Meniu Închide

Inspirație pentru schimbare – indiferent în ce plan al vieții îți propui să faci schimbări

Inspirație pentru schimbare

Inspirație pentru schimbare

”Vreau să fac schimbări, dar nu știu cum să încep” – primesc foarte multe mesaje din partea cititorilor care și-au propus să facă anumite schimbări importante în viața lor, însă nu stiu cum să înceapă.

De asemenea, foarte multi dintre clienții cu care încep să lucrez la cabinet îmi spun că au încercat să facă multe schimbări, de-a lungul timpului si ca undeva, pe drum, au renunțat: fie entuziasmul a dispărut, fie interesele și energia lor s-au mutat în altă direcție, fie au revenit la comoditatea cu care erau obișnuiți – chiar daca viața lor era caracterizată de dezechilibru pe mai multe planuri: sănătate, cuplu, familie, finanțe, viață personală, viață socială, etc. Așa se întâmplă, in general, atunci când încerci să faci schimbări de unul singur, fară să ai un sprijin care să vină în viața ta cu informații relevante și cu strategii eficiente pentru schimbările tale.

Evident, pe drumul schimbărilor și în funcție de natura acestora, poate să apară frica, poate să apară incertitudinea, poate să apară multă nesiguranță.

Dar vestea bună este că lucrurile pot să fie și altfel – cu totul altfel – dacă alegi să ai un sprijin profesionist pe acest drum al schimbărilor pe care ți le-ai propus să le faci.

Pentru că nu pot să ofer aici tot ce pot oferi în timpul consultatiilor, m-am gândit să iti aduc doar puțină inspirație pentru schimbare și să clarific in acest articol câteva noțiuni esențiale despre schimbare, tocmai pentru a ajuta mai mulți oameni să vadă că schimbarea se face pe etape și într-un mod bine gândit și bine structurat.

Nu poți obține rezultate doar dacă tu doar devorezi cursuri, podcasturi și cărți pe pâine.

Poți obține rezultatele pe care ți le dorești doar când înțelegi care sunt ”lanțurile” și ”frânele” care te opresc din a merge mai departe.

Și – poate cu asta ar fi trebuit să încep: succesul tău constă – mai ales – în a avea curajul să ceri ajutorul unui ”translator” al emoțiilor, al gândirii și al comportamentelor – un specialist: fie el coach, consilier, psihoterapeut.

Schimbarea are legătură cu mai mulți factori

Indiferent care este schimbarea pe care îți propui să o faci – să înveți să spui NU și să înveți să comunici în mod adult, să nu mai fii pasiv-agresiv, să renunți la țigări, să îți construieșți niște obiceiuri alimentare sau sportive sănătoase, să ieși dintr-o relație disfuncțională sau abuzivă, să te înscrii la o facultate, să schimbi locul de muncă, etc. – schimbarea are legătură cu mai mulți factori:

  • modul în care te informezi pentru schimbarea pe care doreșți să o faci – știi să cauți informații corecte, știi să cauți specialișți care să te ajute?
  • rezistența ta față de schimbare – de aceea se și spune că nu terapia durează mult, ci rezistența clientului durează mult
  • dacă ai realizat că ai nevoie de susținere profesionistă din partea unei persoane specializate care te poate ghida exact așa cum ai nevoie, sau preferi să te chinui singur cu ceea ce ți-ai propus să schimbi
  • contextul tău de viață: ești o persoană singură, te afli într-o relație, ai copii, etc. – cât timp, efort si bani poți aloca pentru rezultatele pe care ți le doreșți, daca te susțin cei din jur sau nu daca nu te sustin sa faci schimbari, etc.
  • dacă ții cont de recomandările primite din partea specialistului cu care lucrezi – sau nu pui nimic în practică din ceea ce lucrezi în cabinet, iți găsești scuzele clasice: ”teoria că teoria, practica ne omoară”, ”astea sunt doar teorii, nu se potrivesc cu realitatea”, etc.
  • dacă ai o relație foarte bună cu specialistul cu care lucrezi – urmează să explic mai jos la ce mă refer.

Ca orice relație pe care o ai, și relația cu specialistul cu care lucrezi presupune implicarea ta – nu doar a sa

La această relație profesională trebuie să contribuiți amândoi: tu, în primul rând, prin respectarea condițiilor de lucru ale specialistului cu care lucrezi; iar acesta cu informațiile, conținerea și susținerea pentru care tu l-ai căutat. Relația voastră nu este una de mamă / tată – copil și nici una de prietenie, deși este cea mai apropiată legătură pe care o poți avea cu cineva pe parcursul vieții.

Prin urmare, fiecare dintre voi doi, de la capătul sau de relație, imprimă o anumită calitate a relației care ție iți va permite să faci schimbări – sau nu iți va permite, dacă tu nu ții cont în primul rând de cadrul contractual al colaborării voastre și te aștepți că profesionistul cu care lucrezi să nu deschidă subiectele legate de comportamentul tău față de el și de condițiile sale de lucru.

Totul se analizează cu atenție

În consilierea de dezvoltare personală, de educație relațională, in coaching și în psihoterapie, totul se analizează cu atenție – profesionistul ales trebuie să cunoască toate subtilitățile unei relații profesionale și să își ajute clientul să devină conștient de propriile sale comportamente care îi sabotează nu doar relațiile din afara cabinetului, dar îi sabotează și relația cu profesionistul respectiv și, implicit, rezultatele demersului său de schimbare.

O legătură solidă între tine și specialistul cu care lucrezi presupune și acest tip de analiză a unor situații generate de tine, mai ales dacă se repetă (întârzieri, nerespectarea programărilor, nerespectarea achitării onorariilor, etc.) și care pot periclita relația voastră – atât la nivel uman, cât și la nivel profesional.

Profesionistul cu care lucrezi trebuie să fie capabil să observe și să analizeze împreună cu tine astfel de aspecte – în caz contrar, fie nu este bine pregătit, fie tace ”ca să fie liniște”și să nu te piardă de client (caz în care te lasă să fii un abuzator și ai făcut din acesta victima, ceea ce nu te ajută deloc în procesul tău de schimbare, indiferent ce iți propui să schimbi).

Cadrul profesional în baza căruia se desfășoară consultațiile reprezintă modelul de relație sănătoasă, normală, hrănitoare, pe fondul căreia tu vei putea face schimbari minunate si te vei putea vindeca, prin intermediul informațiilor corecte și relevante pentru tine – te încurajez să dai mai departe acest model, preluat din relația noastră, dacă vom lucra împreună. Lumea este în dezechilibru pentru că oamenii au relativizat normalitatea și, astfel, s-au adâncit pe spirala suferinței. Hai să fim noi un model sănătos de relaționare – este ceea ce eu și clienții mei dăm mai departe, cu bucurie!

Inspirație pentru schimbare – modelul etapelor schimbării

Iată mai jos modelul etapelor schimbării, de care ar trebui să se tină cont în toate cabinetele de consiliere pentru relații, pentru dezvoltare personală, de coaching și în cabinetele de psihoterapie.

Așa cum observi, există șase stadii/etape – fiecare are anumite caracteristici.

Dacă te gândeșți la schimbările pe care le-ai făcut, de-a lungul timpului, identifici aceste etape și în experiența ta?

Iar dacă iți doreșți să ajungi la rezultate frumoase – personale sau profesionale – în ceea ce privește schimbările pe care vrei să le faci și simți că ai nevoie de susținere specializată, te aștept și pe tine cu mult drag la cabinet – evident, putem să lucrăm și online (via Skype sau Facebook).

10 avantaje pe care le vei avea dacă vom lucra împreună:

🌿 Vei afla ce presupune schimbarea autentică, ce presupune vindecarea corectă și cum poți menține schimbările – pe termen lung și în mod constant, astfel încât să nu mai revii la tiparele disfuncționale care ți-au adus incertitudine, derută și suferință inutilă

🌿 Vom lucra practic, interactiv, intensiv pentru ca tu să primești învățăturile esențiale necesare fiecărei femei sau fiecărui bărbat, să înveți ce înseamnă, cu adevărat, să te ajuți singur/ă

🌿 Devii parte activă în propriul tău proces de conștientizare, de clarificare, de vindecare a rănilor emoționale și de eliminare a blocajelor produse de aceste răni

🌿 Înveți metode, tehnici și strategii concrete care te ajută să te reconectezi cu tine și cu corpul tău, să îți dezvolți – și să îți păstrezi – încrederea in tine, curajul și echilibrul emoțional; învățare accelerată, strategii, metode concrete și cu aplicabilitate imediată

🌿 Dobândești abilități de comunicare utile atât în relațiile cu cei dragi, cât și în relațiile de colegialitate și în cele profesionale; schimbari profunde, autentice, stabile și de durată – totul, alături de mine

🌿 Înveți cum să te evaluezi corect și să-ți evaluezi corect relațiile cu ceilalți

🌿 Am grupat, cu grijă, cele mai importante și utile informații pentru femei si pentru barbati + exerciții, aplicații și modalități esențiale într-un program care îți economisește timpul și energia pe care le-ai pierde dacă lași lucrurile „să se rezolve de la sine” sau dacă lucrezi cu persoane care nu au specializările necesare ca să te poată ajuta cu adevărat

🌿 Devii conștient/ă de calitatea legăturilor emoționale pe care le ai cu cei din jurul tău

🌿 Ca femei sau ca bărbați, prevenția trebuie să fie o grijă constantă pe care o avem față de viața noastră nu doar în ceea ce privește sănătatea, alimentația, sportul – îți recomand cu drag să te ocupi de tine și să accepți educația relațională și dezvoltarea personală ca mijloace principale de prevenție si tratament al conflictelor, abuzului și violenței domestice, cât și modalitatea de prevenție a disfuncționalităților generate de lipsa de comunicare și de comunicarea slabă sau de o calitate proastă cu cei din jurul tău

🌿 Înveți cum îi poți ajuta in mod eficient și concret pe cei dragi ție, atunci când nu știu cum să-și gestioneze emoțiile dificile sau atunci când au dificultăți de comunicare – până la un punct, le vei fi de un real folos. Dincolo de acest punct, vei ști care sunt specialiștii către care este nevoie să-i îndrumi – tu nefiind specialist, înțelegi că ai limite și ți le vei respecta.

Dacă ești in căutarea unor oportunități de învățare eficiente, concrete și posibile pas cu pas, atunci te aștept cu mult drag să lucrăm împreună individual (sau în cuplu, sau în orice altă combinație îți dorești: cu mama ta, cu tatăl tău, cu copilul tău, cu prietenul/prietena ta, cu amanta/amantul – pentru că se poate și așa, etc.) în baza unui program de care sunt mândră: l-am construit cu grijă pentru fiecare femeie și pentru fiecare bărbat și este adaptat nevoilor fiecărui client cu care lucrez.

Dacă prevenția face parte din interesul tău concret pentru ca tu să fii bine cu tine – indiferent cine ești și ce vârstă ai – te aștept cu drag să vii alături de mine: consultațiile online se desfășoară via Skype, iar consultațiile de la cabinet se desfășoară în București.

Lucrul impreuna cu mine: atuul tău, începând cu prima ședință – atuul care îți va aduce cele mai frumoase beneficii

Te invit cu drag alături de mine în cea mai autentică și profundă călătorie de vindecare și de învățare pe care o poți avea, ca femeie sau ca bărbat!

Cel mai probabil, nu te cunosc și nu știu cine ești… dar îți doresc să ajungi să fii bine – știu că și în tine există acest dor de armonie și de echilibrare, de claritate și de bucurie a vieții.

Așa că te încurajez cu tărie să decizi că nu mai ai nevoie de derută și de suferință și îți doresc să iei decizia sănătoasă și eficientă de a face schimbări doar în mod structurat și atent ghidat!

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *