Meniu Închide

2023 să fie despre regenerare, despre a-ți dezgheța inima și…

2023-despre-regenerare

Și iată-ne în 2023!

Însoriți, frumoși, luminoși, zâmbind, bucuroși, curioși, jucăuși.

Sau, poate, îngândurati, temători, anxioși, triști, plictisiți.

Nici nu contează cum – nu trebuie să fim toți la fel, pentru că nu toți avem aceleași contexte în care am început acest an nou-nouț.

2023 să fie despre a te simți întreg – a nu te mai simți ca și cand esti o jumătate de persoană, a nu mai fi tratat ca și cand esti o jumătate de persoană.

2023 să fie despre regenerare, despre a te recâștiga pe tine,

2023 să fie despre a-ți dezgheța inima – chiar dacă alții ți-au înghețat-o,

2023 să fie despre a te reconstrui și de a trai aliniat cu valorile tale personale și profesionale,

2023 să fie un an cu-minte.

2023 să fie un an în care punem pe primul loc echilbrul emoțional.

Echilibrul emoțional se referă la capacitatea de a ne menține stabilitatea emoțională și starea de bine interior. Presupune a putea recunoaște, înțelege și exprima propriile emoții, precum și a le putea gestiona și regla într-un mod sănătos. Echilibrul emoțional ne permite să trecem prin provocările vieții și să menținem relații pozitive cu ceilalți. Este important pentru sănătatea mentală și fizică generală.

Vrei să nu te mai simți o jumătate de persoană și să ai un an cu-minte?

Dacă știi ce e cu adevărat prioritar și important pentru tine, când trăiești aliniat cu valorile tale și când aduci în mod constant învățarea și educația în viața ta, chiar te poți simți întreg/întreagă – adică poți avea un an cu-minte. Pentru că transformarea este legată de educație continuă – iar dacă aplici zi de zi ceea ce înveți nou (despre tine, despre relații sau despre orice altceva ce știi că ai nevoie pentru ca tu să te bucuri de progrese frumoase), transformarea nu are cum să nu se întâmple așa cum ai tu nevoie.

Cum poți să afli ce e important pentru tine în acest an?

Da – sunt persoane care nu știu să își stabilească priorități și obiective personale sau profesionale – și atunci e bine să găsești o cale de a afla care îți sunt prioritățile și să începi să te gândești cum să le transformi în obiective, dacă nu știi să le exprimi clar și structurat din prima încercare

Uite cum afli – varianta cea mai jucăușă:

Numeri pe degetele de la o mâna cele mai mari cinci nemulțumiri – și deduci cât se poate de rapid și de simplu ce ai de făcut că să nu le mai tot tragi după tine și în acest an. Și te apuci serios de treabă – pentru că anul este după cum ți-l faci, începând cu prima lună din an. Nu mai stai în contemplare, adică. Faza asta contemplativa te ține nu doar pe loc, ci și în suferință – știu că știi tu mai bine asta.

Așa că, dacă vrei să ai un an cu-minte, atunci poți să începi să numeri. Și tot numărând așa, constați că iți place: ca te complaci în a trai cu jumătățile de măsură. Constați că iți plac firimiturile. Constați că ești praf. Asta este – nu ești doar tu în situația asta.

Este de mare ajutor să îți fie validate stările, de către cineva din afara ta. În loc să îți fie criticate, judecate, anchetate.

Îți validez eu, azi, astfel de trăiri firești, în contextul tău pe care numai tu îl cunoști. Ai rămâne uimit dacă ai afla că, pe planeta asta minunata, fiecare omuleț a avut cel puțin o perioada în viață când a fost praf – și că, fără sprijinul necesar, i-a luat foarte mult timp să se adune.

Dacă este și cazul tău, de aici ai două căi posibile: fie te consolezi și rămâi așa, cu jumătăți de măsură care îți arată că ești o jumătate de om. Sau te retragi din tabloul despre jumătăți și începi să lucrezi la reîntregirea ta, la regenerarea ta. Și sper ca scrierile mele din trecut și cele ce vor urma aici și pe site, să te ajute să te regenerezi și să te întregești psihologic, emoțional, să devii pragmatic, realist și, în același timp, să îți recapeți bucuria de viață. Toate, în timp ce ești bine „înfipt” în realitate – ca și când ai avea patru picioare, nu două. Așa spunea vraciul Ketut în Mănâncă, roagă-te, iubește. Patru picioare – frumoasa metafora nu-i așa?

În categoria asta există puține persoane întregite. Persoanele îndrăznețe – eu așa numesc această categorie.

Persoanele îndrăznețe sunt cele care au constatat și ele, la un moment dat, că sunt jumătăți de persoane și care și-au dorit foarte mult să se reîntregească și apoi să depună eforul să rămână întregi, să fie văzute ca persoane întregi, să fugă mâncând pământul când cineva le forțează, iar și iar, să redevină jumătăți de oameni. Sunt puțini – îți spun sigur-sigur. Ei sunt cei mai speciali oameni. Sunt oamenii cei mai cu-minți. Îmi vine să-i pup și să-i îmbrățișez când îi întâlnesc – mă rog, nu se poate asta, ca s-ar speria. Dar tot îmi vine.

Știi cum spunea Oscar Wilde?

„Scuzați-mă, nu v-am recunoscut. M-am schimbat mult.”

Pentru ca asta se întâmplă când te regenerezi, când te întregești. Te schimbi radical.

Iar pentru ca o jumătate de om să devină un om întreg, să se regenereze psihologic și să facă din asta o prioritate care devine obiectiv – și să fie și bifat … asta e altă poveste. E cale lungă. E cu efort. E cu strategie corecta. E cu informare corecta. E cu învățare cu re-educare.

E cu dedicare – trebuie să dedici timp, energie, resurse financiare, trebuie să te informezi corect, trebuie să integrezi lucruri noi, trebuie să le pui în practică în viața ta, trebuie să mergi la cursuri ținute de specialiști cu competențe dovedite în acest domeniu atât de vast, trebuie să știi să cauți specialiștii respectivi, trebuie să inveti să comunici în mod adult – adică trebuie să inveti abilitați de comunicare pe care altfel nu ai cum să le înveți, că nu zboară prin aerul pe care îl respiram.

Trebuie să fii dispus să nu dai înapoi dacă nu iți iese din prima, trebuie să iți faci ordine în relațiile tale cele mai importante, trebuie să înveți cum să iți arați granițele, cum să ceri ce ți se cuvine, cum să refuzi comportamente mizerabile imediat ce iți sunt oferite cu generozitate, etc.

Toate astea nu vor fi pe placul celor din jur. Dar trebuie, trebuie, trebuie, trebuie …. n de trebuie. Daca vrei să nu mai fii o jumătate de persoană, atunci chiar trebuie să lucrezi cu specialiști cu competente dovedite – nu cu paceluminaiubire și nu cei care iți spun ceea ce vrei să auzi. Dacă vrei să fii respectat, apreciat, valorizat, văzut, înțeles – atunci trebuie să faci toate astea de mai sus. Adica ai de lucru foarte mult tu cu tine, dar nu ”dupa ureche”.

Altfel, poți să rămâi jumătate de persoană – jumătățile de persoane sunt ușor de făcut să sufere, sunt ușor de manipulat, sunt ușor de păcălit, sunt ușor de abuzat. Pentru că jumătățile astea sunt dependente, parțial sau total, emoțional, financiar și material.

Jumătățile de oameni nu știu că trebuie să își dezvolte nevoia de a fi autonomi și de a-și controla singuri viața – indiferent că au o relație sau nu au o relație.

Iar asta e cea mai mare greșeală pe care o poți face: să nu știi că nevoia de autonomie este una dintre nevoile esențiale ale oricărei persoane de pe Terra.

Așa că jumătățile de persoane care nu doresc să învețe ce au de făcut pentru a nu mai fi jumătăți devin, la rândul lor, abuzatori.

Uita-te la tine: ramai așa cum ești? Abuzator si victima, in același timp? Si trăiești si anul acesta ca jumătate de femeie/bărbat?

Sau vrei să fii o persoana întreagă?

Eeeee… așa. Să revin la numărătoare: ai terminat de numărat nemulțumirile tale, pe cele cinci degete?

Cum e acum? Ce vezi? Ce gânduri ai în legătură cu tine pentru acest an nou-nouț? Nu, nu din gama ”recunoștința”, ”liniște” si alte clișee cu care te-ai tot îmbrăcat si cu care ti-ai ascuns durerea, suferinta, indoiala, dezechilibrul.

Ai 5 mari nemulțumiri de analizat – daca vrei să fii foarte bine, în acest an. Tu ți le cunoști cel mai bine.

Ia-ți cele cinci mari nemulțumiri la analizat – și amintește-ți că astea te împiedică să ai un an bun, frumos, armonios, un an de care chiar să te bucuri de lucruri concrete pe care singur ți le aduci în viață.

Iți propun să iți propui să te gândești serios că nu vrei să mai consumi firimituri, un an în care să iți propui să nu mai trăiești că o jumătate de persoana. Un an în care să te întregești și să te desparți definitiv de imaginea despre tine că jumătate de om.

Hai să avem un an cu-minte! Cine vrea un an cu-minte?

Daca vrei un an cu-minte, dacă vrei să te regenerezi sa te întregești, să nu mai fii și să nu mai trăiești ca o jumătate de om, să știi că te aștept cu mult drag la cabinet într-un program de lucru 1:1, de cuplu sau de familie. Un program de educație relațională și dezvoltare personala pentru cei care chiar nu mai vor să fie jumătăți de om și nici să consume firimituri. Pentru cei care vor cu adevărat să se regenereze, să se despartă de rolul de jumătate de om pe care l-au trăit de când se știu – jumătatea de om care se mulțumea cu jumătăți de măsură.

Te aștept cu drag – știu că, dacă citești constant articolele mele din ultimii 13 ani, deși stai în umbra social media – cel mai probabil te simți doar jumătate de femeie sau jumătate de bărbat. Altfel, nu ai motive să revii – uneori, zilnic – pe site sau pe pagina mea de Facebook. Stiu că pe Fb preferi sa stai în umbră, sa nu comentezi, sa nu distribui postarile de pe pagina mea; știu că iți este frica sau rușine să comentezi la postările mele și să distribui postările mele pe wall-ul tău – ti-e frica de ‘’ce va zice lumea’’, stiu. Ți-e și rușine. Ar trebui, însa, să fii șocat că a ajuns să iți fie rușine sau frică de ‘’ce va zice lumea’’.

Asta arată că trăiești viața ca o jumătate de femeie sau jumătate de bărbat care nu îndrăznește să-și asume propriile nevoi – de informare corectă în acest caz. Și nu-i trist? Știu că distribui postările mele doar în mesaje private către prietenele tale sau prietenii tăi – jumătăți de femei, jumătăți de bărbați, și ei, din păcate. Și nu-i la fel de trist că atât de multi oameni trăiesc o viață de jumătăți de femei și jumătăți de bărbați?

Vrei să fii o femeie întreagă, nu o jumătate de femeie – în adâncul sufletului tău, tu vrei asta.

Vrei să fii un bărbat întreg, nu o jumătate de bărbat – în adâncul sufletului tău, tu vrei asta.

Așa că te aștept să lucrăm împreună- pentru ca și tu să iți poți schimba în bine cursul vieții. Știu asta sigur-sigur că este posibil și pentru tine. Și nu îți va mai fi frică și rușine ”de ce va zice lumea”.

Iată cele 9 motive pentru care ai nevoie – mai ales ca femeie – să lucrăm împreună:

 1. Primești învățăturile esențiale necesare fiecărei femei si fiecarui barbat, înveți ce înseamnă, cu adevărat, să te ajuți singur/ă
 2. Devii parte activă în propriul tău proces de conștientizare, de clarificare, de vindecare a rănilor emoționale și de eliminare a consecintelor produse de aceste răni in viata ta
 3. Înveți metode, tehnici și strategii concrete care te ajută să te reconectezi cu tine și cu corpul tău, să îți dezvolți – și să îți păstrezi – încrederea in tine, curajul și echilibrul emoțional
 4. Dobândești abilități de comunicare utile atât în relațiile cu cei dragi, cât și în relațiile de colegialitate și în cele profesionale.
 5. Înveți cum să te evaluezi corect și să-ți evaluezi corect relațiile cu ceilalți
 6. Am grupat, cu grijă, cele mai importante și utile informații + exerciții, aplicații și modalități esențiale într-un program individualizat care îți economisește timpul și energia pe care le-ai pierde dacă lași lucrurile „să se rezolve de la sine” sau dacă petreci ani la rând în cabinete, fără a simți că ‘’rezolvi ceva’’
 7. Devii conștient/ă de calitatea legăturilor emoționale pe care le ai cu cei din jurul tău
 8. Prevenția trebuie să fie o grijă constantă pe care o avem față de viața noastră nu doar în ceea ce privește sănătatea, alimentația, sportul – îți recomand cu drag să te ocupi de tine și să accepți educația relaționala și dezvoltarea personala ca mijloace principale de prevenție si tratament al suferintelor din relatii, ca prevenție si tratament al conflictelor, abuzului și violenței domestice, cât și modalitate de prevenție a disfuncționalităților generate de lipsa de comunicare și de comunicarea slabă sau de o calitate proasta cu cei din jurul tău.
 9. Înveți cum îi poți ajuta in mod eficient și concret pe cei dragi ție, atunci când nu știu cum să-și gestioneze emoțiile dificile sau atunci când au dificultăți de comunicare – până la un punct, le vei fi de un real folos. Dincolo de acest punct, vei știi care sunt specialiștii către care este nevoie să-i îndrumi – tu nefiind specialist, înțelegi că ai limite și ți le vei respecta.

Dacă:

 • ești in căutarea unor oportunități de învățare eficiente, concrete și posibile pas cu pas,
 • prevenția face parte din interesul tău concret tale pentru ca tu să fii bine cu tine – indiferent cine ești și ce vârstă ai

Atunci te aștept cu mult drag să vii alături de mine: consultațiile online se desfășoară via Skype, iar consultațiile la cabinet se desfășoară în București- sector 3.

Pentru programare mă poți și suna (0722.501050), îmi poți scrie și pe e-mail (lucia_mona_georgescu@yahoo.com, consilierepentrurelatii@gmail.com) sau îmi poți scrie pe Facebook, în mesageria paginii.

Jumătățile de măsură nu sunt pentru tine – eu știu asta, dar nu sunt foarte sigură că ai înțeles și tu.

În următorul articol voi vorbi despre ”obiectivele mărețe” – poate ai remarcat și tu:  la finalul anului trecut și la începutul acestui an, în urările din social media au fost repetate redundant aceste cuvinte. Voi aborda în următorul articol, așadar, tema obiectivelor pentru acest an – astfel încât să nu ajungi nici la depresie și nici la anxietate în drumul tău către obiectivele tale pe acest an, și nici să nu le dai uitării.

Dacă nu îți place acest cuvânt – obiectiv – te înțeleg. Mai demult, când eram foarte tânără, și eu îl respingeam. Până la urmă, era un cuvânt nou – inclusiv la nivel de societate, la acea vreme.

Abia după ce am început munca de om de HR am înțeles cât de util este, cât de structurant și cât de sănătos este să am o astfel de viziune și în viața personală. Voi aduce cele mai utile informații pentru obiectivele noastre, informatii absolut necesare pentru schimbările pe care ni le dorim – cum spuneam, în următorul articol.

Nu cu acest cuvânt – obiectiv – am eu o problemă, ci cu asocierea ”obiective mărețe”. Revin cu viziunea sănătoasă despre schimbare si obiective, în curând – pentru a te ajuta să abordezi schimbările, prioritățile (personale, de cuplu, de familie, de serviciu, profesionale, in relatiile de prietenie, etc.) în cel mai sănătos mod posibil.

Până atunci, îți zâmbesc la început de an și îți doresc cel mai bun anișor din viața ta!

Cu drag,

Mona

 

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *