Meniu Închide

A te pierde pe tine din dorința de a nu-l pierde pe celalalt nu este iubire

a-te-pierde-pe-tine

A te pierde pe tine din dorința de a nu-l pierde pe celalalt nu este iubire. Este lipsă de autonomie emoțională. Este dependență emoțională, sexuală și/sau economică.

A te pierde pe tine în astfel de moduri este dovada lipsei de educație pentru relații – nu este întotdeauna un răspuns la traumă, ci este un cumul de factori.

Cheia este a nu te pierde pe tine, în timp ce ai o relație. Și a pleca din orice relație în care a rămâne înseamnă a te pierde pe tine. Pentru că a te pierde pe tine înseamnă depresie, anxietate, somatizari și dezvoltarea acestora în tulburări greu de gestionat.

A nu te pierde pe tine in timp ce ai o relație este dovada maturizării tale emoționale și relaționale. Iar maturizarea aceasta este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine, ca femeie – mai ales în secolul narcisismului.

A nu ieși dintr-o relație în care știi că ești manipulat și în care începi să apelezi și tu la tot felul de trucuri și jocuri psihologice prin manipulare, nu este o dovadă de maturitate emoțională și de inteligență relaționala, ci de imaturitate – care conține și agresivitate pasivă. Așa cum bărbații au dezvoltat violența fizică, femeile au dezvoltat agresivitatea pasivă.

Lucrez cu foarte multe femei care nu doresc să mai facă parte din scenariul de mai sus – și care au înțeles că, pentru ca acest scenariu să se încheie, trebuie să depună efort. Iar efortul ăsta de care nu toate femeile sunt capabile – din păcate – are legătură cu învățarea. Multă învățare și o resetare de la zero. Adică, o renaștere.

Femeile care nu se sperie de acest efort sunt ÎndrăznețEle – așa le numesc eu. ♥️

Și ÎndrăznețEle sunt de admirat: pentru ele, sfârșitul abuzului a fost posibil, datorită faptului că au învățat foarte multe și au renunțat la jocuri psihologice și la văitat – le-au înlocuit cu învățarea, asumându-și propria viața.

Ce au învățat, astfel încât viața lor s-a schimbat:
– să își identifice, recunoască, accepte și controleze propria agresivitate pasivă dusă în relații,
– să își identifice, recunoască, accepte și schimbe propriile mecanisme de funcționare nefuncționale inconștiente duse în relații
– să își identifice, recunoască, accepte și schimbe propriul stil de atașament anxios, evitant sau dezorganizat care le ținea în relațiile abuzive sau toxice
– să învețe abilități de comunicare și relaționare sănătoase, adulte.

Când îți dai voie să înveți cele de mai sus – plus multe altele, sfârșitul abuzului va fi și pentru tine posibil.

Între timp: nu uita să citesti postarile mele de pe Facebook, nu uita sa te abonezi la newsletter-ul meu pentru a citi articolele de pe site, nu uita să urmărești materialele video educaționale pe care le public – atunci cândam timp, pe TikTok.

Și, bineînțeles, pentru că postările, articolele sau materialele video nu pot fi suficiente, te aștept cu drag să lucrăm împreună 1:1 la cabinet sau online într-un mod personalizat pe situația ta. Sunt la un mesaj distanță de tine sau la un apel distanță , și detaliile mele de contact sunt aici’ www.MonaGeorgescu.ro/contact/

Până atunci, nu uita: dacă îți dai voie să înveți despre lucrurile menționate în acest articol – plus multe altele, vei putea și tu să ajungi la sfârșitul abuzului, îți vei recăpăta încrederea în tine, bucuria de viață și îți vei fi cea mai fidelă prietenă.

Știu sigur-sigur.
♥️

Facebook
LinkedIn
Instagram
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *