Meniu Închide

Iubirea nu înseamnă subordonare afectivă, sexuală și financiară

iubirea

Iubirea nu înseamnă subordonare afectivă, sexuală și/sau financiară

Când se întâmplă astfel, ești într-o relație abuzivă pe care tu o întreții sau pe care chiar tu ai propus-o celuilalt în acest mod, fără să îți dai seama – sau, în multe situații, chiar știind ceea ce faci și ignorând consecințele.

Dependența – cu toate laturile sale: emoțională, economică, sexuală – este pericolul sever la care este expusă fiecare fată și fiecare femeie. Este pericolul la care nu s-ar ajunge, dacă fetele și femeile ar primi din timp informații despre abuz și despre relațiile abuzive și dacă și-ar integra în viața lor, zi de zi, în toate relațiile lor, educația pentru relații.

Educându-ne, astfel, ne educăm inteligența relațională – acest tip de educație care lipsește cu desăvârșire din viața majorității oamenilor. Fără această inteligență relațională, degeaba îți cunoști emoțiile – crede-mă, lucrez zilnic cu astfel de situații în care cunoașterea emoțiilor nu are nici cea mai mica relevanță, dacă inteligența relațională nu există și oamenii nu își doresc să o construiască.

Dai degeaba bani – o avere – pe ani de terapie, în loc să te ocupi de inteligența relațională și cum să o obții cu ajutorul educației pentru relații. Din nefericire, există prea puțini specialiști care abordează frontal relațiile și, mai ales, abuzul. Este nedrept pentru acești clienți, dar aceasta este realitaeta; majoritatea specialiștilor, a experților – couch, consilieri, psihologi, psihiatri – nu au urmat și o specializare pe problematica abuzului, astfel menținând chiar ei clienții, din aceasta cauza, în abuzul de acasă.

Pentru că de aici provin toate problemele – din relații, nu din altă parte și indiferent de natura relațiilor problematice – eu abordez acest subiect, întotdeauna, de la prima consultație. Asta ar trebui să facă fiecare coach, consilier pentru dezvoltare personală, psiholog, psihoterapeut, psihiatru: dacă o femeie se prezintă la cabinetul sau la cursul sau, după caz, și este proaspăt ieșită dintr-o relație sau se află într-o relație, ar trebui să fie deschis cât mai direct subiectul abuzlui. În cazul coachilor, al consilierilor de dezvoltare personală – indiferent care este situația cu care aceste femei se prezintă la cursurile voastre sau la cabinete, este obligatoriu – în opina mea – să știți să deschideți tema abuzului din relații și să o și abordați în manieră profesionistă. Cele mai multe femei ascund acest motiv, dar pentru asta vin la voi, sa invete ce trebuie sa faca sau, mai grav, sa se refugieze in altceva – așa că este important ca voi să vă pregătiți, având în vedere că femeilor nu le este confortabil să deschidă acest subiect.

Draga mea, evident: în tabăra SENS vei avea și tu posibilitatea să vezi cum lucrez, astfel încât să îți dorești să lucrăm împreună și să devii și tu acea femeie completă, a cărei viață nu depinde de un partener abuziv.

Dacă nu înveți să te uiți la relații – și cu riscul de a repeta – degeaba înveți să iți cunoști emoțiile si pierzi timp cu articole despre emotii, care mai mult te incurca.

Este fix degeaba, iar tu te vei adânci în suferință și vei repeta experiențe proaste și din ce în ce mai proaste, pline de manipulare, abuz verbal, psihologic, economic, sexual și chiar violență domestică.

Merită? Eu cred că nu – mai ales că acum te poți informa și poți obține informații prețioase pentru situația ta. Acum exista informatii pretioase, exista specialisti foarte bine pregatiti – cu conditia sa stii ce specialist sa cauti, pentru a nu ajunge unde nu trebuie, mai ales ca psihologia a ajuns prostitutie. Adica prostitutia si-a gasit un loc bun in interiorul acestei bresle. Si spun asta cu tot regretul si cu tot respectul pentru aceasta profesie care inca permite sa fie tratata ca Cenusareasa serviciilor si profesiilor din Romania; o profesie ce a ajuns sa primeasca, in randurile sale, persoane al caror caracter nu are nici o legatura cu profesia si nici nu va avea, in ciuda anilor de formare la care nici macar nu participa, dar de a caror diploma se vor bucura. Tu, in calitate de client, vei simti pe pielea ta aceste lucruri – din pacate.

Revenind la tema de azi: tu ai nevoie sa iti cresti nivelul de inteligenta relationala si nivelul de autonomie – emotionala si nu numai. Este esential ca fiecare fetita, de cand este foarte mica, sa fie ajutata sa isi dezvolte inteligenta relationala si autonomia, pentru ca acestea sunt cele doua ingrediente fara de care viata sa va fi sortita esecului in relatii abuzive. Iti doresti asta pentru fetita ta? Eu cred ca nu. Tocmai de aceea, este important ca mamele sa invete toate aceste elemente pe care, majoritatea, acum nu le au – dar pe care le pot aborda, le pot explora impreuna cu mine la cabinet sau la SENS. Impreuna, suntem mai puternice si stim ce trebuie sa facem.

Acceptând să fii într-o relație abuzivă, înseamnă că ai un stil de atașament dependent și că în relația ta ești pe post de subordonată

Subordonarea – afectivă, sexuală, financiară – înseamnă dependență emoțională – fie față de un partener abuziv, fie față de o persoană indisponibilă emoțional, dependența emoțională fiind o tulburare de stil de atașament cu care se confruntă marea majoritate a femeilor.

Dacă vei participa alături de mine in Tabara de la Snagov – SENS, Calea Femeii Complete – între 15-18 Septembrie, VEI TRECE ȘI TU PRIN CELE MAI FRUMOASE TRANSFORMĂRI și te vei bucura de cele mai valoroase resurse special pregătite  pentru tine.

🍀Early booking: 25 August!

A mai rămas aproape o lună pentru a beneficia de înscrierea la preț redus – te poți înscrie și după această dată, însă la un alt preț.

📍Detalii pentru participare, aici: https://bit.ly/3nGU1Bi

♥️ Participă alături de un grup de femei care au, toate, același scop: regenerarea feminină, într-o atmosferă caldă și profesionistă, cu susținerea mea atentă pentru fiecare participantă.

❤️‍🩹 Vezi aici toate avantajele pe care le vei avea dacă participi și de ce este esențial pentru orice femeie să se înscrie la acest masterclass cu totul transformațional: https://bit.ly/3oagzuG

Autonomia emoțională a femeilor este doar unul dintre subiectele celor 12 ateliere ale acestui masterclass transformațional pentru femei, un program unic în România.

 

Nevoia de autonomie emoțională trebuie educată de la vârste foarte mici, dacă ne dorim să nu mai vedem femei dependente emoțional și economic – pentru că orice tip de dependența favorizează abuzul și permite legături traumatice cu efecte dezastruoase în viața oricărei femei.

Vino la Masterclass și vei putea învăța și tu:

– ce înseamnă autonomia emoțională despre care nimeni nu ți-a vorbit de când erai mică
– cum să iți schimbi stilul de atașament – din atașament dependent în atașament sănătos, securizant
– cum este o persoană autonomă din punct de vedere emoțional,
– cum se integrează această autonomie emoțională în mod foarte eficient, concret, vizibil pentru a putea construi și tu relații sănătoase – adică relații pe bază de interdependență, respect și reciprocitate, relații care nu conțîn nici cel mai mic semn de abuz.

A ajunge dependentă de un partener de cuplu te expune situațiilor de abuz verbal, psihologic, fizic, sexual, economic și spiritual și deschide poarta spre nefericire, suferință, durere sufleteasca și un întreg cortegiu de trăiri dificil de tolerat ce pot indica și instalarea unei tulburări de natură psihiatrica.

Nu îți dorești nimic din cele de mai sus, dar majoritatea femeilor trec prin așa ceva – din păcate, nu au curajul să vorbeasca. Nu au curajul de se uita cu sinceritate la viața lor și amână să se educe și să își însușească informații deosebit de prețioase care le-ar ajuta să iasă din suferința generată de relațiile de cuplu de o calitate proastă.

❤️ Sunt alături de tine ca să te susțin să îți privești și tu cu onestitate viața, pentru că îmi doresc să nu mai suferi. Dar pentru asta este necesar ca tu să faci primii pași spre mine – vino cu mine în această Toamnă la SENS, vei vedea că este cea mai bună alegere a ta de până acum.

🌷Aici poți citi testimoniale primite din partea altor femei care au venit alaturi de mine la SENS: https://bit.ly/3ICyxiV

Povestea lor poate fi și povestea ta – o poveste adevărată, cu coerență, consistență și cu sens.

Te rog gândește-te la tine – cu cea mai mare onestitate. Știu că nu îți este ușor, dar sunt aici pentru tine.

Orice formă de dependență pe care o ai și o manifești în cadrul cuplului, sporește șansele sa devii ușor de controlat și de manipulat de către celălalt si, mai devreme sau mai tarziu, să fii participant activ la jocurile psihologice din cadrul unei astfel de relații.

Draga mea, vreau să te ajut să înțelegi ceva esențial: cu cat ai mai putine dependențe, cu atât mai mult îți crești șansele să nu ajungi în situații dificile și să îți rezolvi problemele în mod matur, atunci când acestea apar.

Știu, nu ți s-a spus poate niciodată acest lucru în această formă.

Iubirea nu inseamna subordonare afectivă. Nici sexuală. Nici financiară. Știu, nu ți s-a spus nici asta.

Tu ai nevoie să înveți să devii autonomă din punct de vedere emoțional si economic, daca te afli intr-o situatie de dependenta economica, nu doar emotionala.

Sunt convinsa ca ai constatat chiar tu cât rău îți faci singură fiind dependenta, atunci când te tot agăți de cineva sau când „acrosezi” chiar tu pe cineva in mediul online sau in afara social media.

Dacă te-ai hotărât să înveți ce poți face pentru a deveni o persoană autonomă, educația relationala este cea care te ajută și îți schimbă in bine cursul vietii. Așa încât, voi fi bucuroasă să îți fiu alături în acest demers de autocunoaștere și dezvoltare personală, in cadrul programului meu de patru zile SENS – un masterclass transformational pentru toate femeile.

Este important să schimbi tiparul tău de atașament dependent, dacă vrei să fii bine cu tine, dacă vrei sa îți păstrezi imunitatea psihică, pentru a nu fi afectată de depresia și anxietatea care domină viața unui dependent emoțional slăbindu-i energia și deteriorandu-i calitatea vieții.

Dacă vii la SENS vei face schimbări minunate și vei deveni și tu o persoană autonomă din punct de vedere emoțional – la fel ca alte sute de femei care au lucrat cu mine.

Vei deveni o femeie în contact cu sine și cu setul său de valori, o femeie sigură pe sine și pe comportamentele sale. Nu vei mai tolera nuci măcar o secundă abuzurile pe care acum le tolerezi în relațiile tale, din cauză că ești dependenta emoțional.

Vei știi să identifici corect relațiile în care merită să rămâi și relațiile din care trebuie să pleci, daca nu se bazează pe simetrie, reciprocitate și compatibilități comune nu doar d.p.d.v. sexual, ci si d.p.d.v. economic, material, al pasiunilor si al valorilor comune.

La rândul tău, nu îți vei dori nici tu relații cu persoane dependente emoțional.

Îți vei cunoaște foarte bine prioritățile personale si profesionale, asa incat nu ți le vei mai anula pentru nimeni

Vei dobândi abilități de comunicare și de relaționare adulte, așa încât nu vei rămâne in relații cu persoane care nu știu și nu pot să comunice în această manieră.

Sunt doar câteva dintre beneficiile pe care și tu le vei aduce în viața ta, dacă participi la ediția din acest an – Feminitatea Completă este și pentru tine! ♥️

Hai și tu alături de noi – a fi bine cu tine se poate învăța la orice vârstă, iar cel mai potrivit moment pentru a decide să începi și tu să înveți toate aceste lucruri prețioase este acum.

Ceea ce vom lucra timp de patru zile la SENS vei putea integra în viața ta, cu ușurință și în mod natural – astfel încât, îți vei schimba in bine cursul vieții și vei vedea lumea cu alți ochi – aceeasi lume a ta, dar văzută cu alti ochi și înțeleasă așa cum ai nevoie, adica în mod adult.

Vei putea mentine în relațiile tale tot ceea ce schimbi în bine.

Vei fi bine cu tine și vei da mai departe ceea ce te ajută pe tine!

Cu prietenie,
Mona

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *