Meniu Închide

De ce nu mi-a spus nimeni până acum?

de-ce

De ce nu mi-a spus nimeni până acum?

Am primit, la un moment dat, aceasta intrebare intr-un mesaj care pe de-o parte m-a bucurat, iar pe de altă parte m-a întristat. Un mesaj care, totodată, evidențiază și reconfirmă ceea ce eu spun de câte ori am ocazia: cât de mare este nevoia ca oamenii să învețe cum să caute ajutorul de care au nevoie!

M-am bucurat enorm pentru conștientizarea pe care a avut-o această persoană ajunsă pe site-ul meu 🌷

După ce a citit câteva articole, mi-a scris:

„De ce nu mi-a spus nimeni până acum ceea ce am citit în articolele dvs.? Fac terapie de mai bine de doi ani, dar niciodată nu am aflat, in terapie, că sunt în abuz, că nu am abilități de comunicare și de relaționare, că la capitolul inteligență relaționala nu stau deloc bine, că am un stil de atașament dependent și că din aceste n cauze despre care ați scris atât de multe articole ajung în relații cu abuzatori și contribui chiar eu masiv la toxicitate și abuz.
Sunt șocată, pentru că timp de doi ani am pierdut timp prețios și am rămas în abuz, l-am amplificat, din cauză că nu mi s-au spus astfel de lucruri.
Acum încep să înțeleg altfel lucrurile, îmi analizez dependența emoțională și știu că trebuie să închei rapid această relație abuzivă.
Mulțumesc pentru articole, conțin informațiile care mă ajută mult mai mult și regret că nu am lucrat de la început cu dvs. Dar abia aștept să vin la dvs., la prima consultație.
Mi-am făcut rău, crezând că voi fi ajutată de o persoană care, de fapt, nu are pregătire pe problematica abuzului, pe comunicare și relații de cuplu. Acum mă simt foarte vinovată față de mine și încep să mă urăsc pentru neatenția asta majoră. Mulțumesc pentru că mi-ați deschis ochii, cu articolele!”

M-am bucurat enorm pentru această conștientizare a sa – chiar dacă are un gust amar și chiar dacă a cheltuit până acum o avere într-un loc greșit, această conștientizare o va duce către schimbari radicale sănătoase ♥️

Dragilor, știu. Se întâmplă, din păcate, mult prea des, sa ajungeți în situații ca cea descrisa de cititoarea mea.

Și se întâmplă așa atunci când oamenii nu știu să caute competențe și nu sunt interesați să afle ce pregătiri, ce specializări, au specialiștii cu care ajung să lucreze: coachi, traineri și consilieri de dezvoltare personala, psihologi, psihoterapeuți. Mai ales că, pentru cei mai mulți oameni, eticheta de vindecător este cea care atrage. Plus cuvinte deja consacrate și alunecoase: vindecare, eliberare de traumă, iubire divină, feminitate magica, femeie divină, empath, partener divin, legea atracției, energia cristalelor, uleiuri esențiale, etc. Sunt cuvinte ce nu au legătură cu studiile și specializările psihoterapeutice și ar trebui să vă pună pe fugă, nu sa vă facă să cereți ajutor.

Tocmai de aceea, când vedeți că persoana cu care lucrați nu se uită împreună cu voi și în manieră realistă la lucrurile concrete care vi se întâmplă, ci va duce pe cărări „miraculoase” sclipicioase și care nu presupun nici un fel de efort de învățare din partea voastră, sunteți pe drumul cel prost – fără să știți, lucrați voi înșivă împotriva voastră și vă veți afunda în suferință, iar celor cu tulburări de personalitate li se va agrava și mai mult experiența interioară, își vor prelungi relațiile abuzive și, din victime, vor deveni chiar ei abuzatori.

Dar e foarte important să știți că aveți tot dreptul să renunțați să mai mergeți acolo. Aveți tot dreptul să solicitați unui alt specialist a doua opinie. Și a treia. Exact cum procedam și cu medicii – solicităm o a doua opinie, mai ales că știm cât de greu găsim specialistul foarte bun. Și se aplică în orice domeniu.

Este firesc să îți pese de tine. Dacă îți este rușine să pleci de la specialistul cu care lucrezi, înseamnă că ai tot o relație toxică pentru tine, în timp ce mai ai una acasă, in timp ce provii tot dintr-o relație abuzivă cu părinții tăi, in timp ce totul în viața ta mustește a abuz și tu ești pe rol de victimă în n ipostaze la care faci apel.

Sunt lucruri anormale, pe care doar tu le poți opri, căutând alți profesioniști. Nu includ aici vindecătorii New Age, care îți iau fața cu o diplomă în psihologie. O diplomă își poate cumpăra oricine, 3 ani de studii trec rapid. Ce contează, după această diplomă, sunt alți 10-15 ani de specializări în diverse orientări, metode, abordări, supervizari, practică în spitale, scoli, grădinițe, ONG-uri, terapie personală, etc. Nu au cum să îți facă dovada că au urmat aceste etape? Pleacă de acolo – e simplu.

Prin urmare, tu trebuie să știi sa selectezi cu mare atenție, din marea de oferte găsite pe net.

Tu ai nevoie să fii ajutat acum – nu în altă viață – să înțelegi ce trăiești, ce ți se întâmplă și cum să îți abordezi situația, relația, viața. Ai nevoie acum – nu în altă viață. Și nu aștepți miracole de la un salvator cu diplomă de la fabricile de diplome. Nu îi mai urcați pe piedestal – ei asta vor, in timp ce suferința vi se agravează. Narcisicii își doresc cu ardoare acest piedestal – iar viitoarele victime sunt fericite să îi urce acolo.

„De ce mi-a spus nimeni până acum?” – primesc foarte des această întrebare. La cabinet, la workshopurile mele, in bootcampul SENS, cele mai multe femei care fac de ani buni terapie cu diverși specialiști, află, când ajung la mine, acele informații prețioase și relevante care le ajută sa schimbe ceea ce ar fi trebuit demult schimbat.

De ce nu se vorbește despre abuz, nici măcar în cabinete și în sălile de curs, așa cum trebuie să se vorbească – foarte bazat, foarte informat și foarte specific?

Pentru că în România nu există interes real față de această problematica. Există interes superficial – deja ai observat asta, in n medii, la prietenele și prietenii tăi, la colegii tăi. Lumea se complace. Lumea tratează în glumă atitudini ce nu ar trebui tolerate nici măcar o clipă. Lumea nu are ca prioritate sa învețe să identifice abuzul și să iasă de acolo, ci își face i prioritate din a rămâne în toxicitate și abuz, din a se afunda în abuz prin n sacrificii și cu n motive care arată ca nu îi pasă că se află în abuz. Poate că specialiștii la care ajungeți se află chiar ei în abuz și nu știu să il identifice – și, ca atare, nu au cum să vă ajute pe voi decât cu ceea ce se ajută pe ei.

Așa încât, dacă situația ta se agravează, în timp ce tu faci chiar terapie, este și mai grav.

Este nevoie să cauți o a doua opinie, o altă abordare, alte informații, alte metode care să te ajute, cu adevarat.

Te rog reține: nu ai motive să iti fie rușine să soliciți a doua opinie.

Ești adult și demonstrezi că îți pasă ce faci cu timpul tău, cu banii tăi, cu viața ta.

În abuz, nu există viață. Există viață după abuz, cu condiția să ieși din orice tip de relație toxică și abuzivă.

Ai grijă de tine!

Mona
🌷

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *