Meniu Închide

Iubirea nu poate coexista împreună cu abuzul psihologic, fizic și sexual

Iubirea nu poate coexista împreună cu abuzul psihologic, fizic și sexual – știu că experiențele tale din copilărie te-au derutat, dacă ai crescut într-o familie în care existau bătăi, jigniri și apoi împăcări după care conflictele se reluau cu o frecvență și periodicitate care te-au fragilizat și care ți-au afectat gândirea sănătoasă pe care o aveai la începutul vieții. Majoritatea dintre noi am crescut în astfel de familii – cu mame care nu au știut sa spuna NU si care au tolerat abuzul, expunandu-ne si pe noi abuzurilor.

Esti un fost copil derutat si a venit momentul sa intelegi ca iubirea nu poate coexista impreuna cu nicio forma de abuz. Nici macar in ceea ce-l priveste pe copilul tau, daca tu esti un parinte agresiv si abuziv sau daca-i gasesti scuze partenerului tau pentru ca este agresiv cu copilul – vrei sa cresti un copil derutat? Un viitor adult care nu stie ca iubirea nu poate coexista impreuna cu abuzul? Cred ca nu iti doresti asa ceva, tie ti-a fost de ajuns.

Așa încât repetă după mine: NU ÎNSEAMNĂ NU.

Repetă după mine și asta: toleranță zero față de orice mic, banal și aparent nesemnificativ comportament neadecvat.

Acum repetă după mine asta: toleranță zero față de abuz.

Iar acum repetă după mine asta: NU înseamnă NU – în ceea ce privește corpul tău, banii tăi, cardul tău de salariu, relațiile cu familia ta, cu prietenii tai, educația ta, timpul tău liber, prioritățile tale, ce mănânci, cât dormi, etc.

Recitește pe rand fiecare din aceste afirmatii. Pe acestea chiar ți le poți scrie pe oglinda, cu ruj. Le poți print și le iei cu tine, în geanta. Le citești de 30 de ori pe zi,pana le-ai integrat în mintea ta și apoi în viața ta de zi cu zi.

Mai repetă o dată toate aceste afirmatii. Și încă o dată. Și încă o dată – până când vei integra aceste afirmatii cât se poate de profund în mintea ta și în tot corpul tău, a.i. să recunoști orice forma de abuz, să reacționezi prompt, să o refuzi exact când apare și să nu mai rămâi nici măcar pentru o singură clipă lângă o persoană abuzivă.

E simplu. Foarte simplu.

Când relația ta se bazează pe acceptarea abuzului, este cazul să cauți ajutor psihologic – pentru a înțelege cauzele psihologice care te determină să accepți astfel de comportamente și pentru a învăța reacțiile sănătoase pe care trebuie să le ai.

Ca să ai toleranță zero fata de orice forma de abuz, mai întâi trebuie să fii dispus/ă să iti însușești informații despre comportamentele ce fac parte din categoria numită abuz. Apoi, trebuie sa soliciti ajutor psihologic specializat pentru a-ti intelege alegerea de a suferi si de a te lasa tratata si folosita ca obiect. Tot la psiholog vei obtine sprijin care iti va permite sa iti reevaluezi valorile personale – ai cumva abuzul pe lista de valori? Daca nu, de ce stai in relatii abuzive?

Și, ca să te ajut sa intelegi ce ti se intampla, ți-am pregătit demult tot ce trebuie să știi – gasesti toate articolele pe aceasta tema, in arhiva site-ului.

Cu drag,
Mona  Georgescu

Consilier NLP integrativ
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *