Meniu Închide

Partenerul tău nu este ”încă un copil de care să ai grijă”

iubirea-este-posibila

Partenerul tău nu este ”încă un copil de care să ai grijă” – cu toate acestea, foarte multe femei cu care lucrez sau am lucrat de-a lungul timpului ajung în situația de a avea încă un copil de care au grija: partenerul de cuplu. La începutul relației, nu bănuiau că vor ajunge vreodată în acest stadiu. La începutul relației, acești parteneri s-au prezentat drept ceea ce nu aveau cum să fie: bărbați responsabili în relațiile lor, bărbați capabili de a dezvolta o relație, bărbați cu o capacitate evidentă de a comunica sănătos și de a face față conflictelor inerente oricarei relatii.

Pe măsură ce relațiile de cuplu progresează – și pe măsură ce trece timpul, din păcate, în mare viteză – cele mai multe femei aflate în astfel de relații sunt epuizate, sunt consumate psihic, sunt în depresie, nefericite, nemulțumite și pline de agresivitate pasivă ce s-a adunat, poate, în 20-30-40 ani de relație.

Sunt femei capabile, cu multe realizări profesionale, sunt femei medici, avocați, psihologi, ingineri, economiști, profesori. Sunt femei foarte inteligente, foarte generoase și demne de încredere.

Cu toate acestea, nefericirea, lipsa de satisfacție, durerea psihică și abuzul se strecoară în viața oricui – veți vedea, totuși, că doar în viața acelor femei care au o caracteristică comună. Motivul pentru care acest lucru este posibil se numește negare: negarea realității care se vede zi de zi, clipă de clipă.

Foarte puține femei din această categorie majoritară, decid că este momentul să pună stop și că este momentul să solicite ajutor profesionist pentru a înțelege ce se întâmplă, cum au ajuns în acest punct și ce trebuie să schimbe. Sunt fericită că pot să le fiu alături, așa cum au nevoie.

„În loc să crezi că bărbatul tău este ‘încă un copil de care să ai grijă’, așa cum multe femei spun despre soții lor, întreabă-te de ce ți-ai structurat viața în așa fel încât să ajungi să ai grijă de cineva care poate avea grijă de el însuși. Tocmai pentru că nu mai este un copil, nu-l scutești de mânia, frustrarea, cicaleala, agasarea și controlul tău.

Dacă nu vrei să joace rolul unui băiețel, nu juca tu rolul mamei.”

(Alon Gratch, psiholog clinician)

Poate te-ai regăsit în aceste cuvinte. Poate te întrebi cum ai ajuns să joci rolul mamei partenerului tău. Poate te simți copleșită, frustrata și furioasă – cine știe de câți ani!

Nu ești singura femeie care a intrat în acest rol pe pilot automat și care a observat cât de tare s-au complicat lucrurile, din această cauză banală.

Fără să le constrângă nimeni, foarte multe femei continuă o luptă inutilă, obositoare și consumatoare de resurse, pe care singure o deschid: joacă rolul de mamă, de salvatoare, de educatoare a cuiva cu care nu pentru asta au intrat în relație.

Câtă energie pierdută, cât timp prețios pierdut! Echilibru emoțional afectat și câtă sănătate pusă în joc! Demnitate anulată pentru a întreține falsul și artificialul.

Așa începe dezastrul multor femei care fac o confuzie totală între roluri. Între cel de parteneră și cel de îngrijitor al unui adult.

Femeile confundă rolul de parteneră cu cel de mama a unui adult care poate nici nu pretinde să fie maternat și care arată cât se poate de clar: nu dorește să se responsabilizeze in ceea ce priveste rolul sau de partener. Nici în plan afectiv, nici financiar, nici sexual. Caz în care, tu ajungi să cerșești atenție, timp de calitate, validare. Tu ai o problemă cu asta – partenerul nu are. Pentru că el nu e în relație. El mimează că ar fi în relație – iar totul se bazează pe ce îți spui tu în mintea ta, în loc să te oprești.

Acest mic „amănunt” nu este luat în calcul de cele mai multe femei: partenerul nu e în relație – acesta este punctul în care începe munca lor de convingere și de schimbare a celuilalt care arată clar că nu vrea o relație.

Faptul că el nu pleacă de acolo, nu înseamnă că vrea o relație. Inseamnă doar că tu nu trebuie să rămâi.

Pentru că aveți două stiluri de atașament nesănătoase, pentru că nu aveți abilități de comunicare adulte, pentru că fiecare intra în relații din motive greșite… lucrurile vor degenera. Nu are cum să fie altfel.

Pentru femei, a forma un cuplu nefiind pregătite pentru relații, neavând un stil de atașament securizant lucrat serios înainte de a forma o relație și neavând abilități de comunicare absolut necesare duce, în ultimii ani, la dezastre psihologice și financiare din ce în ce mai mari.

Nu doar trauma, ci și lipsa informațiilor elementare în legatura cu relatiile de cuplu/familie si cu relațiile, în general, are consecințe de nedorit in viața oricărei femei.

Tocmai ca tu să nu mai ai confuzii în ceea ce privește rolul tău în relația de cuplu, tocmai ca trauma să nu mai reverbereze în viața ta, am creat, în urmă cu 14 ani, SENS – cel mai complex program de psihologie, educație relaționala și dezvoltare personala pentru femei.

Anul acesta, SENS are loc în luna Iulie, între 27-30 Iulie. La Bran, pentru a treia oară! Un loc de vis, în inima Transilvaniei: Transylvanian Inn.

EARLY BOOKING: 15 MAI (a mai rămas mai puțin de o lună pentru a beneficia și tu de prima categorie de preț redus, dar te poți înscrie și după această dată – însă la un alt preț).

Sub formă de tabără pentru femei și având o durată de patru zile, SENS este experiențial și transformator: de la Comunicare din perspectiva teoriilor psihologice ale comunicării, Psihologie, Neurostiinte, NLP, Psihosomatica, Psihosexologie, Psihanaliză până la Art-terapie, Meditații in mișcare și multe alte abordări asupra problematicii cu care se confruntă sufletul și psihicul feminin – am sintetizat cu mare grija absolut toate informațiile validate și corecte pe care le-am dobândit de-a lungul a mai mult de 15 ani de studii și specializari in diferite orientări psihoterapeutice.

Am alcătuit o metodă unică – SENS – pe care ți-o pun la dispoziție dacă lucrăm unu la unu sau dacă lucram împreună in cadrul acestui bootcamp de 4 zile.

Apasă pe acest link pentru a afla cum să te înscrii in cel mai important proiect din viața ta:

SENS – BOOTCAMP ANUAL PENTRU FEMEI, 27-30 Iulie – Bran

SENS: RELAȚII – PSIHOSOMATICĂ – AUTOCUNOAȘTERE

4 zile in care vei obține informații pe care le-ai putea obține in minim 2 ani de lucru cu mine, în cabinet, cu frecvența obișnuită de o consultație pe săptămână – și cu costuri mai mari față de costul taberei.

SENS: creat pentru tine

În urma acestor 4 zile vei putea aduce în viața ta multă cunoaștere și multă înțelegere de un alt nivel. Vei putea înțelege care sunt schimbările de care ai nevoie și vei face aceste schimbări într-o manieră complet structurată, organizată, validată științific, o manieră fără derută și fără confuzie – pentru că vei avea deja din sala, direct de la mine, toate informațiile și „ingredientele” necesare pentru construcția acestei structuri pe care te vei baza toată viața, în orice context delicat: personal, de cuplu/familie, in relatia cu copilul/copiii, la locul de muncă, in relațiile de prietenie sau în cele profesionale – cu clienții tăi, etc.

Și vei putea transmite mai departe – mai ales copiilor tăi – toată această transformare a ta, astfel încât ei să nu mai repete lucruri și situații dificile așa cum ți s-a întâmplat tie.

Toate informațiile pe care le vei primi din partea mea sunt informații de care are nevoie orice femeie pentru a-și construi „trusa de prim-ajutor” emoțional, mental, cognitiv și relațional necesar refacerii puterii sale interioare și pentru a fi bine cu sine – indiferent de vârstă, de ocupație, de orientarea politică sau religioasa, indiferent de nivelul său de educație și indiferent dacă este singură sau dacă are o relație, indiferent dacă are copii sau dacă nu își dorește copii.

Înscrie-te din timp pentru a beneficia de primele doua categorii de discount!

EARLY BOOKING: 15 MAI

~

LAZY BOOKING: 15 IUNIE

Bineînțeles, poți participa împreună cu o prietenă _sau mai multe – despre care știi că ar putea avea nevoie de acest minunat program creat doar pentru femeile care își doresc cu adevărat să facă schimbări în viața lor cu ajutorul comunicării, al psihologiei, al educației relaționale și al dezvoltării personale.

TESTIMONIAL:

”În acest an am pornit în tabără foarte diferit de anul trecut. Am avut un scop și o scurtă listă de obiective. SENS8 m-a ajutat să-mi recâștig o buna parte din mine și încrederea de sine, din acest motiv am dorit și am fost convinsă că și SENS9 îmi poate aduce beneficii și că o să mă întorc din tabără cu instrumente noi care să mă ajute în continuare să mă descopăr și să aflu cine sunt cu adevărat. Cu toate că am fost și anul trecut, nu mă așteptam să fie la fel. De ce? Fiindcă așa este Mona. Și cu adevărat a fost diferit. În primele 2 zile am descoperit lucruri pozitive, negative și lipsuri în interiorul meu în același timp. În a 3-a zi s-a instalat o stare tulburătoare în care am identificat Frică, Furie, Ură, Dispreț și Scârbă. Nu a fost ușor să înțeleg ce se petrece, însă nici nu am vrut în acel moment – dar am acceptat și le-am identificat ca teritoriu de lucru și să le găsesc sens. Am mai învățat că oamenii sunt cât se poate de duplicitari – și indicatorii duplicității. Am avut posibilitatea să urmăresc din aproape jocuri psihologice, astfel să înțeleg mai bine și să le pot evita. Am ajuns să recunosc că progresele mele reprezintă un act de curaj și de putere, de care am nevoie în continuare ca să pot să-mi bifez și în acest an lista de obiective. Am avut posibilitatea să învăț și să dau dovadă de solidaritate, și că a-mi exprima opinia nu este o greșeală – mai mult, este o obligație față de mine și față de cei din jurul meu. Am descoperit că totul depinde de mine. Am învățat și în acest an despre așteptări realiste și așteptări nerealiste – mie personal această descoperire mi-a ușurat foarte mult viața. Am învățat că lucrurile nu se întâmplă de la sine și că nu trebuie să aștept să le facă alții în locul meu, totul depinde de mine și poziția mea corectă. Știu că nu este ușor – nu a fost, nu va fi nici în continuare – însă sunt convinsă că se poate și vreau. Ar mai fi multe de enumerat. Vreau să mai scriu despre seara cu tort – am îmbrăcat rochițele, m-am simțit foarte bine și am râs cu poftă – va rămâne de neuitat. Despre Mona o să scriu doar atât, trebuie s-o cunoști personal că s-o cunoști! Se ține de cuvânt și îți oferă ceea ce a promis. Mulțumesc pentru aceasta călătorie deloc ușoară – nu foarte plăcută pentru mine – însă foarte benefică, mai ales pe termen lung.”

Participând la ediția din acest an a bootcampului SENS, și tu poți ajunge in posesia tuturor informațiilor de care ai nevoie. Chiar dacă, la fel ca participanta care mi-a lăsat acest testimonial, poți întâmpina și dificultăți – dar voi fi acolo pentru a te ajuta să le conții, pentru a putea să faci schimbările de care ai nevoie. 🙂

Metoda mea merge țintit la originea problemelor cu care te confrunți, așa încât nu va fi greu să înțelegi harta pe care te afli și cum să o interpretezi,nu va fi greu să aduci însănătoșirea in viața ta și, ceea ce este și mai important: nu va fi greu să păstrezi această sănătate, odată refăcută.

Sună nu doar bine, ci și adevărat – dacă tu ești cu adevărat dornică să refaci drumul spre tine. Au făcut-o deja toți oamenii cu care am lucrat timp de 18 ani in cabinet, online, la workshop-uri corporate sau open și, de 14 ani, la fiecare ediție SENS.

Te aștept cu mult drag – după cum vezi, putem reface drumul spre tine!

Până atunci, pune stop ideii de mai face pe mama partenerului de cuplu. Dacă e un Puișor, ar trebui să te întrebi de ce nu a crescut până acum și de ce vrei tu să îl crești – deși nu mai poartă pampers și poartă, la încălțăminte, mult peste 40 🙂

 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *