Meniu Închide

Bărbatul cameleon

barbatul-cameleon

L-ai întâlnit și tu pe site-urile de dating și apoi în realitate? Cum ai procedat?

Dacă da, acest articol este pentru tine.

Încă lucrez la articolul despre femeia narcisică – până când este finalizat, îl public pe acesta pentru că aștepta demult să plece către cititori.

Bărbatul cameleon – este descris foarte bine de către psihologul Walter Riso:

”Este un soi de talmeș-balmeș pe plan emoțional. Este un ins cu o identitate atât de schimbătoare, încât nici cei mai de seamă psihologi nu reușesc să-l înțeleagă. Înglobează toate trăsăturile de mai sus (ale bărbatului dependent, ale celui docil-culpabil, ale celui schizoid ascetic, ale celui agresiv nimicitor) numai că în cazul lui sunt amestecate și se schimbă între ele în funcție de propriul interes. Doze de vinovăție, ceva agresivitate, o oarecare indiferență și episoade sporadice de atașament care sunt în stare să zăpăcească pe oricine. De regulă, mamele acestor inși nu au la rândul lor personalități bine definite, iar fiii lor cresc fără să-și dezvolte o identitate proprie, nu de natură sexuală, ci psihologică. Se comportă de parcă ar avea o personalitate limitată în plan afectiv, sunt imprevizibili și extrem de contradictorii, își asumă toate rolurile în același timp, fără că vreunul dintre acestea să ajungă să se impună. Conflictul cu feminitatea se află încă în stare pură – poate chiar la fel de vehement ca în primele luni de viață. Acești bărbați tatonează iubirea, o adulmecă, o ating ușor, o cercetează de la distanță, dar nu sunt în stare să reziste prea mult în relații în relații emoționale stabile. Problema lor este cât se poate de vizibilă. Pot fi seducători și mitomani, dar nu reușesc să ajungă un Don Juan. Când o femeie are ghinionul de a pica în acest hău emoțional, este devorată numaidecât; este anulată și dispare ca individualitate. Soluția pentru aceste cazuri turbulente de dezagregare psihologică trebuie să fie categorică și tranșantă: tratament psihiatric, medicație serioasă și solicitarea intervenției divine.”

Ai regăsit mai sus răspunsul la suferința ta? Pentru că, draga mea, lângă un astfel de bărbat suferi, iar depresia alternează cu anxietatea, relația este on & off, iar tu începi să te întrebi dacă e ceva în neregulă cu tine. Dacă ceva este în neregulă cu tine, este doar din cauza faptului că nu știai astfel de informații – și multe altele, pe care ți le voi pune la dispoziție daca vom lucra împreună sau la SENS, în această vară.

Dezastrul psihologic în viața unei femei începe atunci când intră în relație cu parteneri ca cel descris mai sus și cu alții, cu alte tipologii periculoase despre care am mai scris aici și pe site.

Pentru că astfel de lucruri să nu se mai întâmple, am creat SENS.

Vino și tu în programul meu de patru zile, între 27-30 Iulie, la Bran!

Detalii, aici: www.monageorgescu.ro/sens-14/

Dacă și tu îți dorești:

🍀 Să te descurci mai bine prin hățișul pe care datingul în 2023 îl presupune

🍀 Să vindeci părțile nevindecate din tine

🍀 Să previi apariția altor răni ce apar chiar din perioada de dating

🍀 Să înveți cum să îți controlezi depresia și anxietatea

🍀 Să îți cunoști somatizarile și să înveți ce să faci cu ele

🍀 Să îți dezvolți abilități de comunicare care te ajută să ai relații mai bune cu cei din jur

🍀 Să fii o femeie sigură pe sine și pe deciziile sale

Atunci vino și tu în programul meu de patru zile – între 27-30 Iulie, la Bran. Accesează link-ul și rezervă-ți locul, pentru a beneficia și tu de informațiile esențiale pentru fiecare femeie.

Foarte multe femei experimentează astfel de relații dezechilibrante, infantilizante, fără să înțeleagă că trebuie să se oprească imediat ce apar primele motive de derută. Pentru că un bărbat ca cel descris mai sus de psihologul Walter Riso îți aduce comportamente derutante, tu trebuie să ai suficientă maturitate emoțională și relațională și să închei rapid o astfel de relație. Ar trebui să ai instincte sănătoase care să îți indice nevoia urgentă de a te retrage: instinctul de conservare, prudența și protecția.

Dar, pentru că noi, românii, nu avem o educație pentru relații care să ne ajute să învațam să ne retragem înainte de dezastrul care urmează într-o asemenea legătură cu un astfel de bărbat, foarte multe femei se înhamă pe drumul sacrificiilor unilaterale psihologice, sexuale si chiar economice pe care sunt dispuse să le facă pentru un ”prunc” ce este al altei mame: să îl ajute să crească emoțional, relațional și chiar financiar. Adică anomaliile sunt întreținute, din păcate, de foarte multe femei care minimizează comportamentele de mai sus, toxicitatea și abuzurile care sunt generate de personalitatea neclară a unui astfel de bărbat ce încă are un conflict cu feminitatea din interiorul său și cu cea din exteriorul său.

Pentru că la cabinet educația pentru relații este regină, cum îmi place să spun, las aici un testimonial atât de frumos, pe fondul lucrului cu o altă doamnă. Iată gândurile sale: 

 ”Dacă nu începeam să lucrăm împreună, nu aș fi știut nimic din tot ce am învățat alături de dvs. Sunt lucruri total noi pentru mine și ce păcat că nu toată lumea are acces la ceea ce lucrăm în cabinet! Viața tuturor s-ar schimba în bine dacă ar veni măcar la 2-3 consultații. Datorită întâlnirilor noastre săptămânale am putut să iau cele mai bune decizii pentru mine și copilul meu, fără să rămân cu vinovăție și cu regret. Atât de mult a contat acea ședință în care m-ați învățat cum să separ sentimentele de relație și cum să gestionez divorțul – fără acea ședință aș fi continuat să mă afund în suferința căsniciei pe care mă bucur că am încheiat-o și că amândoi am înțeles că putem rămâne doar părinți. Vă mulțumesc în inimă pentru că îmi sunteți alături și că, datorită acestui lucru, știu cum pot să pun în practică, într-un mod firesc, deciziile pe care le consideram imposibile și pe care îmi era frică să le discut.”

IA-ȚI O GREUTATE DE PE UMERI ȘI VINO ȘI TU SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ LA SENS SAU LA CABINET

Îți voi arăta și ție ce înseamnă să te vindeci, vei învăța să îți gestionezi depresia, anxietatea, somatizarile și relațiile, vei rezolva problemele din relațiile tale, vei descoperi bucuria de a trăi, îți vei însuși atributele feminității complete.

Nu mai pierde timp prețios din viața ta, căutând pe internet vindecarea – vei fi și mai derutată, iar timpul pierdut nu se mai întoarce. Acest timp pierdut înseamnă bani, echilibru emoțional afectat, rămânere în relații toxice sau abuzive, calitate slabă a vieții. Vino să lucrăm împreună la SENS.

Și tu poți să îți vindeci viața – cu condiția să înveți ce înseamnă vindecarea și să începi această abordare structurată pe trei planuri: emoțional, psihologic și relațional. Și tu te vei putea bucura de toate aceste avantaje ale programului SENS, participând la ediția din această vară.

Poți participa împreună cu prietenele tale, cu colegele tale de serviciu sau de facultate, cu mama ta, cu sora ta sau cu fiica ta adultă. Cel mai probabil, foarte multe femei pe care le cunoști au nevoie să afle cum să abordeze corect vindecarea, dacă până acum au abordat-o haotic și au renunțat, neobservand schimbări în bine.

SENS este pentru fiecare femeie – te aștept cu mult drag!

Bărbatul cameleon este din ce în ce mai frecvent întâlnit. Pe măsură ce capătă ”înțelegere” și nu este responsabilizat pentru comportamentele sale, pe măsură ce femeile îl degrevează de sarcini și responsabilități – în loc să refuze prezența sa în viața lor, el va face tot mai multe ravagii. Sper că nu ai picat într-o asemenea plasă – și că, dacă ai avut acest ghinion, incepi cat mai curând să te uiți la ”mișcările” tale neinspirate care te țin încă acolo.
🙂

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *