Meniu Închide

Cuvintele sunt necesare pentru a comunica, dar insuficiente pentru a crea relații sănătoase

Cuvintele sunt necesare pentru a comunica – și, mai exact, pentru a vorbi. Dar sunt insuficiente pentru a crea relații sănătoase

‘’Dacă vom ști să cerem, să dăruim, să primim și să refuzăm atunci vom putea propune relații creative; în caz contrar, vom propune relații infantilizante’’ Jacques Salome, psihosociolog

Orice relație se sprijină pe cuvinte și pe comportamente, mai mult decât pe emoții.

Cu toate că trăim într-o lume conectată la diverse rețele de socializare, calitatea comunicarii lasă mult de dorit și, în cele mai multe situații, comunicarea lipsește cu desăvârșire – iar spațiul dintre oameni este plin de cuvinte și de comportamente care sunt lipsite de conținut, lipsite de sens.

Mai mult decât să socializeze, oamenii își doresc să comunice și să fie văzuți, auziți, ascultați, acceptați. Din nefericire, cei mai mulți oameni nu reușesc să comunice, reușesc să își limiteze singuri comunicarea la o înșiruire de cuvinte. Se întâmplă și în viață reală, nu doar în cea virtuală: în cupluri, între prieteni, la birou, se întâmplă oriunde – oameni care vorbesc, însă nu comunică. De exemplu, cunoaștem toți argumentul pe care multe cupluri îl aduc pentru situațiile problematice cu care se confruntă: lipsa de comunicare.

Nu, nu lipsa de comunicare este vinovată, ci confuzia între sentimente și relații și necunoașterea modalităților sănătoase de comunicare.

Pe scurt, principiile aduse de Jacques Salome în comunicare sunt următoarele:

– A cere – presupune să poți să stabilești o reciprocitate și în același timp să iți asumi riscul că vei fi refuzat sau combătut
– A da – a oferi gratuit, fără așteptări ulterioare
– A primi – presupune să vezi diferențele și să te deschizi imprevizibilului,
– A refuza – a spune NU, a te afirma, a te poziționa diferit, acceptând diferența față de celălalt, în libertatea lui de a fi. A refuza înseamnă a declina, a reporta, a nu condamna; a nu accepta cererile celuilalt, dacă sunt generatoare de resentimente.

Raportează-te începând de azi la aceste principii și urmărește în fiecare zi schimbările din interiorul relațiilor tale – poți întâmpina obstacole, mai ales că oamenilor nu le place să le spui NU atunci când chiar trebuie să le spui NU și când le respingi cererile care nu au legătură cu tine și îți generează resentimente.

Pentru a putea comunica în mod armonios, este foarte important ca fiecare om să învețe cum să se raporteze la comunicarea cu cei din jurul său și cum să se poziționeze în mod conștient în procesul comunicării: cel care comunică este răspunzător de ceea ce comunică, iar cel cu care comunică este răspunzător de ceea ce înțelege.

Dating – plin de capcane inimaginabile, în 2022

Mai ales dacă te afli în perioada de dating, este esențial să te pregătești foarte serios pentru a putea comunica așa cum ai nevoie și pentru a putea înțelege ce îți comunica celălalt fără a-ți comunica.

Datingul, în 2022, are foarte multe capcane și este foarte indicat să beneficiezi de sprijin profesionist în ceea ce privește comunicarea și dinamicile relaționale, încă de la începutul întâlnirilor. Nu te baza pe faptul că cei cu care ieși la întâlniri sunt la fel de onești că tine – mai ales că, se știe, la vânătoare au pornit în număr mare narcisicii. Ei sunt în căutare de noi și noi victime – persoane naive, fără granițe psihologice, de timp și financiare, persoane gata de sacrificiu și de iubire necondiționată prin care își pun rapid la dispoziție corpul, banii, locuința. Ei caută persoane cărora le este frică de singurătate, persoane care nu și-au rezolvat traumele din relațiile anterioare, persoane care sunt oricând gata să primească un nou Salvator în viața lor.

Nu este dificil să identifici un narcisic – femeie sau bărbat – și să te poziționezi sănătos imediat, de la primul semn, în loc să îți imaginezi că se va schimba pentru tine sau că ți s-a părut că ai observat acel comportament numit steguleț roșu. Nu este nevoie să pierzi mult timp, pentru a-ți da seama de caracterul acelei persoane și de tiparul său de personalitate, chiar de posibilele sale tulburări de personalitate vizibile în multe trăsături puse în scenă exact prin comportamente.

Fă-ți prima programare la cabinetul meu și vei vedea că vei dobândi toate informațiile de care ai nevoie, informații extrem de utile care te vor ajuta 100% în perioada de dating.

Te aștept cu mult drag să lucrăm împreună, pentru tot ce ține de comunicare în relațiile importante pentru tine. Fără o comunicare clara si de calitate, relațiile au de suferit – iar asta înseamnă că tu, în primul rând, suferi.

Dacă te confrunți cu situații pe care nu știi cum să le gestionezi, nu aștepta să te adâncești în suferință – te aștept cu bucurie să lucrăm împreună. Ușa cabinetului meu este deschisă pentru tine. Maniera integrativă și unică în care lucrez și-a dovedit eficiența în viața miilor de clienți cu care am lucrat, este foarte eficientă și te va ajuta foarte mult și pe tine să faci în mod natural schimbările de care ai nevoie – îți va plăcea foarte mult să lucrăm împreună!

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *