preveni traumatizarea si re-traumatizarea, este ceva ce ar trebui sa stii ca te va mentine in abuz atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Este doar alegerea ta sa nu vrei sa afli despre interactiunea trecutului cu prezentul, a mintii cu corpul, si sa ramai acolo, in tot felul de abuzuri ce vin la pachet cu micro-traume sau cu macro-traume in viata personala, in cea profesionala, sau in relatiile de ”prietenie”.

🍀  SENS – by Mona Georgescu este ocazia să te întâlnești tu cu tine în mod autentic, programul (30% teoretic, 70% practic) fiind creat astfel încât tu să îți poți înțelege și prelucra trecutul prin metodele pe care le vei învăța aici, iar schimbările care îți dorești să apară vor putea fi făcute progresiv și în mod natural, începând din prima zi.
🍀  SENS – de paisprezece ani consecutiv, susține femeile in a-si redobândi gândirea rațională, gândirea sănătoasă și, prin urmare, sănătatea psihologică – prin a avea emoții sănătoase, care nu te destabilizează
🍀  SENS – educație relațională și dezvoltare personală corectă, modernă, flexibilă si de calitate foarte înaltă pentru fiecare femeie
🍀  SENS – tehnici, instrumente, metode prin care vei învăța să te ajuți singură – la baza fiecărei tehnici, a fiecărui instrument și a fiecărei metode stând argumente validate științific; toate te vor ajuta să integrezi cu ușurință în viața ta tot ceea ce înveți aici, a.i. tot ceea ce pare nou va deveni reflex și va înlocui vechile tipare disfuncționale care te-au dus în direcții greșite
🍀  SENS – de paisprezece ani consecutiv, cel mai complex program de educație relațională și dezvoltare personală pentru femei
🍀  Participând la ediția din această vară și concentrându-te 100% pe ceea discuțiile, activitățile și informațiile prezentate în sală, vei primi din partea mea toate instrumentele, metodele și strategiile cu care vei putea să îți alcătuiești singură „trusa” de prim-ajutor relațional, emoțional și psihologic – astfel încât să iți recuperezi încrederea în tine și să o păstrezi, să dezvolți abilitați de comunicare care să te ajute să exprimi tot ceea ce ai nevoie să exprimi, să iți păstrezi poziția corectă în toate relațiile tale importante și să fii bine cu tine.
🌱 Grupul îți asigură suport, validare și înțelegere
🌱 În cadrul grupurilor mele îți poți dezvolta abilități sociale – comunicarea și relaționarea fiind abilitățile de care ai nevoie în toate relațiile tale problematice
🌱 Grupul îți generează propria înțelegere trezește propriul proces de conștientizare, de vindecare, de explorare și de reașezare într-o structură mai sigură și mai stabilă pe care vei începe să o țeși tu însăți, chiar din prima zi la SENS
🌱 După SENS, rămâi nu doar cu informații prețioase și cu amintiri minunate, dar rămâi cu prietenii valoroase – așa cum ai nevoie 💗
SENS – atuul tău din această vară!
Înscrie-te din timp pentru a te asigura că îți rezervi locul și vino alături de mine pentru 4 zile ale căror beneficii vor rămâne cu tine pentru totdeauna în viața ta!
Pentru că cine ești tu contează – dar trebuie să înveți cum să arăți celor din jurul tău acest lucru… te aștept cu mult drag pe 27 Iulie la SENS pentru că avem atât de multe lucruri frumoase, noi, interesante și utile de făcut împreună timp de 4 zile!

Alege-te pe tine, in loc sa mai alegi trauma si re-traumatizarea – ai acest curaj?

Mona
Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *