Meniu Închide

Calitatea relatiei pastreaza doi oameni impreuna – nu iubirea

calitatea-relatiei

In luna iubirii, poate este important sa ne amintim acest lucru: calitatea relatiei pastreaza doi oameni impreuna – nu iubirea.

Asa incat, daca esti la inceput de relatie, daca iti cauti un partener de cuplu sau daca ai deja o relatie care nu mai merge, atunci acest articol este pentru tine.
Sigur – in ultimii ani, creditele si nevoia de locuinta pastreaza oamenii impreuna. Plus eterna si foarte utilizata scuza ”Stam impreuna pentru copii”, facandu-le mai mult rau decat bine. Dar acestea vor fi, poate, subiectul altei postari.
”Nu iubirea pastreaza doi oameni impreuna, ci calitatea relatiei lor” – spune Jacques Salomé, socio-psiholog
A trece de la ”eu” la ”noi” poate lua prin surpindere si poate fi coplesitor pentru multe dintre persoanele care se pregatesc de aceasta trecere de la ”eu sunt stapan pe viata mea” la ”ma abandonez tie cu o mare parte din viata mea”. Si aici nu ma refer la dependenta emotionala.
 
Pentru ca ”noi” si relatia de cuplu sa devina posibile, partenerii trec de la autonomia cu care erau obisnuiti, la dorinta de a se acorda cu celalalt si, in acelasi timp, o continere reciproca, care vor duce la un sentiment de apartenenta impartasit.
 
Imagineaza-ti o lume in care si femeia, si barbatul, inteleg ca isi creeaza impreuna relatia – descoperind ceea ce este acoperit, dand la o parte ceea ce acopera inca nevazutul, nedescoperitul. Dand la o parte masti si armuri pe care, de la inceputul vietii, fiecare si le-a pus pentru a face fata, pentru a razbate, pentru a supravietui, pentru a se descurca in mediul in care s-a nascut, a crescut, s-a dezvoltat. E greu? Este. Poate fi usor? Se poate sa fie si usor, daca esti dispus sa inveti cum sa faci toate astea – in ciuda disconfortului resimtit.
 
Imagineaza-ti o lume in care femeia chiar simte ca este alaturi de barbatul cu adevarat potrivit. Alaturi, nu in urma sa. Alaturi de barbatul pe care l-a ales si care a ales-o fara scheme si instrumente din trusa de seductie folosita doar pentru a intra in viata ei, pentru ca apoi sa isi faca de cap pe-acolo si sa isi arate adevarata fata.
 
Imagineaza-ti o lume in care femeia este valorizata de catre acest barbat, nu este considerata naiva, este incurajata si sustinuta de acest barbat care stie sa o trateze ca pe o femeie, nu ca pe un obiect, nu ca pe un bun al sau, nu ca pe proprietatea sa, nu ca pe o sluga in casa, nu ca pe un amic impreuna cu care merge la fotbal sau la bere.
 
Imagineaza-ti o lume in care barbatul se simte in siguranta alaturi de femeia pe care o are alaturi. O femeie care stie sa ii contina emotiile pe care si le-a reprimat de-a lungul vietii. O femeie care stie sa fie suport si sprijin emotional – o femeie care nu vrea sa fie nici mama, nici educatoare – doar partenera, ca sa il poata sustine ca o partenera.
 
Imagineaza-ti o lume in care femeia are curajul sa se abandoneze intr-o iubire constienta prin intermediul careia sa se cunoasca pe sine, pentru a putea transpune in viata reala descoperirile sale despre ea. O lume in care barbatul se abandoneaza la fel, pentru a renaste. O lume in care, desi femeia si barbatul se abandoneaza unul celuilalt, fiecare isi pastreaza axul sau, echilibrul sau, nu va pune greutatile si bagajul sau personal pe umerii celuilalt.
 
 
Si acum sa revenim… cu picioarele pe pamant 🙂
Dar, inainte de a reveni, ma folosesc de aceasta ocazie pentru a te invita sa imi urmaresti activitatea si pe:
Revenind: cunosc doar un singur cuplu care chiar este ca cel descris de mine, mai sus. Am lucrat impreuna, ani in urma. Sunt impreuna si in ziua de azi. Asta pentru ca au inteles: calitatea relatiei este singura care ii poate tine impreuna. Iar pentru a construi impreuna o relatie de o calitate asa cum fiecare are neovie, trebuie sa se responsabilizeze ambii – foarte mult. Ca sa ajunga la imaginea conturata mai sus de mine si pe care si-au dorit-o atunci cand am inceput sa lucram impreuna, alta reteta nu exista.
 
Pot exista mai multe astfel de cupluri – intr-o lume in care aplicatiile de datind aduc in viata omenilor nenumarate persoane – pe alese, ca la Mega, de la coltul blocului? Shopping de femei, shopping de barbati. Compulsive shopping. Ca la mall – ce sa mai!
 
Pot exista mai multe astfel de cupluri, intr-o lume in care relatiile se fac si se desfac pe banda rulanta?
 
Pot exista mai multe astfel de cupluri, intr-o lume in care majoritatea relatiilor au in spate interese meschine, nicidecum altceva?
 
Raspunsul meu este DA – daca si femeile, si barbatii, ar fi dornici sa afle ce ii poate tine impreuna si ce au de facut pentru ca ceea ce vor sa poata fi adus din imaginar in realitate. Altfel, vom avea doar nazuri, cazuri si necazuri 🙂 
 
Iar pentru asta exista SENS – pentru doamne, deocamdata:
 
Cand: 25-28 Iulie 2024
Unde: Busteni
Early bird: 1 Martie, 2400 lei
Lazy bird: 30 Martie, 2600 lei
Pret intreg: dupa 30 Martie, 2800 lei

𝐀𝐬𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐚𝐭, 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟐5-28 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐞, 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭 𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐫𝐮𝐦𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 – 𝐨 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚, 𝐜𝐢 𝐬𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚.

Te vei intoarce de la SENS imbogatita cu multe raspunsuri si o cunoastere ce va sta la baza fundatiei tale stabile si solide pe care te vei putea baza toata viata – indiferent de situatiile cu care te vei confrunta in familia sau in relatia ta de cuplu.

𝐈𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐧 𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞.

Inscrieri: Mona Georgescu
lucia_mona_georgescu@yahoo.com, tel.0722501050De aici 𝗮𝗳𝗹𝗶 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶, 𝗰𝗮𝘁 𝘀𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶:
aici: www.monageorgescu.ro/sens-15/
4 zile de vacanta frumoasa – și mai ales utila – la Busteni, o vacanta de 5 stele!

Este benefic sa participi la SENS – tabara de relatii, psihosomatica si autocunoastere pentru femei, deoarece SENS iti ofera oportunitatea de a invata si dezvolta o serie de abilitati care pot avea un impact pozitiv foarte mare asupra vieții tale.

In ceea ce privește relațiile interpersonale, poti învata cum sa comunici mai eficient, sa-ti construiesti relatii mai sanatoase si să-ți dezvolți empatia și ințelegerea față de ceilalti.

De asemenea, in ceea ce priveste psihosomatica, vei invata despre modul în care corpul si mintea noastră sunt interconectate, cum sa-ți gestionezi stresul si emotiile intr-un mod sanatos si eficient si sa intelegi cum acestea pot afecta corpul tău.

In plus, vei lucra cu ajutorul celor mai eficiente metode, tehnici si instrumente de autocunoaștere ce iti ofera oportunitatea de a-ti descoperi propriile valori, interese si aspiratii, ceea ce poate contribui la o dezvoltare personala mai buna si la o mai mare intelegere a propriului sine.

In ansamblu, participarea la SENS – Relatii. Psihosomatica. Autocunoastere te va ajuta la imbunatatirea abilitatilor sociale si emotionale, precum si la dezvoltarea personala si creșterea intelegerii de sine.

𝐍𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐢:

  • Informatiile corecte, exercitiile si tehnicile validate pentru majoritatea situatiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent daca este singura sau are o relatie/familie
  • Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporala iti va aduce clarificarile si raspunsurile pe care le cauti)
  • Meditatiile active si statice cu ajutorul carora vei invata cum sa te conectezi cu tine, in timp ce ramai conectata cu realitatea
  • Lucrul cu amintirile timpurii si prelucrarea acestora a.i. sa nu-ti mai afecteze prezentul si viitorul
  • Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse si activarea celor pe care deja le ai, insa pe care crezi ca ti le-ai pierdut
  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de relationare sanatoase care trebuie sa reflecte valorile si principiile de tip adult ale femeii evoluate
  • Lucrul cu mastile si subpersonalitatile care ne indreapta catre decizii si alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
  • Lucrul cu indicatorii abuzului si ai violentei domestice
  • Identificarea stilului personal de atasament si a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum sa faci imbunatatiri si schimbari, a.i. sa iti recapeti echilibrul, armonia si sa fii in control in toate relatiile tale
  • Pasii prin care iti transformi un vis intr-un obiectiv, cum atingi si cum dezvolti acest obiectiv – fie el personal sau profesional

Plus multe, multe alte informatii corecte si surprize – imposibil de enumerat aici si care te vor ajuta sa te transformi in femeia completa, sigura pe ea si pe deciziile sale!

𝐕𝐚𝐜𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐭𝐚: 4 𝐳𝐢𝐥𝐞 – 𝐚𝐝𝐢𝐜𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐚 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚, 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮 𝐥𝐚𝐜𝐭𝐨-𝐨𝐯𝐨-𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 (𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭, 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞), 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐞.

Alatura-te grupei cu numarul 15 si ocupa-ti locul in vacanta – o vacanta cu SENS!

𝐓𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐮 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐬𝐚 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐭𝐮 – voi fi bucuroasa sa iti pastrez un loc la SENS, atuul din aceasta vara!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *