Meniu Închide

Anamaria Boldea, Constanța – despre SENS12:

SENS 12 a fost pentru mine „ACASA”. Recunosc ca inainte de tabara mi-am luat ragaz sa-mi analizez viata intr-un mediu izolat, si venind inapoi in „lume” am venit cu mintea linistita si deschisa, numai bine ca sa primeasca noi informatii. E ca si cum as fi pregatit terenul pentru ceva ce urma sa fie revelator in viata mea. Ca si cum as fi scos buruienile din relatiile mele, stand eu cu mine timp de o luna ca apoi urmand sa ma intorc „ACASA” in sanul apartenentei, cu femei care nu se sfiesc sa isi spuna povestile, care au suferit la viata lor, si nu s-au dat batute. Niste invingatoare as spune eu.

Faptul ca am putut invata din experientele celorlalte participante care au trecut prin experiente ca ale mele, experiente dureroase, a fost extrem de util. Mi-a dat de gandit subiectul suferintei. De ce sa o caut in viata mea? De ce sa nu caut Fericirea in schimb? Pentru ca o merit! Acum stiu ca sunt valoroasa, ca eu contez. Si  mi-am propus ca obiectiv sa nu uit acest adevar.

M-a atras faptul ca s-a dovedit a fi o super terapie de grup aceasta tabara, pentru ca ador sa lucrez in grupuri de suport, Grupul pentru mine a fost fabulos, energia feminina a fost grozava, m-au motivat fetele de acolo.

In urma participarii am inteles ce inseamna ZERO toleranta la abuz. Da, da, pentru ca pana acum la mine era cam 0.2.

M-au atras exercitiile cu mastile, cele de dez-identificare a rolurilor sociale si mandalele.

Recunosc ca pentru mine a fost un exercitiu coplesitor acela in care am retrait trauma din relatia cu mama, exercitiul prin metoda ESPERE in care am dat drumul deodata fricii de moarte si de abandon pe care am trait-o la 2 ani, in zapada. Analizand acea situatie am tras concluzia ca nu eram pe deplin pregatita pentru a executa un exercitiu atat de intens, si ca asteptarea mea nerealista era ca o sa pot face fata acestei dureri. Am simtit ca nu era inca legata foarte bine acea incredere in grup, in dvs, si apoi am intrat intr-o stare din care cu greu am iesit in acea seara. Mi-a fost dificil, pentru ca eu insumi am facut sa fie dificil, spunand ca acea tehnica cu servetelul a functionat cand de fapt a fost mai mica eficacitatea ei. Pentru asta imi cer scuze, ca am mintit cu privire la eficacitatea unei tehnici. Nu a fost fair play fata de dvs nici fata de grup, nici fata de mine. Cand ma uit in urma, eu simteam nevoia cumva sa mai descarc acea energie, si nu am facut-o pentru ca incepusem sa imi fac griji de ce or sa spuna participantele despre mine, ca ma vor eticheta drept „nebuna” ceea ce lucrand cu psihoterapeuta am aflat ca este tot o internalizare a vocii mamei si bunicii mele, care de fiecare data nu mi-au permis sa ma exprim, inabusindu-mi starile emotionale intense si spunandu-mi ca sunt „nebuna”.

A doua zi a fost mult mai ok, am primit tot sprijinul dvs. in timpul exercitiului de meditatie activa, si am simtit o apropiere care mi-a dat incredere sa continui sa dezvalui despre mine. Am simtit ca sunt curajoasa, ca pot sa ma exprim, a fost grozav ca am fost continuta a doua zi, ca am primit ce mi-a lipsit prima seara.

Am apreciat foarte mult toate informatiile despre relatia terapeut-client, si mi-a adus o mare linistire prezenta unui profesionist ca dvs. care sa imi confirme unele banuieli cu privire la demersurile mele psihterapeutice din trecut, cu diversi psihologi. Acum stiu ca beneficiile psihoterapiei imi vor fi benefice intreaga viata.

Mi-a placut felul cum ati imbinat exercitiile astfel incat sa nu fie prea obositor pentru noi –  lucrul cu metode creative si artistice si lucrul cu interiorul nostru.

Ca si obiective, am facut pasi ca sa divortez si sa renunt la relatia toxica cu sotul meu.

Inca un obiectiv a fost sa discut cu terapeuta mea, am discutat si relatia s-a imbunatatit considerabil. Am stabilit cu dansa sa nu mai fac exces de zel cu informatii psihologice si sa nu mai incerc meditatii, exercitii de dezvoltare personale chiar si scrisul in jurnal despre trecutul meu, si sa raman cu subiectele acestea sa le discut exclusiv la terapie. Intradevar, pe ea nici nu o anuntasem ca merg intr-o tabara de dezvoltare personala.

Un alt obiectiv a fost ca voi incepe sa fiu antreprenoare, sa fac torturi, si am facut pasi maricei in acea directie.

Ce sa mai, la SENS am primit motivatie sa fac curat in viata mea, in relatiile mele, am invatat de la dvs. TOT : felul de a fi, atitudinea, cuvintele, vi le-am sorbit si voi replica aceste informatii pentru a face lumea mai buna pentru mine, in primul rand si mai apoi pentru beneficiul altora in special pentru fetita mea, care sper ca ma va vedea ca pe o inspiratie.

Va multumesc enorm, a insemnat foarte mult pentru mine aceasta tabara, a fost extraordinar pentru a invata cum sa avem relatii armonioase cu cei din jur.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *