Meniu Închide

Cersetor de iubire – esti, cumva, si tu?

Cersetor de iubire – te regasesti aici?

”Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obtine niciodată cerandu-le sau luptandu-ma pentru ele. Cum poti sa lupti pentru tandrete? Sau pentru duiosie? Cel mult … poti să le astepti.”

– Octavian Paler –

Un citat care mi-a atras atentia in mod special, mai ales ca in luna Februarie pluteste in aer o infuzie de iubire, ca in fiecare an, cu ocazia ”sarbatorii iubirii”. Sarbatoarea importata, integrata de multi romani care sunt obisnuiti cu rolul de cersetor in iubire.

Valentine’s Day si cersetorii de atentie, de iubire, de validare, de comportamente adecvate

Ca cersetor de iubire, de atentie, de validare, de comportamente adecvate tu nu stii sa fii tu cu tine, nu stii sa ai rabdare, esti impulsiv, nu ai incredere in tine, ai o stima de sine joasa, esti dependent emotional, te agati de oricine, nu te descurci cu singuratatea, iti plasezi toata energia cautand in exterior ceea ce lipseste din interiorul tau si nu stii cum sa construiesti in tine.
Valentine’s Day va trece, iar tu te vei simti din nou gol in interior – vei continua sa cersesti iubire, atentie, validare, comportamente adecvate.
Daca ai fost in acest punct si ai depasit acest nivel, înseamna ca stii la ce ma refer. Inseamna ca ai reusit sa faci transformari psihologice semnificative – si te felicit, cu drag! ♥️
Daca inca te afli pe acest nivel si iti faci singur/a rau, stiu ca e foarte posibil sa ne intersectam pentru ca si tu sa poti face transformari psihologice semnificative si sa nu mai joci rolul celui/celei care cerseste iubire, atentie, validare, comportamente adecvate. Stiu ca acum te afli la o rascruce, insa eu nu pot localiza rascrucea – tu, insa, stii cum sa ma gasesti. ♥️

Dar cum ar fi daca nu te-ai mai lasa inrolat in acest joc?

Priveste-l de pe margine, observa-l, e un joc ca orice alt joc social, un joc iluzoriu dar haios, un joc pentru copii, un joc ce inca iti place.

Un alt joc social, un joc psihologic, o alta iluzie ce aduce cu sine, din abundenta, exercitii de iubire… Exercitii de iubire practicate la nivel spiritual-comercial, care, din pacate, nu contin iubire.

Un alt fel de lupta pentru a castiga in iubire, pentru a cuceri un alt teritoriu sau pentru a recuceri un teritoriu pierdut la un moment dat. Cersetorul de iubire este dependent emotional. Aceasta este o tulburare a stilului de atasament.

Doar ca e un mod cat se poate de clar de a cersi iubirea, nu de a o oferi in maniera adulta si sanatoasa.

Un joc egoist, un joc al (re)punerii in scena a ranilor nevindecate, un joc al ranilor care inca supureaza si au nevoie de pansare pentru a se vindeca asa cum trebuie. Nu mai cauta pansamente emotionale … nu te ajuta. Ai mai incercat, si rezultatul stii care a fost. De ce ar fi acum alt rezultat?

O cerere acuta de iubire, o nevoie de implinire prin altul, prin altii, o dorinta de a fi acceptat, recunoscut, adorat. Renunta la a fi un cersetor de iubire.

Nu, te mai juca de-a cersetorul de iubire – chiar daca ti se pare ca o faci elegant. Chiar daca tu crezi ca celalalt ”nu se prinde” de ceea ce faci.

Nu, nu te mai minti la nesfarsit.

Nimeni nu iti poate oferi ce ai nevoie, nici macar de Valentine’s Day, chiar daca asta ti se pare ca ti se intampla. Fiecare cerseste frumos iubirea – oferind o aparenta conectare.

Priveste in jurul tau – rolul de cersetor de iubire este jucat de foarte multe persoane.

De ce e nevoie de Valentine’s Day pentru asta?

E amuzant cum oamenii isi arunca unul altuia capcane frumoase – mai ales acele iubiri de tip facebook sau cele migalos fotosopate – nebanuind ca pot cadea singuri in ele, iubirea devenind, incet dar sigur, una patologica.

Priveste, este un joc. Inca unul. La scara mare. Un joc vesel la inceput, dar, pentru foarte multi, din pacate … un joc trist, prin efectele si consecintele sale.

Ca cersetor de iubire nu stii sa fii tu cu tine, nu stii sa ai rabdare – esti impulsiv si nu te descurci cu singuratatea.

Ne grabim si suntem atrasi ca fluturii spre o lampa ce lumineaza foarte atractiv … si ne miram ca ne ardem aripile – este una dintre metaforele pe care imi place sa o folosesc la cursurile pentru femei si in consultatiile pe care le am cu clientele mele, o metafora cu sens, o metafora cu noi, despre noi.

Iubeste-te pe tine insuti/insati , fii constient/a de valoarea ta si nu, nu mai cere, nu te mai lupta pentru a atrage iubirea, cu orice pret … doar ai rabdare cu tine si ai grija de tine. 

Mona

Îmi doresc foarte mult să te ajut – știu, însă, că un articol nu este suficient. Pentru a lucra în mod adaptat situației tale, te invit să te programezi la o consultație inițială, pentru al cărei onorariu îți ofer un discount de 10%

Te aștept cu drag – avem atât de mult lucruri esențiale de făcut împreună, pentru ca tu să afli cum poți fi bine cu tine!

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *