Meniu Închide

Plecarea nu este nici renunțare, nici abandon

plecarea

Plecarea nu este nici renunțare, nici abandon – așa cum o înțelegem, în mod greșit, învinovățindu-ne și stagnând în relații care dor, în loc să plecăm.

Întrucât în această săptămână am discutat foarte mult la consultații și la workshop-uri pe tema plecării din nenumărate relații și situații și am clarificat foarte multe aspecte psihologice ce țin de plecare, m-am gândit să las și aici rândurile următoarele – sper să te ajute și pe tine, cel care le citești. Nu îmi aparțin, de data aceasta – ci aparțin autoarei Rania Naim. Reprezintă și crezul meu, de aceea vi-l transmit și sub această formă, pus în cuvânt de o altă persoană:

”Ai voie să lași în urmă orice poveste în care nu te mai regăsești.
Ai voie să lași în urmă orice poveste în care nu te mai iubești chiar pe tine.
Ai voie să părăsești un oraș care ți-a stins lumina, în loc să te facă să strălucești mai puternic.
Ai voie să îți faci toate bagajele și să o iei de la capăt în altă parte și ai voie să îți redefinești sensul vieții.
Ai voie să renunți la slujba pe care o urăști, chiar dacă lumea îți spune să nu o faci și ai voie să cauți ceva care te face să aștepți cu nerăbdare ziua de mâine și restul vieții tale.
Ai voie să părăsești persoana iubită dacă te tratează prost, ai voie să te pui pe primul loc dacă ramai acolo și ai voie să pleci când ai încercat iar și iar, dar nimic nu s-a schimbat.
Aveți voie să lăsați prietenii toxici să plece, aveți voie să vă înconjurați de dragoste și de oameni care vă încurajează și vă hrănesc.
Ai voie să alegi tipul de energie de care ai nevoie în viața ta.
Ai voie să te ierți pentru cele mai mari și mai mici greșeli ale tale și ai voie să fii amabil cu tine însuți, ai voie să te uiți în oglindă și să-ți placă de fapt persoana pe care o vezi.
Aveți voie să vă eliberați de propriile așteptări.
Uneori privim plecarea ca pe un lucru rău sau o asociem cu renunțarea sau abandonul, dar uneori plecarea este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.
Plecarea vă permite să schimbați direcțiile, să o luați de la capăt, să vă redescoperiți pe voi înșivă și lumea.
Plecarea te scutește uneori de a rămâne blocat în locul nepotrivit cu oamenii nepotriviți.
Plecarea deschide o nouă ușă pentru schimbare, creștere, oportunități și răscumpărare.
Întotdeauna ai de ales să pleci până când găsești locul unde îți este locul și ce te face fericit.
Ți se permite chiar să te lași în urmă și să te reinventezi.”

Cum spuneam, reprezintă și crezul meu – toate plecările mele au devenit ușoare, odată ce am înțeles că trebuie să închid anumite uși. Odată ce și tu vei înțelege că acesta este lucrul cel mai sănătos pe care trebuie să îl faci pentru tine, vei putea și tu să pleci cu ușurință.

Sunt foarte des întrebată decătre clienții și cursanții cabinetului dacă pun în practică plecarea – sau dacă rămân pentru a salva aparențele.

Nu există nimic de salvat. Aparențele favorizează în continuare abuzurile, pentru că a salva aparențele înseamnă a ascunde gunoiul sub preș. Iar așa ceva ar trebui să ni se interzică prin lege, în opinia mea. Este interzis să suferi și este interzis să salvezi aparențele – dacă aș putea, aș da o lege cu acest text.

Chiar de curând am plecat definitiv dintr-o relație toxică ce se dorea a fi de prietenie – odată ce am observat ce înseamnă și cum se manifestă pentru acea persoană a fi prietenă, nu am putut numi niciodată acea persoană prietenă. Psihopații, narcisicii, toxicii, abuzatorii, nu pot crea legături de prietenie – am fost foarte atentă, de la început, am observat toate trucurile sale, am încercat să o opresc din a-mi face cadouri foarte costisitoare și nepotrivite cu natura relației, odată ce am verificat de multe ori ce trebuia să verific și am pus în practică decizia de a pleca, am generat la cote și mai intense, în persoana respectivă, renumita furie narcisică atunci când am închis definitiv ușa. Știu, va scoate mult timp de acum încolo multe flacări: denigrarea devalorizarea sunt armele prin care psihopatii, narcisicii, toxicii, abuzatorii se razbuna pe cei care nu le fac jocurile. Stiu ca va arunca cu mult noroi – pentru că, oricâte calități ar mima că au, psihopații nu se pot dezice: ei sunt exact ceea ce sunt. Dar odată ce înțelegi că plecările de acest gen presupun strategia NO CONTACT,  închizi ușa foarte lejer și foarte rapid – pentru ultima data. Și mai ales când nu ai aceeași orientare sexuală iar persoana este hartuitoare inclusiv din punct de vedere sexual, este cazul să închizi ușa – pentru că furia unei lesbiene sau a unei bisexuale ce are deja o tulburare de personalitate ce se activează atunci cand nu îi răspunzi cum dorește, devine foarte periculoasă – indiferent cât de înțelegător și tolerant ai fi față de astfel de diferențe în ceea ce privește orientarea sexuală. Cât de periculoasă este o astfel de persoană? Având în vedere impulsurile necontrolate,

nenumăratele jocuri psihologice în care înrolează cu ușurință foarte mulți oameni naivi în ale relațiilor și în ale comunicării, gândirea neadecvată în primul rând despre propria persoană, felul arogant în care se raportează la alții și la viață și faptul că deține o armă pe care o poartă cu ea mai tot timpul – inclusiv la mall-uri și inclusiv la SENS a avut această armă cu ea fără să știu la acel moment – vă dați seama că pericolul este foarte mare. Ne-a pus în pericol viața, tuturor. A reușit să păcălească mai multe cursante care au admirat-o pentru grandomanie, aroganță, sarcasm, tupeu, ironii – acestea fiind interpretate în mod total naiv și eronat drept curaj. Nu, nu este curaj de om maturizat psihic. Sunt atractive si seductive, dar sunt simptome ce fac parte din tablourile unor tulburări de personalitate.

O persoană care cu buna știință încalcă regimul armelor și munițiilor nu este o persoană maturizată psihic și este deja foarte periculoasă pentru cei din jur – fie ca acestia ii cunosc sau nu acest obicei. Nu trebuie să fim complici la așa ceva – deși este posibil să fim, fără să știm. Fără să știm, ne expunem unei persoane bolnave dar functionale social si la locul de munca, și îi expunem și pe alții. Deci, a închide o astfel de ușă este ceea ce trebuie să se întâmple.

Există multe plecări la care te gândești, dar nu ai curajul de a închide uși?

Te aștept cu drag la cabinet – îți sunt alături și online, bineînțeles, dacă nu te afli în București sau nu locuiești în țară. Nu uita că beneficiezi de o reducere de 10% la prima consultație sau la primul abonament.

Pe curând!

Informatii pentru programări:
lucia_mona_georgescu@yahoo.com
0722.501050

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *